Ladataan...

On paikkoja, jonne haluaisin vielä joskus palata uudelleen. Onneksi on tämä Instagram Travel Thursdaysta inspiraationsa saanut blogitempaus, koska mä en ikinä kyllästy paitsi haaveilemaan uusista matkoista, mutta myös fiilistelemään tehtyjä reissuja.

Mun on vaikea edes sanoilla kuvailla mun intohimoa matkustamiseen. Se on mulle jo melkein yhtä tärkeää kuin syöminen ja nukkuminen! Perheellistymisen myötä matkustelu on jäänyt vähän vähemmälle, mutta edelleen pyritään ruokkimaan rakkautta reissailuun niin paljon kuin mahdollista. 

Mutta nyt siihen haasteen teemaan: toukokuun IGTT:n aiheena on "tänne haluaisin palata". Jos aikaa ja rahaa olisi loputtomiin, niin voisin käydä joka paikassa vaikka kuinka monta kertaa. Toinen ja kolmas reissu samaan kohteeseen on aina tuonut jotain uutta mielenkiintoista matkakohteesta esiin.

Jälkikäteen on helppo miettiä, että mitä olisi vielä halunnut kohteesta nähdä, mutta ei keretty tai pystytty. Näiden juttujen vuoksi olisi kiva palata uudelleen. Oltiin esimerkiksi tammikuussa 2015 Arabiemiraateissa ja suurin osa lomasta vietettiin Sharjahissa ja Dubaissa. Tehtiin päiväretki  autolla Abu Dhabiin. Päällimmäisenä tuosta roadtripistä jäi mieleen kaunein mun koskaan näkemäni rakennus eli sheikki Zayed's Grand Moesque. Nähtiin kuitenkin itse kaupunkia vain pieni pala. Abu Dhabi vaikutti helpommin lähestyttävämmältä kuin naapuriemiraattinsa Dubai ja Sharjah. Se on toisaalta rikkain emiraateista, koko sirkuksen tirehtööri. Koko Arabiemiraattien reissusta jäi mieleen killumaan kultahiput cappuccinoissa ja överi ylenpalttisuus ihan kaikessa. Abu Dhabin lisäksi olisin halunnut kokea aavikkosafarin, vieläkin harmittaa sen jääminen välistä!

Myös Baltian maita voisi vieltä tonkia lisää. Vietin kaverin kanssa kivan kaupunkiloman Riiassa pari vuotta sitten. Elokuinen Riika kohteli hyvin ja samalla tajusin, että koko Baltian alue on mulle tosi vierasta seutua. Virossa on kyllä tullut käytyä lukemattomia kertoja, mutta en ole ikinä päässyt Tallinnaa pidemmälle! Seuraava Baltiakohde voisi kuitenkin olla Vilna - sitten jossain vaiheessa. Roadtrip Baltian läpi Keski-Eurooppaan on myös käynyt mielessä. Niin paljon vaihtoehtoja... 

Egyptissäkin haluaisin käydä uudelleen. Se oli mun ja Samin ihan ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka yli kuusi vuotta sitten. Hurghadaan en enää palaisi, mutta Kairossa haluaisin käydä. Ajatella, että me oltiin Egyptissä, mutta ei nähty yhtäkään pyramidia. Tuolloin oli paljon levottomuuksia ja matkustamista esimerkiksi Kairoon ei suositeltu. Mutta vielä joskus mä näen omin silmin ne  pyramidit, muumiot ja sfinksit!

Jossain vaiheessa tulee varmasti eteen tilanne, että haluaa vaan päästä äkkiä lämpimään. Silloin valinta osuu luultavasti johonkin Kreikalle kuuluvaan lomasaareen. Rhodos ja Kreeta on paikkoja, jonne lähteä uudelleen en epäröisi hetkeäkään. Syynä takuuvarma lämpö ja rento fiilis, helppoja kohteita lapsen kanssa. Toisaalta taas Teneriffaltakin jäi väliin mielettömiä luontokohteita ja Mallorcallakin olisi voinut ajella vuoristoteitä vielä vähän enemmän...

