Ladataan...

Moi! Ja hyvää 5-vuotis kihlapäivää meille!

Niin paljon on tapahtunut viidessä vuodessa. Oltiin kaksi vuotta kihloissa, kunnes mentiin naimisiin. Pidettiin ihanat talvihäät tammikuussa 2015. Siitä vähän yli vuosi, niin meistä tuli perhe ja ostettiin oma koti Turusta. Kaikki on mennyt omalla painollaan näin, ilman sen kummempaa suunnittelua. En olis vielä tuolloin lukiolaisena uskonut, että oon  22-vuotiaana saanut elämältä  kaiken tän. Onko tää edes totta?

Ollaanpa oltu söpöjä. Ja niin nuoria. Toki Sami on 3 vuotta vanhempi, mutta silti ihan junnu:D

Monet "teinikihlat" päättyy ihan muusta syystä kuin naimisiin menosta. Mulle henkilökohtaisesti kihlaus tarkoittaa ja on aina tarkoittanut lupausta avioliitosta, ja sellasta lupausta ei tehdä tuosta vaan kevyin perustein. Sen vaan tiesi, eikä ole tarvinnut epäillä hetkeäkään. 

Huomenna päästään pitkästä aikaa treffeille kahdestaan, ihanaa. Ystävät on kultaa, etenkin silloin kun muu tukiverkosto on 400km päässä.

Kivaa viikonloppua sullekin! :)

PS. Toisaalta ymmärrettävistä syistä kaikki ei meidän kihlausta ottanut tosissaan. Teinikihlat alle puolen vuoden tuntemisen jälkeen, niin eipä se ole ihmekkään. Mutta pääasia, että me itse oltiin tosissamme, eipä muilla niin väliä! :D 

Share

Ladataan...

Mulla on ollut järkyttävä matkakuume niin kauan kuin muistan. Touko-kesäkuun taitteen Sardinian reissu vaan pahensi tätä, niin onnistuneen reissun jälkeen mun matkakuumeelle ei oo ollut rajaa. Tuntuu, että siitä on muutenkin ikuisuus! Kesä oli silloin vasta alussa, nyt elellään jo elokuuta. Välillä kaipaan sitä aikaa kun elettiin Samin kanssa opiskelijaelämää ja bookkailtiin reissuja aina kun mahdollista. Toisaalta, nykyään on vähän mieltymykset matkailun suhteen. Ei määrä, vaan se laatu ja hyvä näin.

Vanhasta tottumuksesta selailen vieläkin silloin tällöin lentodiilisivustoa ja äkkilähtöjä. Onhan se vähän masentavaa, kun tulee vastaan mielettömän houkuttelevia tarjouksia, mutta ei vaan pysty varailla mitään ennen kun Samilla on taas lomaa ja vielä se, että loman ajankohtaa voi vaan arvailla. Ja lapsen kanssa matkustellessa sitä on aika paljon mukavuudenhaluisempi. Ne kaikista halvimmat ja pisimmät lentoajat välilaskuineen ei tule kyseeseen ja majoituskaan ei voi olla mikään määrittelemätön vaja. Silloin kuin nykyään harvoin kunnon lomamatkalle päästään, niin kyllä sitä haluaa, että puitteet on kunnossa.

Nyt kun koko kämppä on vihdoin remontoitu kauttaaltaan, alkaa jäädä rahaa sivuun matkakassaa varten. Tai ei sitä rahaa ikinä tarpeeksi ole, mutta eiköhän sitä jostain saa nipistettyä, se on ihan omista prioriteeteista kiinni. Selvää on se, että jonnekkin me matkustetaan ennen kuin V täyttää 2 vuotta helmikuussa. Tämä siksi, että monilla lentoyhtiöillä alle 2-vuotiaat saa matkustaa ilman omaa paikkaa. Jos vaikka toteutettaisiin meidän pitkäaikainen haave ja lähdettäis NYCiin.

