Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Mun lempisalaatti on vuosia ollut tämä kaukaisesti texmex-henkinen herkku, jossa on roppakaupalla kaikkea terveellistä! Pehmeitä rasvoja, vitamiineja, proteiinia ja herrrkullista makua. Sori huonoista kuvista, typerä valoton syksy ja palaneet keittiön lamput eivät luoneet hyviä studio-olosuhteita...

Kunhan ainekset on ostettu talteen, ei salaatin kasaamiseessa kulu viittä minuuttia kauempaa. Herkku toimii myös loistavana alkupalana, kun tämän isomman annoksen jakaa kahteen tai kolmeen osaan! 

Ostoslistalle yhden hengen annokseen:

  • Kypsä suurehko avokado
  • Iso appelsiini
  • 100g katkarapuja
  • Pieni punasipuli
  • Salsaa
  • Lime
  • Sitruunapippuria/himalajansuolaa

Puolita ensin avokado, poista kivi ja pilko hedelmäliha. Leikkaa tämän jälkeen appelsiinista kuoret ja leikkaa tämäkin hedelmä kuutioiksi. Samalla vauhdilla voit pilkkoa vielä punasipulin! Käytä maun mukaan puolikas tai kokonainen sipuli ja tee silpusta mahdollisimman pientä.

Sulata 100g katkarapuja ja heitä ne sipulin kanssa salaatin sekaan. Lisää lopuksi 3rkl salsaa, 1rkl limemehua ja sotke kaikki keskenään rumannäköiseksi mössöksi :D 

Mausta suolalla ja sitruunapippurilla maun mukaan ja nauti! 

Mä olen mussuttanut tätä nyt kahtena päivänä peräkkäin ja loppua ei näy. Mmmmhh, tekisi mieli mennä tekemään uusi satsi samoin tein..

 

Seuraavana avokadoruoakana aion testata tätä avokadopastaa!

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Olen palannut! Jos siis edes tiesitte, että olin poissa :D Vietin viime viikon Pariisissa lomaillen ja herkutellen ja voi kuinka paljon siellä tulikaan kiskottua napaan erinäisiä ruokia ja söinpä pitkästä aikaa myös lihaa.

Kerrottavaa reissusta riittää vielä moneksi kerraksi, mutta jotenkin päällimmäisenä mielessäni muhiva juttu on edelleen laatikollinen alkuperäisiä macaronseja Laduréen myymälästä. Mun on saatava herkut nyt pois ajatusketjuistani, joten yritän tyhjentää mietteeni tähän postaukseen :D

Macaronsit ovat siis pieniä leivoksia, jotka koostuvat kahdesta manteli-marenki -keksistä, joiden välissä on tahmaista täytettä. Pelkkiä keksejä syötiin ilmeisesti jo 1500-luvulta lähtien, mutta vasta ranskalaisen Pierre Desfontaines (leipomon perustajan lapsenlapsi) keksi 1930-luvulla läntätä kaksi keksiä sokerisen tahnan avulla yhteen. Kiitos hänelle!

Erilaisia makuja ja värejä löytyy toista kymmentä ja ne lisääntyvät vuosittain mm. vaihtuvien kausimakujen muodossa. Tällä kertaa tarjolla oli esim. Lanvinin inspiroimia bubble gum -leivoksia, mutta jätin ne väliin..

 

Olen tässä bloggarielämänvaiheen (lol) aikana ehtinyt maistella macaronin jos toisen erinäisissä kissanristiäisissä ja muutamat ensimmäiset reissulta hankkimani leivokset olivatkin niihin verrattuna pieniä pettymyksiä. En kuitenkaan olettanut, että Laduréen leivokset olisivat ihan näin hyviä.

Mun boksiin valikoitui 24 leivosta, makuina mm. mansikkakaramelli, vadelma, lakritsi, kookos, pähkinä, lime, vanilja ja kaikista maailman herkuista paras - hieman suolainen kinuski, joita onneksi otin 4kpl.

Kaikki leivokset olivat ehdottoman herkullisia ja niiden tuhoamiseen ei kulunut montaakaan tuntia (sain apua :B), mutta noita kinuskisia säästeltiin viimeiseen hetkeen saakka.

Apua, ajatuskin saa veden kielelle.. Jos mä saisin loppuelämäni syödä vain yhtä herkkua, valitsisin tämän macaronin hetkeäkään epäilemättä. 

Olisipa niitä jäljellä edes yksi..

 

Ainoa negatiivinen juttu näissä pienissä palleroissa on se hinta. Macaronit ovat normaalistikin tyyriitä, mutta tämä laatikko köyhdytti mua reilun 45e.

Aika tyyristä, mutta toisaalta, kun herkuttelen, teen sen mieluummin tyylillä laatu, ei määrä. 

Lähin Laduréen myymälä löytyy muuten Tukholmasta, eli klassiselle shoppailureissulle voi ensi reissusta alkaen lisätä yhden pisteen!

Noniin, herkkuhaaveet sikseen, sillä mä lähden kohta viikon tauon jälkeen salille! Fiilis on loistava ja innostunut, eikä viikon löhöily saanut urheiluinnostusta katoamaan tippaakaan, vaikka sitä vähän pelkäsinkin :)

 

p.s. Macaronsithan on siis ihan tosi terveellistä bodariruokaa, sillä taikinassa käytetään niin pajon valkuaisia..

Pages