On kuitenkin yksi reissu, joka oli ylitse muiden. Mä en tiedä oliko se tuulen huminaa vai humisiko vaan mun omassa päässä, kun ensimmäistä kertaa katsoin Top of the Rockista reunan yli. Mä oon aika varma, että aika pysähtyi siihen paikkaan. Kyllä, New Yorkiin on päästävä uudelleen! Selailen lentoja sinne suunnilleen joka toinen päivä. Toisaalta järki sanoo, että mielummin jonnekkin muualle. Sunshine State, Miami-Orlando -turnee olisi looginen valinta seuraavaksi jenkkikohteeksi. Länsirannikon roadtrip toteutetaan sitten, kun V on vähän vanhempi ja saa siitä enemmän irti. Mutta mikään ei poista sitä tosiasiaa, että mun on pakko päästä uudestaan New Yorkiin. Lisää Nykistä täällä, täällä, täällä ja täällä! Kertoilin myös matkan vähemmän hohdokkasta tapahtumaketjusta tässä postauksessa

Toisaalta oon kyllä ihan innoissani myös lähempääkin löytyvistä paikoista. Yksi tälläinen lähikohde, jonne ollaan konkreettisesti mietitty palaamista, on Norja. Oslo oli ihan kiva kaupunki, mutta luulen kuitenkin Norjan lumon löytyvän pohjoisesta. Jäämerimaisemat Pohjois-Norjassa, vuoret ja vuonot, pienet kalastajakylät, Lofootit... 

 

Berliinissä voisin käydä kolmannenkin kerran. Käytiin siellä Samin kanssa kahtena pääsiäisenä peräkkäin, ihan vaan koska ensimmäisen kerran jälkeen oltiin ihan myytyjä - eikä kyllä toinenkaan kerta kylmäksi jättänyt. Seuraava Saksan reissu ei kuitenkaan kohdistu Berliiniin, vaan Mannheimiin ja Frankfurtin ympäristöön. Mun sisko lähtee Mannheimiin vaihtoon syksyllä, joten tottahan siellä täytyy käydä vierailulla!

Sitten vielä ihana Italia, jonne palaisin uudelleen milloin vain. Viime kesän Sardinian reissu oli V:n ensimmäinen ulkomaanmatka ja sehän oli menestys! Vielä on näkemättä niin paljon klassikkoja, kuten Rooma ja Venetsia, Vatikaani jne. Mulle Italiaan rakastumiseen riitti kaksi viikkoa Toscanassa, pari päivää Milanossa ja jo mainittu viikon loma Sardiniassa. Sami on paljon valikoivampi reissukohteiden suhteen kuin minä (mulle ei ole niin tärkeää minne mennään, kunhan mennään) ja hän se jaksaa tykätä Italiasta. Matkajuttuja Sardiniasta voi lukea täältä, täältä, täältä ja täältä sekä täältä.

Lopetan tuttavallisesti Tallinnaan ja Tukholman kuviin, koska niissä käymisistä ei pidetä kirjaa. Sama pätee muuten muihinkin helppoihin ja ennen kaikkea halpoihin kohteisiin, kuten Puolan Gdanskiin. Tukholmafiilistelyä löytyy lisää täältä ja Gdansk-juttuja täältä.

IGTT:n ylläpitäjinä ovat bloggaajat Travellover- sekä Vagabonda -blogeista. Mun blogin kaikki matkajutut löytyy yhtenä nippuna tämän linkin takaa. 

P.S. Tykkäämällä blogini Facebook-sivusta pysyt paremmin kärryillä uusista postauksista. Mua voi seurailla myös Instagramissa: @jennavaltari !

Ladataan...

Ladataan...

Turku, kesäilta ja jokiranta ❤ 

Alan jo pikkuhiljaa tottua tähän lämpöön ja ylipäänsä siihen ajatukseen, että nyt on kesä. Pelkäsin etukäteen ennen töiden aloittamista, että en kerkeäisi tehdä paljon mitään. Todellisuudessa tulee tehtyä ehkä jopa enemmänkin kaikkea, kun sitä vapaa-aikaa osaa arvostaa ihan eri tavalla! V nukkuu tällä hetkellä päikkäreitä ja sen jälkeen käydään pyörähtämässä kaupoilla, koska V tarvitsee kesävaatteita. 

Eilen kilisteltiin kuplivaa, koska miksi ei? 