Tällä hetkellä voidaan vaan haaveilla, koska Samilla alkaa tässä kuussa töissä hullu työrupeama ja sen projektin päättymisajankohdasta ei ole mitään tietoa etukäteen. Voi olla, että se loma olis lokakuun alussa, mutta voi se voi siirtyä myös joulun aikaan... No aika näyttää, ihanaa kuitenkin tietää, että se loma jossain ihanassa kohteessa siintää tulevaisuudessa syksyn/talven aikana. Mulle kelpais kyllä ihan joku Eurooppareissukin, se nyt ainakin toteutuu ellei kauemmas päästä lähtemään..

Nyt on pakko taas edistää kandia, sen palautus on ylihuomenna... Oon vaan niin kyllästynyt jo sen kanssa takkuamiseen, ei kiinnostais käyttää enää yhtäkään vapaata minuuttia elämästä siihen. Mutta pian se on ohi! Ja ehkä joskus pian me ollaan jossain lomalla.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Moi ja kivaa viikon alkua! Tulin esittelemään nopeasti meidän keittiön muodonmuutosta ennen nukkumaanmenoa. Remppa saatiin valmiiksi jo viikko sitten, mutta aika on edelleen kortilla opparin palautuspäivän lähestyessä, siihen uppoaa lähes kaikki vapaa-aika...

Mutta siis tehtiin tosiaan täysi keittiöremontti, kaikki vaihdettiin kaappirunkoa ja kodinkoneita myöten, ja pinnat uusittiin lattiasta kattoon. Tilattiin keittiön kaapit asennuksineen, mutta kaiken muun Sami teki itse osittain isänsä avustuksella.

Tässä meidän köökki asunnon ostohetkellä:

...ja tässä jälkeen remontin:

Parit vetimet tiskialtaan alapuolelta puuttuu vielä, samoin muutama lattialista.

Ai että me ollaan tyytyväisiä lopputulokseen! Koko kämppä muuttui kertaheitolla. Nyt keittiö linjassa muun asunnon kanssa ja mikä parasta: meillä on tiskikone!!! Tää ansaitsee läjän huutomerkkejä, koska ollaan tiskattu käsin viimeset puoli vuotta. Induktioliesikin on osoittautunut tosi käteväksi, paluuta entiseen ei ole. 

Kirjottelen myöhemmin tarkemmin materiaali- ja kodinkonevalinnoista ym., tää oli vaan tällänen nopea keittiön vilautus :D Nyt unta palloon, että jaksaa huomenna pirteenä touhuilla V:n kanssa kun hänellä on tapana herätä uuteen päivään ihan liian aikasin. 

Mitä ootte mieltä keittiörempan lopputuloksesta? :)

Share

Ladataan...

Moi! Piti työstää kandia, mutta tieteellinen kirjoittaminen ja lähdeviitteet ei nyt uppoo - joten tulin kertoilemaan kuulumisia! Tähän viikonloppuun (eli kesäloman viimeiseen viikonloppuun, nyyh) sisältyi Tallship races Turussa, ystävien kanssa illastamista panimoravintolassa ja V:n ensimmäinen yökyläily kaverin luona - äidin kanssa tietenkin! Hurjaa kun pitää jo tässä iässä aloittaa yökyläily poikien luona, tulevaisuudessakin mennään sitten sillä ehdolla, että äiti tulee mukaan :D

Kiitos Jasmine 5 tähden puitteista, sun All Inclusive Holiday Inn Sky Hotel saa multa kohtalaiset arvostelut! Ja yö kolmen pikkulapsen kanssa sujui yllättävän hyvin, vaikka kaikki katastrofin ainekset oli kasassa, vieläpä kun V ei ole tottunut muista lapsista pääseviin ääniin nukkuessaan. Mutta siinä kävikin sitten niin, että V tuhisi tyytyväisenä, mutta mä sen sijaan heräsin keskellä yötä valvomaan kun eräs samassa huoneessa pinnasängyssä nukkuva bebe alkoi kuorsata :'D Oon niin herkkäuninen, mutta omapa on ongelmani. Jasmine joutui herätä jo 7 aikaan hänen lasten kanssa, mutta me nukuttiin V:n kanssa ysiin asti. Herättiin varmaan pekonin käryyn tuoksuun ja huh minkä aamupalakattauksen toi oli loihtinut. Ei jäänyt viimeseks yökyläilyks tämä.

