Ladataan...

Moi! Tulin kertoilemaan pitkästä aikaa kuulumisia :) 

Arkea rytmittää edelleen kesän odottamisen lisäksi opetusharjoittelu Jyväskylässä ja muut kouluhommat, tavallinen perhe-elämä Turussa ja nykyään myös mun työt. Hain ensisijaisesti kesätyötä touko-syyskuun ajalle, mutta tulikin mahdollisuus aloittaa jo nyt tekemään viikonloppuvuoroja ennen varsinaista kesätyön aloittamista. No jos rahaa on tarjolla, niin kelpaa kiitos! Toukokuussa alkaa sitten pyöriä täydet työviikot. 

Oon tykännyt kovasti opetusharkasta ja oon saanut vahvistusta sille, että oikealla alalla tässä ollaan. Nyt kun harkasta on jo puolet taputeltu, voisin kertoa vähän fiiliksiä. Oon koulun puitteissa aiemmin pitänyt yksittäisiä tunteja 4-6 -luokkalaisille, joten olin onnessani päästessäni touhuamaan ekaluokkalaisten kanssa kuudeksi viikoksi. Joka luokka-asteella on omat haasteensa, mutta sanoisin kyllä, että ekaluokka on kaikista haastavin. Onneksi mun harkka ajoittuu näin keväälle, niin lapsilla on jo käsitystä koulun toimintakulttuurista ja jokainen osaa jo lukea.

Opettajan työn helppous

Sivusta kun luokanopettajan työtä katsoo, niin kyllä siinä paljon on kaikkea sellaista, mistä ei ajattelisi työtunteja kertyvän. Yllätyin siitä, kuinka paljon aikaa itsellä näin kokemattomana harjoittelijana menee aikaa opetuksen suunnitteluun. Sitten luokanopettajana siihen päälle vielä yhteistyötä vanhempien kanssa, kokonaisvaltainen vastuu lasten oppimisesta ja koulussa viihtymisestä, opetussuunnitelman tulkitsemista, eriyttämistä, yhteisopettajuutta, arviointia, integrointia, ongelmien havaitsemista ja varhaista puuttumista, jokaisen yksilöllisten tarpeiden huomioimista ja vastuu siitä, että ekaluokkalaiset oppivat koulun toimintatavat yms.

Monesti kuulee päivittelyä opettajan työn helppoudesta, lyhyistä työpäivistä, vähäisestä työmäärästä suhteessa palkkaan ja pitkistä lomista. No tuosta rimpsusta totta on vaan ne pitkät lomat. Paitsi ei nekään hunajaa ole ilman vakituista työsopimusta - siinä tapauksessa olet kaikki kesät puilla paljailla, eikä ikinä tiedä mistä ja milloin saat seuraavan työpätkän. Voihan tuota työtä toki tehdä kahta kättä heiluttaen ja juosten kusta lukuvuosi läpi sillä mentaliteetilla, että mä oon vaan töissä täällä. Minkä tahansa alan ammattilainen voi tehdä työnsä huonosti, mutta ne työn tulokset tulee kyllä näkymään jossain vaiheessa. Tässä työssä on panoksena käytännössä lasten tulevaisuus, joten vastuullinen täytyy olla. 

Kotona on välillä samanlainen fiilis kuin luokassa...

Tän harkan päätteeksi oon pääsyt suunnittelemaan ja toteuttamaan matikan, äikän, käsityön ja ympäristöopin jaksot. Oon kyllä saanut tästä jo nyt tosi paljon irti tulevaisuuden työhön - nyt vaan tuntuu siltä, että saisinpa jo sen oman luokan!

Mukavaa kohta alkavaa uutta viikkoa! :)

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

On aika osallistua pitkästä aikaa, tai itseasiassa ensimmäistä kertaa tämän blogin historiassa, Instagram Travel Thursday -tempaukseen. Kuukauden ensimmäinen torstai oli ja meni, mutta onnekseni tähän saa osallistua koko kuukauden ajan. Maaliskuun teemana on parhaat reissufiilikset. Selasin sekä vanhaa että uutta instatiliäni, jotta löytäisin osuvimmat kuvat tähän postaukseen. 

Paras reissufiilis tulee siitä, kun...

...saa viettää kiireetöntä aikaa kuunnellen vain pieniä riemunkiljahduksia ja merenaaltojen kohinaa. 

- Sardinia, toukokuu 2017

...näkee satumaisia postikorttimaisemia.

- Norja, toukokuu 2015

...saa jakaa hetkiä maailmalla ystävän kanssa ja tietää, että yhteisiä matkoja ja muistoja tullaan tekemään vielä lisää.

- Latvia, 2015.

...kun pääsee seikkailemaan paikkoihin, joiden olemassoloa ei ole edes aiemmin tiennyt. 

- Valldemossa, Mallorca 2014.

...kun näkee ja tuntee maailmassa myös paljon rakkautta, hyvyyttä ja kaikkea kaunista. 

- Valldemossa, Mallorca 2014.

...kun kastat varpaat ensimmäistä kertaa turkoosiin rantaveteen pitkän matkustamisen jälkeen. 