Ärsyttää, jos kuvien taustalla on jotain roinaa. Instaan jo laitoinkin tän kuvan yhteyteen, että pitäisi konmarittaa noi Samin treenikamat...

Yritän myös pitää ajatuksia loitolla yliopistosiirtohausta. Viimeistään 28.6 pitäisi kuulua valinnoista. Ei mua jännittäisi näin paljon, jos niitä siirtohakupaikkoja olisi enemmän kuin kaksi. Siis kaksi. Toivon niin koko sydämestäni, että ne kaksi olisi minä ja joku toinen. Mä itseasiassa tunnen toisenkin opiskelijan Jyväskylän yliopistosta, joka tätä samaa siirtoa hakee. Oltiin samalla kurssilla syksyllä. Saa nähdä osuuko valinta meihin kahteen - aika hullulta se kuulostaisi, koska Suomessa on niin paljon muitakin yliopistoja, joista myös haetaan siirtoa Turun OKL:ään. Huolettaa myös siksi, että missään kohtaa hakulomakkeessa ei kyselty mitään syitä siirron haluamiseen. Mun perustelut kun ei ole mitenkään kevyet sillä meiningillä, että haluanpas vaihtaa vähän maisemaa. Oonhan jo asunut täällä kolme vuotta, kulkien viikottain Jyväskylään 400km matkaa. Tää siirron saaminen on niin kiven takana, että tuskin tää muillekaan sitä hakeville on pelkkä päähänpisto. Mulla on kyllä kaikki kriteerit kunnossa - kiitettävät arvosanat, kaikki vaaditut kurssit suoritettuna, kandin tutkinto sivuainetta vaille kasassa... Hakijoita karsitaan pelkästään todistuksen keskiarvon ja opintopisteiden määrän perusteella, joten tää tuntuu samalta kuin lottoaminen. Jos en tänäkään vuonna tuota siirtoa saa, niin taidan tarvita vähän enemmänkin sitä kuplivaa. 

Nyt meen laittamaan itseäni valmiiksi, että päästään lähtemään heti kun pikkuneiti herää. Kivaa viikonloppua! 

P.S. Tykkäämällä blogini Facebook-sivusta pysyt helposti kärryillä uusista postauksista! Mua voi seurata myös instassa: @jennavaltari :)

Ladataan...

Ladataan...

Ihan taianomainen fiilis, kun yhtäkkiä on täysi kesä ja ihan mielettömiä kesäiltoja. Tuntuu ihan epätodelliselta , että Suomi on ollut viime päivinä Euroopan lämpimin maa - siis ihan oikeesti +29 astetta?!

Otettiin kaverin kanssa muksut mukaan ja käytiin ihailemassa vanhaa maalaisperinnemaisemaa täällä Turussa ja samalla tuli napsittua kuvia puhelimella. Ihanaa, että taskussa kulkee aina mukana väline, jolla pystyy ikuistaa just tälläsiä hetkiä. 

Odotettiin innolla tätä päivää koko viikon, koska tänään oli tiedossa taloyhtiön talkoot - ei se haravan varressa roikkuminen vaan se, että meidän talkoissa oli mukana poni. Sillä sai lapset ratsastaa vuorotellen pitkin pihaa. Siis ihan mahtava juttu, paitsi että V on just tänään kuumeessa!!! Kyllä ottaa äitiä päähän. V olis ollut varmaan ihan raivona, jos olisi päässyt ikkunasta näkemään ponin.  Ihan once in a lifetime, että omalla takapihalla köpöttelee poni. Ehkä huonoin ajoitus ikinä. No ei voi mitään, täytyy keskittyä kuumeen paranteluun. Huomenna ja ylihuomenna vietetäänkin sitten kotipäivää. Kiva, että heti toisella työviikolla joutuu olla pois töistä. No minkäs mahtaa, eipä lasta voi sairaana päiväkotiinkaan viedä. Pitää käydä joku päivä jossain tallilla tms. katsomassa heppoja.

V on ihan reppana sylivauva ollut koko illan. Toivottavasti hän paranee pian ja päästään taas nauttimaan kesästä! Lisää tälläsiä kesäiltoja <3

P.S. Tykkäämällä blogini Facebook-sivusta pysyt kärryillä uusista postauksista! Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari :)

Ladataan...

