Treenipäiväkirja: Vatsalihaksetkin ovat lihaksia

Elämäni Kunnossa

Tänään oli intensiivisin core -treeni aikoihin. Harmi vaan, että mä nukahdan kohta pystyyn, kun Lilyn tekijöiden tapaaminen vähän venähti :B.

Kirjoitin koko aamupäivän sitä eilen lupaamaani tyhjentävää salitreenauspostausta, joka on tällä hetkellä neljän A4 pituinen.... Editoin sitä hieman huomenissa ja saatte ensimmäisen pätkän sulateltavaksi! 

 

Mun ohjelmasta on pyhitetty kokonainen päivä keskivartalon tukilihaksille ja treeni on jalkapäivän jälkeen hien määrässä hyvänä kakkosena. Olen järkeillyt homman niin, että corea pitää treenata ihan yhtä rankasti ja huolellisesti, kuin kaikkea muutakin, sillä se sisäinen korsetti on tuki ja turva kaikkia isoja liikkeitä.. Tai no ihan oikeasti kaikkea muuta suoritettaessa. Tämä pätee, oli kyse sitten urheilusta tai ihan vaan kassajonossa seisomisesta. Hyvä keskivartalon kontrolli = parempia suorituksia.

Niin ja tuleehan siitä myös kivemman mallinen vyötärö ;) Jään odottamaan PT-henkilön kommenttia ylemmästä ja korjaan, jos olen väärässä!

En myöskään ihan tiedä, onko tämä blogi boostannut mun treenien intensiteettiä, vai onko nyt jostain syystä vaan käynnissä tosi hyvä treeniviikko. Tein nimittäin taas kaiken maailman omia enkkoja! Tänään rääkkäsin näin:

 

Lämmittely kuntopyörällä 30min 130-135 BPM

Lankku-polvet rintaan -rutistus renkaissa 3 x 8

Russian barbell twist tanko + 5kg 3 x 8 / kylki

Kylkitaivutukset kahvakuulalla 16kg x 8 + 18kg x 8 + 20kg x 8 /kylki

Rutistus ylätaljasta köydellä 28kg 3 x 10 

+ venyttelyt kaikki alakropan isot lihakset läpi 2 x 30sec

 

Mukavan hikinen fiveheadi meitsillä! Oon leijunut ympäriinsä vähän ylimielisenä koko illan, kun viitsin kerrankin venytellä. Se on mun akilleen kantapää ja tiedän kyllä, miten typerää venyttelyn laiminlyöminen on! Silti se menee melkein aina sarjaan "NOO MÄÄ SITTE KOTONA VÄHÄSEN...".

Pitää varmaan tsempata ja ottaa viikko-ohjelmaan ohjattu venyttelytunti!

Nyt mä laitan silmät kiinni, että voin huomenna herätä aamulenkin kautta tekemään kirjanpitoa ja viimeistelemään sitä ihan oikeaa postausta ^_^

Kommentit

??? (http://ewcliches.blogspot.com) (Ei varmistettu)

hahaaa, toi "hiiiimassa sitten venyttelen joopajoo"! käväsen ehkä matolla 5sek jossain perseasennossa kunnes adhd-mäyräkoiran lailla laukkaan kattoo jotai salkkareita yms tms. huoh. mut joskus venyttelytuokiot salilla on kaikist meditoivimmat ja antoisimmat, pitäis muistaa se ! :D

monsteripostausta kieli pitkällä venailless'!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ei kannata masentua, jos ei jaksa venytellä! venyttelyn hyödyistä on tosi vähän tieteellistä näyttöä, joten esimerkiksi keskiverto intensiteetin palauttava loppuverkka, esim hölkkä, on huomattavasti parempi vaihtoehto kun venyttely :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ohjatulla venyttelytunnilla käymisestä on sekin hyöty, että osaa sitten paremmin venytellä kotonakin. Mä venyn joskus jo salilla treenin jälkeen, mutta useimmiten se jää kotiin. Oikeastaan en osaa olla venyttelemättä treenien jälkeen, siitä tulee niin paljon kevyempi olo ja se toimii myös jonkinlaisena rauhoittumisena esim. vähän ennen nukkumaanmenoa rauhallisen musiikin kanssa. :) (Usein kyllä käy niinkin että venyttelen telkkaria katsellen ja niska on kaikkea muuta kuin rentona ja näytän hassulta kun kurkin mitä ruudussa tapahtuu...)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.