Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Koko viikko ollaan oltu aika suklaisissa tunnelmissa, joten nyt mieleni teki jotain raikasta. Jotain kivaa sitrusta, ehkä vähän mummin poimimia tyrnejä, mitäs sitä sitten.. NO TIETYSTI JUUSTOKUPPIKAKKUSIA!!!!

Miksen sitä heti tajunnut? Ei kun hei, tajusinpa, ja tein niitä, ja ne ovat uskomattomia. Mitä pidemmälle viikko etenee, sitä enemmän ihmettelen sitä, miksei kukaan ole kertonut että raakaleivonta on näin helppoa ja herkut näin hyviä?

Huoh. No, mikäpä olisi kliseetä parempi vastaus tyhmään kysymykseen: Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tästä reseptistä tulee viisi isohkoa cupcakea, tai ehkä pienen vuoallisen verran kakkua.. Kunnon kakkua varten ehkä tuplaisin, tai triplaisin määrät käytetyn vuoan koosta ja syöjien lukumäärästä riippuen.

 

Pohja:

  • 1dl liotettuja ja paahdettuja manteleita

  • 1dl luomukookoshiutaleita

  • 6 liotettua medjool-taatelia

Romppeet blenderiin ja pulse-toiminnolla sykäyttelyä, kunnes kaikki on pientä murusta - ei taikinamaista mössöä. Laita jokaisen pikkuvuoan pohjalle 1-2rkl höttöistä rouhetta, ja painele se sitten raakaa voimaa käyttäen ohueksi ja keksimäiseksi pohjaksi. 

 

Täyte: 

  • 2,5-3dl liotettuja cashewpähkinöitä (jotka eivät ole pähkinöitä - such lies)

  • 0,5-1dl kookosmaitoa

  • luomulimen raastettu kuori ja mehu

  • 3rkl kookosöljyä

  • 1dl kookoshiutaleita

  • 2-3rkl hunajaa, agave-siirappia tai vaahterasiirappia makeutukseen

  • ripaus suolaa

Tällä kertaa koko massan saa ajaa blenderissä niin sileäksi, kuin ikinä vaan lystää. Mitä kuohkeampaa, sileämpää ja kermaisempaa, sen parempi! Lusikoi täytettä minivuokiin ruokalusikka kerrallaan.

Jos sinulla ei ole muffinivuokaa, mihin kasaisit herkkuja, kokeile sujauttaa vuoan ympärille kuminauha joka pitää muodon kasassa. Kumppari voi jäädä paikoilleen, koska uunin sijasta suuntana on pakastin :)

 

Pinnalle:

  • 0,5dl tyrnimarjoja

  • 1dl tuoretta ananasta

  • 1tl psylliumia

"Juustotäytteestä" tuli niin makoisaa ja sitruunaista, että tahdoin pinnalle jotain hapokkaan kirpeää tasoittamaan makuelämystä. Heitinkin pikkublenderiin yllänäkyvät aineet ja kaadoin lopputuloksen ohueksi kerrokseksi kunkin kakkusen päälle. Niin ja heitinpä niihin vielä muodolliset kumquat-siivut, kun sellaisia sattui hedelmäkorista löytymään :D

 

Sitten vaan koko roska pakkaseen jähmettymään! Ensimmäiset herkut voi syödä 30-60min kuluttua, mutta jos kakut ehtivät syväjäähän, arvelisin noin 30min sulamisajan mainioksi ennen tarjoilua.

 

Tätä maistettuani mietin, onkohan itselleni paluuta "tavalliseen" leipomiseen enää ikinä tiedossa? Manseboy, eli kovimman luokan vastarannan kiiski, totesi ettei hän ainakaan kaipaa "oikeita" herkkuja jos näitä on tarjolla :P Vannomatta paras, mutta vitsit miten silmiä avaava viikko!

Share

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

 

Se siis näyttää jäätelöltä, se tuntuu suussa aivan jäätelöltä ja se vielä maistuu aivan jäätelöltä! Sen on siis pakko olla jäätelöä. Erona tavalliseen vain se, että raaka-ainelista ei saa niskakarvoja nousemaan pystyyn tai mahaa sekaisin. Kuten muistakin raakajälkkäreistä, löytyy tästä kaloreita ja hiilaria yllin kyllin, joten kohtuus kaikessa :) Alkuperäinen resepti on bongattu täältä!

Noin litran jäätelöpaketin täyttämiseen kuluu:

  • Kolme kuorittua ja jäädytettyä banaania
  • 2dl kookoskermaa
  • 4 kivetöntä taatelia
  • 1rkl hunajaa, jos haluat jäätelöstä todella makeaa - jos banaanit ovat todella kypsiä kuten omani, ei tätä kyllä olisi taateleiden lisäksi tarvittu
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1-2dl raakakaakaojauhetta oman maun mukaan

 

  1. Kuori ja paloittele banaanit ja aseta ne pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi. Voit myös säilyttää kuorittuja banaaneita pakkasessa vakikalustona :)

  2. Kaada blenderin pohjalle kookosmaito ja muut aineet, ja lisää jäiset banaanit viimeiseksi. 

  3. Pyöritä massaa blenderissä kunnes se on tasaista. Tarkista maku aina välillä ja lisää ainesosia tarpeen mukaan - muista kuitenkin että maut vahvistuvat jäätelön valmistuessa!

