Uudet lenkkarit talveksi?

Elämäni Kunnossa

Arki iski suoraan vyön alle.. Olin maanantaina ja tiistaina koko päivän seisomatöissä, mistä jatkoin matkaani suoraan tapaamisiin ja pääsin kotiin vasta reilusti päivän ehtoopuolella.. Ruokailu sujui mukavalla kolmen aterian rytmillä: aamiainen, lounas, iltapala - repeat...... :B Tänään onkin siis paitsi ihanaa syödä kunnolla, myös treenata kreisinä!

Viikonloppuna kävin gymin lisäksi vain lenkillä, ja ensimmäistä kertaa sitten viime helmikuun sain tuntea jäätävät tuulet jotka iskivät heti luihin ja ytimiin! Täksi talveksi täytyy ehkä hommata vielä toinen, hieman paremmin vettä pitävä hiihto/lasketteluasu jolla voi peuhata ulkona pidempäänkin.

Ensimmäisen kuvan haalareista kumpikaan ei taida enää mahtua minulle, mutta tuo äitini päälleen kiskaisema ysäriupeus kyllä hoututtelee.. Äiti, onko tuo vielä tallessa??

Vaatteita suurempana huolena tosin ovat kengät, ja niiden tiimoilta ajattelin konsultoida teitä, koska ruudun takana on varmasti joku talvella minua enemmän lenkkeillyt!

Tavalliset lenkkarit lämpösukkien kanssa olivat viime talven valinta, mutta muutaman kerran niillä liukastelleena olen alkanut haaveilla vedenkestävistä ja nastoitetuista talveilenkkareista. Oooh miten mukavaa olisikaan, kun kengissä on niin hyvä pito että voisin periaatteessa kävellä jääliukumäen alhaalta ylöspäin <3__<3 

Sellaista tuskin tapahtuu, mutta ainahan sitä saa unelmoida.. 

Talvilenkkarien tärkeimmät ominaisuudet ovat hyvä pito liukkaalla alustalla, vedenpitävä mutta hengittävä materiaali ja itselleni tärkeä kevyt tuki.. Jos liukastuminen kuitenkin tapahtuu, en tahtoisi että muljautan jalastani jotain ja olen telakalla lopputalven.

Alustavien metsästystelin perusteella lupaavimpia kenkiä olisivat nämä:

kuvat valmistajien sivuilta

- Asicsin GEL-Arctic 4 G-TX megagoretexit noin tuhannella eri suojasysteemillä.

- IceBugin nastalenkkarit melko samoilla featureilla

- Inov 8 MudClaw -lenkkarit eivät taida olla ihan talvijuoksuun suunnitellut, mutta pitoa ja vedenkestävyyttä pitäisi silti löytyä.

En ole tästä projektista niin tohkeissani, että juoksisin saman tien stadiumit ja intersportit läpi tossujen perässä. On oikeastaan mukavampaa tehdä vähän taustatutkimusta, ja paikalle sattuessaan sitten käydä kokeilemassa jos jotkut istuisivatkin jalkaan kuin Tuhkimon kenkä konsanaan.

Onko teillä kokemuksia kuvan kengistä, tai vastaavista tuotteista?

p.s. Vaihtoehtona joko laiskuuden tai köyhyyden iskiessä on tietysti vain vetäistä kesäkenkien päälle vanhat kunnon mummunastat ja ottaa suunta ääntä kohti.

 

Kommentit

heta margareta
Viinillä

Vitsi kun en ole vielä kunnon lumilla/jäillä kokenut, mutta varuste.netistä poistamani Salomon Speed Crossit ovat pitäneet hyvin pystyssä Kaupin metsissä ja ekoilla liukkailla :) Iso plussa myös lukolla varustetusta nauhoituksesta, joka ei aukea kesken lenkin :)

hanna / sporttaillaan (Ei varmistettu) http://sporttaillaan.blogspot.fi

Mulla on noi Asicsen Arcticit, ja oon kyllä tykännyt! Viime vuonna ostin, ja juoksin käytännössä kaikki lenkit niillä. Jalat pysyy kuivana, pito on hyvää ilman nastoja ja nastat saa nopeesti ruuvattua kiinni jääkelejä varten! Voin kyllä suositella kaikin puolin! :)

Napalmi (Ei varmistettu)

Jo ennen viimesen virkkeen lukemista ajattelin kertoa, että monien tossujen talvijuoksukokeilun ja lukemattomien mustelmien + yhden murtuneen luun jälkeen olen todennut, että joustavan sorttisia mummonastoja ei voita ei sitten mikään. Joten säästä rahasi ja terveytesi, ja siirry suoraan niihin ;)

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Mulla on Icebugit ja oon niistä kirjoittanut blogiinkin täällä: http://minaitte.net/alternatiiviurheilija/joululahja-itselle-nastat-alle/ . Melko jäykät ja painavat ne on verrattuna Niken Free Runeihin, joilla yleensä juoksen kesäisin, mutta toisaalta en tiedä yksiäkään nastalenkkareita, jotka olis kovin minimalistiset. Ja ne nastat on säilyneet tosi hyvässä kunnossa ja pitäneet hyvin, joten ei moittimista sillä saralla!

Kiira Laakso (Ei varmistettu)

Ice bugit on TÖRKEÄN HYVÄT. Todella luotettavat liukkaalla kelillä. Mies osti noi kuvan Inov:it ja käveli niillä just Vaarojen Marathonin Kolin vaativissa maastoissa. Tykkäsi kovasti, mutta vielä puuttuu kokemus kylmästä ja jäisestä ympäristöstä.