Ladataan...

Tää äitienpäivä jää kyllä mieleen ihan mielettömästä kesäsäästä! 

Heräsin ysiltä aamulla sähkövatkaimen surinaan. Kömmin sängystä ylös ja suuntasin keittiöön. Siellä olikin jo täystohina käynnissä, kun isi auttoi V:tä leipomishommissa - ja toisinpäin. Olin nukkunut autuaan tietämättömänä siitä, että nää tyypit oli herännyt jo seiskalta ja käyneet hakemassa abcilta kakkutarvikkeet! V juoksi antamaan pienen korurasian saatesanoilla "hyvää lahjaa äiti!". Sain myös päiväkodissa askarreltuja juttuja, kortin ja tuunatun kukkaruukun. V oli kerennyt nyppiä puolet ruusuista irti, mutta ei se mitään :'D

Kakkukahvittelun jälkeen lähdettiin kävellen parin kilometrin päähän tivoliin. Otettiin päiväkodissa kiertävä Onni-nallekin mukaan, hän kun on ollut meillä kylässä tän viikonlopun. Hetki sitten tulostettiin kuvia ja kirjoiteltiin juttuja viikonlopun touhuista Onni-nallen reissuvihkoon.

Kuvat saa kertoa enemmän tästä päivästä. Hyvää äitienpäivää kaikille upeille äideille. ❤

P.S. Tykkäämällä blogin Facebook-sivusta pysyt paremmin kärryillä uusista postauksista! Mua voi seurata myös instassa: @jennavaltari ❤

Ladataan...

Ladataan...

KESÄ! Ihan mieletön kesäkeli on ollut nyt yli viikon jo. Jotenkin huvittavaa, että siltä istumalta kun kesätyöt alkaa niin kesäkin alkaa. En valita, vaikka onkin ollut aika ankeaa olla tää viikko iltavuorossa. 

Töiden lisäksi kouluhommat on pitänyt kiireisenä. En ole paljoa muusta syystä avannut konetta kuin koulutehtävien tekemistä varten. Yliopistosiirtohaku on käynnissä ja odottelen vielä viimeisiä opintopisteitä kilahtavan rekisteriin, että saan laittaa hakemuksen vetämään. Ei lainkaan kuumottavaa odotella hakulomakkeen täyttämistä viimeiseen hakupäivään... Tietyt pakolliset kurssit on vaan pakko olla rekisterissä, jos haluaa siirtoa edes yrittää hakea. 

Me päästään Samin kanssa kahdestaan tosi harvoin minnekkään, joten oli ihanaa viettää rauhassa treffi-iltaa viime viikonloppuna Turussa mun äidin vahtiessa V:tä sillä aikaa! Lähdettiin jo 17 aikaan syömään ja siitä jatkettiin jokilaivoille. Aika meni ihan siivillä ja yhtäkkiä kello olikin jo 23 ja oltiinkin taas  ravintolassa syömässä tapaksia kaveripariskunnan kanssa. Oli ihan sairaan hauska ilta!

Sami repäs ja siivosi ja pesi parvekkeen remonttiromusta, vitsi siinä on ihana juoda aamukahvit ja vaan hengailla. Jo oli aikakin saada se käyttöön. Seuraava projekti onkin kalustaa se kivaksi. Ehkä saadaan se aikaan ensi kesään mennessä? :D Tuli vähän kiire tuon homman kanssa, kun jotenkin tää kesä yllätti ihan täysin.

 

Viikonloppuja arvostaa niin eri tavalla kun on viikot töissä. Kiva kehitellä kaikkea tekemistä muutenkin viikonlopuiksi, niin on aina jotain mitä odottaa. Tällä hetkellä kivoja juttuja on:

  • Tää tuleva ilta ystävän kanssa terdeilyn ja leffan merkeissä
  • Huominen äitienpäivä, mua hemmotellaan
  • Tulevat reissut Tanskaan ja Kroatiaan kesän aikana
  • Tieto siitä, että kesätyöt ei kestä ikuisesti :D

Nyt meen taas fiilistelee tuota kesää! Kivaa viikonloppua :)

P.S. Seuraamalla blogin Facebook-sivua pysyt paremmin kärryillä uusista postauksista! Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari

Ladataan...

Pages