  4. Kaada jäätelötaikina haluamaasi rasiaan ja aseta se pakkaseen.

  5. Sekoita massa huolellisesti läpi 15-20min välein, ettet saa jäätelön sijaan jäädykettä. Hyvin sekoitetusta massasta saa sen jäädyttyä kaavittua täydellisiä palloja!

  6. Syö ja ole onnellinen.

 

Juuri  blendattu massa ja pari tuntia jäätynyt ja huolellisesti sekoitettu valmis jäätelö. Mm-mm!

 

Koska reseptissä on reilusti banaania, on kokonaisuus kuin banana-split yhteen palloon ahdettuna. Todella tuhtia, todella täyteläistä ja äärimmäisen herkullista. Tuo kaksi palloa oli jo melkein liikaa, mutta koska ne näyttivät kuvassa kauniilta, päätin uhrautua ;D

Näin jälkikäteen ajateltuna harmittaa, etten lisännyt seokseen enempää suolaa, muuten huonosti maistuvia jauheita tai vaniljaproteiinijauhetta! Ensi kerralla jätskihimon iskiessä testiin lähtee siis jonkinsorttinen superproteiinijäätelö.

Share

Ladataan...
Elämäni Kunnossa

Aaahhh olen raakajälkkäritaivaassa... Tämä on maailman paras viikko ja idea - kiitos nimeton kuuntelija!! Pakko jättää tämän tempauksen jälkeen rutiineihin yksi jälkkäriresepti / viikko, vai mitä?

Muistan, kun joskus katselin raakakakkureseptejä ja ärsyynnyin, kun kaapista puuttui aina puolet aineista. Jotain on näköjään parissa vuodessa tapahtunut, kun tällä kertaa reseptin valikoimasta uupui vain kuivatut hedelmät ja mehiläisen siitepöly, jonka jätinkin suosiolla lisäämättä omaan versiooni.

Tänään vuorossa on siis CocoVin ravintoluennolta bongattu mangotryffeliresepti, joka on Maija Tiilaman käsialaa. 

Mangotäyte noin 12 palloon:

 

  • 2 dl liotettuja kuivattuja mangopaloja
  • 1 dl liotettuja kuivattuja aprikooseja
  • 0,5 dl lucumaa
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl macadamiapähkinöitä hienoksi jauhettuna
  • 1 tl lesitiiniä
  • 2 rkl hunajaa 
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • Aitoa vaniljaa
  • Ripaus merisuolaa

 

Aloita liottamalla mangopaloja ja aprikooseja pienessä määrässä vettä. Tähän riittää noin 30min, eikä vettä kannata käyttää mitenkään tuhottoman paljoa. Macademiapähkinät voi tällä välin jauhaa blenderissä hienoksi rouheeksi!

 

Lataa kaikki täytteen ainekset blenderiin ja työstä täyte sileäksi massaksi. 

 

Nostele ja muotoile täytteestä palloja kahden ruokalusikan avulla kaapimalla ja pyörittämällä. Pallot asetetaan pakkaseen jähmettymään siksi aikaa, että teet raakasuklaakuorrutuksen.

 

 

 

Kuorrutus:

 

Raakasuklaata! Tee sekoitus lempireseptilläsi, tai sitten jotain supersimppeliä. Itse heitin Maijan vinkkien mukaan vesihauteeseen sulamaan 0,5dl kaakaovoita, noin 1dl kaakaomassarouhetta ja ruokalusikallisen kookospalmusokeria.

 

Raakasuklaa valmistuu kuin itsestään, kun sen jättä hetkeksi rauhassa sulamaan vesihauteeseen.

 

Kuorruta pakastimessa jäähtyneet pallot pyörittämällä ne raakasuklaassa. Suklaa jähmettyy viileiden pallojen pintaan nopeasti! Itse sekoitin vielä koristeeksi pienen määrän "vaaleaa suklaata", johon sekoitin vain kaakakovoita, lucumaa, tocoa ja hieman hunajaa.

 

Ah. Ihana sekamelska ja kookosöljyn tahrima pöytätaso. Sellaista se elämä välillä on! 

Nämä pallot maistuvat nirsommillekin, eikä niitä raakaherkuiksi tunnista ilman erilistä mainintaa. Mm-hmm. Sanoisin, että säilyvät pakkasessa mainiosti, mutta totuus taitaa olla toinen. Ihmettelen, jos näitä on jäljellä yhtään viikon loppuessa :D

Share
Ladataan...

Pages