THE KAKKU

Ladataan...
Ella Elers

Hei te höpönassut jotka kyselitte RUOKAPÄIVÄKIRJAA-postauksen kakkupalan perään - tajusin että se oli samalla ohjeella tehty kuin tämä viime kesänä väkertelemäni kakku! Ainoana muutoksena laitoin tyrnijauheen sijasta kourallisen puolukoita, mutta muuten ihan sama resepti :) Tässä siis uusinta THE KAKUSTA por favor!

"Sarjassa maailman parhaat raakaherkut tällä kertaa Vanilja-tyrniraakakakku. Tai kookos-ananas-tyrnikakku. Tai ydinpommikakku. On just niin hyvää kuin miltä näyttääkin: ihanan raikasta, täyteläistä ja täydellinen sekoitus makeaa ja kirpeää!

Resepti kopioitu suoraan Ainon blogista, tosin tein kakun varsin onnistuneesti seuraavin muutoksin: tiikeripähkinät korvasin niillä pähkinöillä mitä kaapista löytyi, psylliumia ja riisinlesejauhetta en käyttänyt ollenkaan ja tyrnijauheen sijaan käytin ehkä kourallisen kokonaisia tyrnimarjoja. Ja hein semmonen vinkki että ananasmurskasta kannattaa puristaa vaikka ihan siivilän kera nesteet pois; jos täytteeseen jää yhtään liikaa nestettä, niin kakku lässähtää totaalisesti.

Naattikaa! :)

POHJA
1dl tiikeripähkinöitä
2dl mulperinmarjoja
1tl ruususuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
2rkl kookosöljyä

Hienonna tiikeripähkinät ja mulperinmarjat tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää joukkoon ruususuola sekä purista sitruunan mehu. Viimeistele pohja kookosöljyllä ja painele se kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

TÄYTE
banaani
5dl kookoskermaa
1rkl psylliumia
puolikkaan sitruunan mehu
4rkl riisinlesejauhetta
2tl vaniljaa
2rkl kookosnektaria
4rkl kookosöljyä
+ purkki ananasmurskaa (mehu pois valutettuna)

Laita blenderiin banaani ja kookoskerma. Liuota psyllium sitruunan mehuun ja lisää se täyteen joukkoon. Lisää riisinlesejauhe ja makeuta sekä vaniljalla että kookosnektarilla ja sen jälkeen lisää kookosöljy. Nosta neljäsosa täytteestä erilleen tyrnitäytettä varten ja sen jälkeen viimeistele täyte ananasmurskalla. 

TYRNITÄYTE
neljäsosa täytettä ilman ananasta
2 rkl tyrnijauhetta
1rkl kookosöljyä

Lisää täytteen joukkoon sekä tyrnijauhe että kookosöljy ja sekoita tasaisesti.

 Kaada ensin perustäyte pohjan päälle ja sen jälkeen lisää tyrnitäyte haluamallasi tavalla joko tasaisesti tai kuvioita tehden täytteitä hieman sekoittaen. Sen jälkeen nosta kakku jääkaappiin hyytymään parin tunnin ajaksi :)"

 

 

Share

Kommentit

namsikuukkeli kun näyttää hyvälle!

EllaE
Ella Elers

Eiks näytä! sitä se myös oli :)

Kommentoi

Ladataan...