Tidints (Ei varmistettu)

Mulla on Salomonin Spikecross kolmoset nastoilla, ne toimi viime talvena tosi hyvin jäällä ja lumella eikä tainnut kertaakaan tulla vähältä piti -tilannetta :) Hintakaan ei oo mun mielestä mitenkään paha. Parastahan nastareissa on, että niitä voi ympäri vuoden käyttää maastojuoksussa jolloin juoksuun saa aivan uuden tatsin! Icebugeista oon kuullu myös pelkkää hyvää, suunnistajat käyttää paljon!

audrey (Ei varmistettu)

Inov8 MudClaweista ei itselläni ole kokemusta, mutta agilitykentillä ja lenkkipoluilla käytössä on saman merkin Trailrocit, jotka ovat kyllä aivat törkeän hyvät (ja kevyet!) jalassa. Pitävyydestä ihan jäällä en ole varma, mutta liukkaalla nurmikolla ja kalliolla pohja pitää kyllä luisumatta.

kateliini (Ei varmistettu)

Icebugeista olen minäkin kuullut pelkkää hyvää!

HannaMA (Ei varmistettu)

Moi! Mulla oli viimetalven käytössä IceBugin lenkkarit. Ei voi kuin suositella! niissä oli joku jippo, että ne nastat kestää myös tietyssä määrin asfaltilla, eikä mee poikki. Lisäks ne nastat on pienemmän kuin esimerkiksi noissa asicsin vastaavissa. Asicsin nastat on toki vaihdettavat, mutta itse liputan ehdottomasti bugien puolesta, niissä tais olla joku takuukin keston suhteen (omissa ainakin viime talven maratonreeninkin jälkeen kaikki vielä tallella!)

tapuli (Ei varmistettu)

Muistaakseni viime vuonna oli hesarissa juttua nastalenkkareista ja siinä taidettiin todeta hyväksi vaihtoehdoksi myös tavallisten lenkkarien nastoittaminen jälkeenpäin. En enää kovin tarkasti muista, mutta hinta taisi olla jotain parinkympin luokkaa. Saa siis valita mieleisensä lenkkarit ja laittaa niihin nastat! Saattapi tulla jopa halvemmaksi kun lenkkarivalikoimaa on tällöin tietenkin enemmän :)

evve (Ei varmistettu)

IceBugit on ihan törkeen hyvät! Ostin ne viime syksynä ja koko talven sai ihan oikeasti juosta, eikä tarvinnut kipitellä
peläten kaatumista :) Suosittelen kyllä tosiaankin talvijuoksemiseen nastalenkkareita!

Hölkkäilijä (Ei varmistettu)

Minulla on PYTHO2-L BUGrip nastarit, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen. Kevyet, erittäin pitävät ja vettähylkivät.

Mag (Ei varmistettu)

Icebug Anima on ihan ehdoton ykkönen kaikille neurtaalikengillä juokseville talvihölkkääjille. Kenkä on joustava ja mukautuu erittäin hyvin jalkaan kuin jalkaan. Keveytensä ansioista spurtit ja kovan sykkeen juoksutreenit onnistuvat erinomaisesti. Tykkään myös kengän taipuisuudesta, jolloin ongelmia ei tule epätasaisessakaan maastossa juostessa (talvella pohja on usein aika epätasainen), kenkä kyllä pitää. Nastalenkkarit on ihan must, jos meinaa juosta mukavasti lenkkejä myös talvella. Tavan tossulla toki pärjää, mutta tapaturma/revähtämisriski on paljon suurempi kuin nastoilla juostessa. Myöskin lenkit sujuvat paljon mukavammin ja tehokkaammin kun voi askeltaa vapaasti.

Kiia (Ei varmistettu)

Samoin mulla IceBugin Animat. Kevyet, nastoja reilusti, rullaavat. Olen juossut peilijäällä ylämäkeen ilman mitään huolta liukastumisesta! Ja nastat kestävät myös asfalttijuoksua hyvin. Ikinä en talvella enää juokse ilman näitä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mummonastat kunniaan! Ja nimenomaan ne löysät kenkään venytettävät. Sopii kaikkiin kenkiin ja maksaa jossain Honkkarissa n. 5 €. :)

Hölkkäilijä (Ei varmistettu)

Ennen nastureita käytin juuri näitä "mummonastoja", mutta totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa etteivät ne vedä vertoja nastureille, ainakaan juostessa. Mutta ovat edullinen vaihtoehto jos ei halua investoida nastureihin.

jenniye (Ei varmistettu)

Mää ostin viime talavena Adidaksen Gore-Texit ja oon kyllä ollu tyytyväinen. Nastoja pohjissa ei ollu tms. mut kuvioitu pohja tuo pitoa kylliksi. Jalat pysy lämpimänä enkä kaatunu niillä kertaakaan.

Lepaus (Ei varmistettu)

Itse juoksentelen kesät talvet ihan tavallisissa kengissä. Käytössä tällä hetkellä Addun Energy Boostit ja Niken Lunarlat. Jos on kovin kylmä, vedän jalkaan tuplasukat. Aivan hyvin tarkenee sinne miinus kahteenkymmeneen asti. Jäisiä polkuja toki vähän välttelen, mutta lumella on täällä etelässä useimmiten oikein hyvä pito. Toivottavasti löydät itselles parhaiten sopivat popot (ja suosittelen kyllä antamaan tavallisillekin kengille mahdollisuuden).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.