TPK: Lenkkipäivä

Elämäni Kunnossa

Huomasin eilen illalla kellon käyvän jo yhdeksää, eli salille oli turha suunnata. Sen sijaan lähdin lenkkipolulle. Täällä Tampereella, tai ainakin tässä Tammelan lähistöllä, on kyllä todella kivoja lenkkireittejä ja erityisplussaa reitit saavat selkeistä ohjekilvistä.

Olen tähän mennessä seikkaillut kahta eri kolmen kilsan lenkkiä, Kunto Kolmosta ja Helppoa Kolmosta. Niiden lisäksi olen kipaissut tuota Vesitornin lenkkiä, jonka varrelta löytyy varmasti maailman jyrkin hiekkamäki.

 

Talvisin aerobiset treenit on ihan mukava jurnuttaa salilla hyvän telkkariohjelman seurassa, mutta kesällä kauniin sään hemmotellessa kuntopyörän polkeminen on vääryyttä! Sadepäivinä ja salitreenin yhteydessä hyppään edelleen crossarin kyytiin, mutta kokemusta ei mitenkään voi verrata luonnon helmassa samoiluun.

Varsinkin Kunto Kolmosen varrella maisemat ovat kesäiltana henkeäsalpaavia!

 

Mun iltalenkit ovat yleensä 1-1,5h mittaisia ja yritän niiden aikana pysytellä alle 135-140 BPM sykealueella. Se tarkoittaa mun tapauksessa edelleen todella rauhallista tahtia.. Tänään vedin PT:n kirittämänä aamulenkin todella reippaalla kävelyvauhdilla ja keskisyke oli 180... Ylämäessä se kohosi jopa 196 asti :D Se jos joku on naurettavaa.

Hitaasti hyvä tulee, pitää vaan jatkaa rauhallista peruskunnon kasvattamista.

 

Noin 30min aamulenkeillä en vesipulloa jaksa kantaa, sillä tarpeeksi vettä juovan aikuisen elimistön ei sellaisen treenin aikana pitäisi kuivua. Pidemmillä iltalenkeillä sen sijaan saatan kantaa pulloa mukana, ettei jano yllätä kun kotiin on vielä pitkä matka.

 

Loppukevennyksenä vielä takki, jonka bongasin Hämeenkadun UFFista. Whatsappin päässä oleva raati valitettavasti tyrmäsi löytöni täysin, eli se jäi odottamaan seuraavaa sekopäätä.. 

Jos hinta olisi ollut hieman huokeampi, olisin ostanut sen vaatekaappiani kauhistuttamaan raadin mielipiteestä huolimatta :D

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis reippaalla kävelylenkillä 180?! huhuhu, tais olla tosi reipas! Sun kannattaa kyllä pysytellä kävelyn puolella satunnaisia juoksupyrähdyksiä lukuunottamatta, jos noinkin korkeella pomppii sykkeet. Ylämäen nyt ymmärtää, jos se on tosi jyrkkä..
Voi olla, että kovalla treenillä on myös osuutta asiaan. Jos oot treenannut edeltävänä tai edeltävinä päivinä kovaa, niin sykkeet saattaa pomppia herkemmin juuri kyseisissä lukemissa.

Mannaa (Ei varmistettu)

Heips, itsekin tuolla Kaupissa lenkkeilen : ) siellä on hauska ulko"sali", jossa välillä käyn jumppailemassa : D kuinka pitkä toi vesitornin lenkki on? Pitäis varmaan uskaltautua sille vitoselle jo.

http://kookissa.blogspot.fi/

Saara Ilona (Ei varmistettu)

Kuntokolmonen on just paras! Mulla on sinne monesti hirveä kaipuu, kun siellä oon aloittanut juoksemisen. Ja sen reitin mäille ei oo monessa paikassa vertaa, varsinkin jos juoksee Rauhaniemen päädyssä rannasta kohti Petsamoa..

Saara S.
Saara Sarvas

Vierailija, Joo :BB Ekassa jyrkässä ylämäessä se oikeastaan vasta pomppasi tosi korkealle ja sen jälkeen reippaassa vauhdissa (7-8km/h) ei enää päätynyt laskemaan :) Ei huolta, lupaan etten vedä noin kovia lenkkejä muuten kuin aamuisin ja ne ovat pituudeltaan max. 30min!

Pitkät kävelylenkit ja peruskunto hitaassa ja tasaisessa nousussa on se juttu.

 

Mannaa, Haa Kauppi on sen nimi, jes!! Joo mäkin kävin eilen kurkkaamassa ulkosalia, vaikutti ihan hauskalta aikuisten leikkipaikalta ;) En kyllä osaa sanoa vesitornin lenkin mittaa.. Ei mikään älytön!

 

Saara Ilona, Haha, mulle ei sano noi paikat mitään :D Oon kyllä vetänyt kumpaankin suuntaan ja voin sen perusteella kuvitella, mitä tarkoitat ;)

 

 

Sini_mylifewithoutcandy

Oi kuinka mahtavat lenkkimaisemat! Tulisi varmasti lähdettyä itsekin useammin lenkille, jos saisi juosta tuollaisissa maisemissa. Tai sitten ei. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Saara, mitäs sä nykyään siellä Tampereella hengailet? Asutko ihan siellä vai mitä häh? Onko mulla jäänyt joku juttu lukematta? :---)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kilpavitosen varrelta löytyy ehkä se jyrkkä hiekkamäki, se vesitornin mäki on ihan naurettava siihen verrattuna :) Hassua, kun itse kävelee noita reittejä päivittäin (välillä useastikin päivässä) koiran kanssa, eikä osaa edes ajatella että on samalla "treenannut" tai "urheillut" :). Mutta kai se kävelykin ihan tehokasta on?!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.