V otti Einon sängyn ja uninallen heti omakseen. Pitäis ostaa meillekin jo isojen tyttöjen sänky. Einokin on niin iso poika jo, kun nukkuu omassa sängyssä omassa huoneessa heräilemättä kertaakaan. Ja ei hän ole kuin vajaa puoli vuotta V:tä vanhempi. V nukkuu kyllä pinnasängyssä, mutta heräilee yöllä 1-3 kertaa ja haluaasitten aina meidän väliin nukkumaan. 

Lähdettiin ruhtinaallisen aamiaisen jälkeen käymään Ikeassa. Mä en tajunnut kotoa yökylään lähtiessä ottaa rattaita mukaan, mutta kyllä hätä keinot keksii! Vitsi iski taas himo sisustaa tätä luukkua lisää. 

Meillä on nyt muuten uusi keittiö loppusilausta vaille valmiina, Sami on uurastanut ku hullu sen parissa viimeset pari viikkoa. Mutta lopputulos on kaiken sen vaivan arvosta (helppo se mun on sanoo...).4 vuoden välein järjestettävä Tallship Races oli kyllä myös hauska nähdä! Jokiranta täyttyi isoista ja hienoista purjelaivoista ja festaritunnelmasta.

Nyt mun täytyy mennä paimentamaan V:tä, että Sami saa värkätä rauhassa keittiötä. Pian on se on kokonaan valmis <3 Kivaa viikon alkua kaikille!

Share

Ladataan...

Moi pitkästä aikaa! On ollut ihan hullun kiireistä  viime aikoina. Ollaan vietetty yhdessä Samin kolmen viikon kesälomaa ja tehty kesäreissuja perheen kesken. Siinä sivussa vähän tehty keittiöremonttia ja meitsi työstänyt kandia välilllä ihan hullun kiilto silmissä. Kai ne valmistuu noi molemmat projektit aikanaan... Ainoo vaan, ettei sitä aikaa ole kuin tän kuun loppuun!

Siinä mun tekosyyt blogin hiljaiselolle. Jotenkin se kynnyskin kirjoittamiseen kasvaa mitä enemmän tulee taukoa. Nytkin laitoin V:lle Late Lampaan Netflixistä pyörimään, että saan tehdä tän rauhassa. Meillä on appivanhemmat kylässä auttelemassa remontissa ja V:n vahtimisessa, on suuri apu! Ja eilen vasta tultiin mun porukoilta Pohjanmaalta takas kotiin parin päivän kyläilyn jälkeen. Joten haipakkaa on ollut.

Isin kesäloman ekana päivänä viikko sitten käytiin Helsingissä Linnanmäellä ja Sea Lifessa. V oli jälkimmäisestä ihan innoissaan! Meneillään oli myös Helsinki Pride, tuli sit sekin nähtyä. Kiitos V:n kummitädille ja hänen miehelle taas turistiopastuksesta :D 

Mahtui tähän väliin myös vähän Ruissalossa bailaamista. Oli hieno kokemus!

Tän näköisenä sitä tampattiin Ruisrock 2017. Tai ainakin ton näkösenä lähdin kotoa....

Pohjanmaalla käydessä on usein pakko piipahtaa Tuurissa Keskisellä. Alle 13-vuotiaille Miljoonativoli on ilmainen, joten siellä V ja mun 10-vuotias pikkusisko paineli laitteesta laitteeseen. Ite kävin vaan maailmanpyörässä - ja niin, helikopterilennolla! Oli hauskaa jakaa se kokemus pikkusiskon kanssa, joka ei ole ikinä ollut edes lentokoneessa. 

Olispa itelläkin oma piha niin kuin mun koti kotona on! Kunnon kesäpaikka.

Tällänen tilannekatsaus tällä kertaa, jospa sitä ehtisi kirjoitella jatkossa useammin. Jos haluat pysyä kärryillä uusista postauksista, tykkää blogin FB-sivusta! Linkki sivulle löytyy sivupalkista :) Mua voi myös seurailla instasta: @jennavaltari.

Kivaa viikkoa!

Share

Pages