Siivousvinkkejä eli Tunti lisää lapselle

Elämänmeno

Yhteistyössä:
Vileda ja Lastenklinikoiden Kummit ry

Elokuussa on alkanut monen uuden ja vanhan päiväkotilaisen ja koululaisen arki. Nyyh, sanon itsekin, kun jätän ikävää jo etukäteen itkevän Pojan päiväkotiin. Työpäivän jälkeen huomaan itsekin tarvitsevani enemmän aikaa lapsen kanssa, ikävä kun on iskenyt äitiinkin.

"Suomessa jo joka kymmenes lapsi ja nuori tarvitsee psykiatrista hoitoa. Yksi merkittävä syy mielenterveysongelmien lisääntymiseen on asiantuntijoiden mukaan perheiden aikapula. Nyky-yhteisunnan monissa paineissa ajan löytäminen perheelle ei ole helppo tehtävä." Halusin ehdottomasti osallistua tähän Viledan ja Lastenklinikoiden Kummien Tunti lisää lapselle -kampanjaan, jossa jokaisesta ajansäästövinkkiblogipostauksesta Vileda lahjoittaa Kummeille 100 euroa nuorten mielenterveystyön kehittämiseen.

Tässä siis minun siivousvinkkini!

1. Sotkun sietäminen

Onko se nyt oikeasti niin vakavaa, jos tavarat ovat sekaisin, vaikka tulisikin yllätysvieraita? Lasten kanssa elämään kuuluu sellainen hujan hajan -meininki ja meteli. Mä annan lelujen vaellella kotona, mielummin heittäydyn töiden jälkeen itse sekaan leikkimään. Muutenhan mulla menis joka päivä tunti, kun järjestelisin noita Pojan rojuja :D Ei ehkä siivousvinkki, mutta ajansäästöä!

2. Innosta ja ota mukaan

Mä uskon, että siivoaminen on osittain asennekasvatusta. Yritän pitää siivotessa iloista mieltä yllä, jotta Poika ei saisi sellaista käsitystä, että homma olisi tylsää tai inhottavaa (vaikka totta puhuakseni, ei se nyt niin hauskaa aina ole - huijaan siis vähän). En tiennyt, että tähän kampanjaan kuuluisi myös Viledan tuotepaketti bloggaajalle ja olin suoraan sanottuna ihmeissäni, kun avasin sitä kotona. Poika ihmetteli vieressä ja oli vähintään yhtä innoissaan uusista räteistä, sienistä ja mopeista. Se viikonloppu meillä menikin siivotessa :D Molemmat olivat ihan innoissaan ja Poika ilmoitti ylpeänä olevansa äidin pikku apulainen.

Hyvä ettei tullut riita siitä, kuka saa mopata lattian!

 

3. Käytä tilaisuudet hyväksi

Jätä siivousvälineet esille tai ainakin helposti saataville. Okei, ne ei aina oikein istu sisustukseen, mutta ei noi lelutkaan ole ihan suunnitellusti aseteltu :) Kun siivousvälineisiin on helppo tarttua, voit siivota vähän silloin tällöin, eikä aikaa tarvitse käyttää suursiivouksiin. Mulla on esimerkiksi tapana siivota ohimennen kylppäriä ja vessaa samalla kun Poika on suihkussa. Aika ei ole keneltäkään pois :) 

 

4. Oikeat välineet

Mä olen 31-vuotias ja opin tämän vasta nyt. Hyvillä työvälineillä homma hoituu sata kertaa nopeammin. Säästät aikaa (ja hermoja). Mä en sanois tätä, jos tää ei olis totta!

 

Mitä me sitten tehdään yhdessä?

Meillä muun muassa leivotaan, mennään metsään ja leikitään legoilla.

 

Meillä on Pojan kanssa omat lempparijuttumme, mitä me tehdään yhdessä. Yksi yhteinen tekeminen on sotkeminen leipominen. Tai me saatetaan lähteä metsään retkelle, niin kuin viime viikonloppuna (lue täältä). Tai sitten me vaan rakennellaa legoilla - se on muuten hauskaa aikuisenakin! Mutta oikeastaan sillä ei edes ole mitään väliä mitä me tehdään, parasta on ihan vaan olla yhdessä.

Kommentit

Hanna / Vileda (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos postauksestasi ja hyvistä vinkeistä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.