- Sardinia, Italia 2017.

...kun näet niin upeita paikkoja, että yrität painaa mieleesi jokaisen yksityiskohdan ja lupaat itsellesi, että tämä näky menee valokuvamuistiin.

- Sardinia, Italia 2017

...kun saa jakaa hetken ihan vaan kahdestaan.

- Sardinia, Italia 2017.

...kun haluaisi vain pysäyttää ajankulun sinä ainutlaatuisena hetkenä - mutta onneksi hän rakastaa matkustella kanssamme vielä mooonta vuotta. 

- New York, Yhdysvallat 2018.

...kun kaupunkilomaan sisältyy lähinnä vuorotellen kahviloissa ja ravintoloissa istuskelua - ja vähän maisemia Berliinin kattojen yllä.

- Berliini 2015.

Näistä on mun parhaat reissufiilikset tehty. Oikein ihanaa viikonloppua!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joten kaikki kuvat ovat Instagram -tililtäni: @jennavaltari. Ellet jo seuraa, niin käythän seuraamassa! IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover . 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Olin jo aivan unohtaa 10 Matkakuvaa - blogihaasteen (10 Matkakuvaa vol 2: klick), jonka laitoin alulle matkablogiaikoinani. Vanha blogi on vielä olemassa - ulkoasu on vähän jämähtänyt ja joskus poistin bannerinkin, mutta postaukset on tallella. Kiva aina välillä kurkata vanhoja juttuja aika usein käyn sieltä tarkistamassa jotain, jos haluan esim. muistella milloin oltiin missäkin tai mikä reissu oli milloinkin!

10 matkakuvan blogihaaste sai tuolloin positiivisen vastaanoton ja matkaintoilijat innostuivatkin oikein urakalla esittelemään otoksiaan ympäri maailmaa eri teemoihin liittyen. Alunperin idea tähän haasteeseen lähti siitä, kun kuvakansiot oli yksittäisiä helmiä ja kivoja ikuistettuja muistoja pullollaan, mutta niiden ympärille oli hankala rakentaa kokonaisen postauksen verran asiaa. Näin saa hauskalla tavalla tuotua esiin erilaisia puolia matkailusta sekä tietenkin myös bloggaajan persoonasta. 

Haasteen tarkoituksena on löytää jokaiseen teemaan parhaiten sopiva yksi matkakuva per otsikko. Voit halutessasi kertoa pari sanaa kuvanottohetkestä ja kyseisestä reissuta ylipäänsä - tai vastaavasti antaa kuvan puhua puolestaan! Luethan vielä osallistumisohjeet postauksen lopusta. :)

Pidemmittä puheitta, tässä 10 Matkakuvaa -blogihaaste vol. 3!

1. Kaikkien aikojen lempiotokseni

Tämä kuva on vasta kuukauden takainen, mutta ehdoton lemppari! Tämä on niitä kuvia, jonka laitan puhelimen koti-näytölle ja Facebookin kansikuvaksi, enkä ihan heti kyllästy. Olin niin onnellinen kun taas tuli todettua, että V:n kanssa on mahdollista matkustella vaikka maailman ääriin. Tähän kuvaan kiteytyy pitkäaikaisen matkaunelman toteutuminen maailman mahtavimmassa kaupungissa. Siis ei parempaa voi ollakaan! Alkumatka oli hieman mutkainen, mutta lähtisin tuolle reissulle uudelleen vaikka tältä istumalta. Lisää New Yorkista voi lukea tästätästä ja tästä.

New York, Yhdysvallat.

2. Yllättävä tilanne

Tämä olisi kyllä vaikuttavampi videoituna, mutta sain onneksi kuvaankin ikuistettua nuo muutamat sekunnit Berliinin Kreutzbergin lähiössä - mies pomppasi kadulta punasiin valoihin pysähtyneen liikenteen eteen, taikoi sinisestä hatustaan kasan sinisiä palloja ja heitti tanssi/jonglööraus/teatteri -esityksen, joka oli ohi ennen kuin valot vaihtuivat vihreiksi. Keväinen traditio matkustaa Saksaan ja juurikin Berliiniin on ikävä kyllä katkennut, sitä perinnettä olisi voinut jatkaa pidempääkin!

Berliini, Saksa.

3. Läheltä löytynyt helmi 

Tästä Latvian reissusta muistan sen, että olin juuri tullut kotiin edelliseltä reissulta Samin kanssa, kun lähdin jo seuraavana päivänä pitkäaikaisen ystävän kanssa reissuun Riikaan. Elokuinen Riika teki kyllä vaikutuksen ja pitkän aikaa olen miettinyt, että tuolla olisi kiva käydä joskus myös perheen kesken. Tosin V oli tuollakin reissulla mukana salamatkustajana!Riika, Latvia. 

4. Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Tältä näytti Punaisenmeren pinnan yläpuolella, mutta pinnan alla olikin jo astetta kirjavampaa. Kaikenväriset ja -malliset kalat siellä uiskenteli koralliriutalla. Itse keskityin enemmän auringonottoon kannella, mutta Sami otti kaiken ilon irti Punaisenmeren antimista ja eliöistä. Kuvassa näkyvä Mahmyan saari Egyptissä on hyvä tukikohta snorklaamiseen ja auringonottoon vitivalkoisella hiekkarannalla turkoosin veden ympäröimänä. Tulipa tuolla retkellä bongattua delfiineitäkin.
Hurghada ja Mahmyan saari, Egypti. 

5. Jos pitäisi ajatella sanaa vapaus, näen mielessäni tämän

Ensimmäinen päivä uudessa kohteessa ja loma vasta alussa, paikka vaikuttaa täydelliseltä eikä osaa vielä kuvitellakaan mitä tulevat päivät tuovat tullessaan - tuose vaan on ehkä paras tunne ikinä. Vapaus! Lisää Sardinian reissusta voi lukea tästä blogista täältä, täältä ja täältäSardinian Porto Conte, Italia.

6. Idyllistä elämää

Mä tykkään kreikkalaisesta rennosta tunnelmasta, ja sitähän Kreikan lomasaarilta löytyy. Tämä kuva on Kreetalta, jostain Hanian suunnilta (kamalaa kun ei meinaa enää muistaa mitään!). Tähän kategoriaan olisi kyllä löytynyt vaihtoehtoja vaikka kuinka, mutta tässä nyt ainakin on idyllistä maailaismaisemaa ja sirkkojen siritystä. 

Kreeta, Kreikka. 

7. Luksusta on...

...lasilliset viiniä kattoterassiloungessa Dubai Marinassa. Pilvenpiirtäjäsiluetti, infinity pool ja sopivan lämmin ilma paahtavan päivän päätteeksi - tarviiko vielä selitellä?

Dubai, Arabiemiraatit.

8. Arkkitehtuuria kauneimmillaan

Abu Dhabissa sijaitseva Grand Mosque eli sheikki Zayedin moskeija oli kyllä arkkitehtonisesti yksi upeimpia ilmestyksiä, mitä oon nähnyt. Moskeija oli ensinnäkin niin valtavan suuri ja täynnä pieniä (ja kalliita) yksityiskohtia niin sisältä kuin ulkoakin. Kyllä, oli hankalaa valita vain yksi kuva. Mun vanhan blogin postauksesta voi kurkata lisää kuvia, jos haluat nähdä enemmän kuvia!

Abu Dhabi, Arabiemiraatit.

9. Katkeransuloinen matkamuisto

Tälle pystyy ehkä vähän jo nauraa. Bookattiin Samin kanssa rantaloma ihan sen takia, että oltiin kyllästytty Suomen kesäkeleihin ja haluttiin päästä vielä kesätöiden päätteeksi ennen opiskelun pariin palaamista oikeasti nauttimaan auringosta. Vietettiin sitten viikko pilvisellä ja sateisella Mallorcalla. Aurinko pilkahti pilviverhon takaa ehkä kolme kertaa koko reissun aikana. Oli tosi kiva kulkea Palman katuja ja yrittää kuvitella, miltä paikka näyttäisi auringonpaisteessa kaatosateen sijaan. Useana iltana juotiin vaan halpaa viiniä hotellihuoneessa, koska ulos katsominen masensi entisestään. Lomasta on jäänyt mieleen se yksi puoliaurinkoinen päivä, kun ajeltiin vuokra-autolla kapeita vuoristoteitä pitkin ja lopulta melkein koko saari ympäri. Samilla taisi olla raskain reissu, koska se joutui kestää mun kiukuttelua painajaismaisen sään takia. Mutta eipä olisi tuossa tilanteessa nauranut Pekka Poutakaan.

Mallorca, Espanja.

10. Paikka, jossa käymisestä on vierähtänyt liian pitkä aika

Lontoo ja Iso-Britannia ylipäätään! Olin kolme viikkoa Brightonissa kielikurssilla muistaakseni 14-15 -vuotiaana. Brightonissa tuli kierreltyä tietenkin päivittäin paljon, mutta Lontooseen tehtiin vain yksi päiväreissu. I hear London calling already...

Lontoo, Iso-Britannia.

Lueppas vielä ohjeet haasteeseen osallistumiseen:

1.  Haasteeseen saa tarttua kuka vaan, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin (linkki tähän postaukseen).

2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään, jotta saan myöhemmin tehtyä kaikista haastepostauksista koostepostauksen, jonne linkkaan haasteeseen osallistuneet blogit. 

3. Voit halutessasi haastaa muita bloggaajia osallistumaan.

4. Haasteeseen saa tarttua aivan vapaasti, inspiraation iskiessä ei tarvitse odotella, että joku sinut haastaisi!

5. Liitä nämä ohjeet vielä omaankin haastepostaukseesi, että ne pysyy mukana matkan varrella.

Ei muuta kuin kivaa nojatuolimatkaa menneisiin reissuihin ja inspiroitukaahan toistenne matkakuvista! :)

P.S. Oletko jo tykännyt blogini Facebook-sivusta? Siten näet ilmoitukset uusista postauksista. Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun matkanvarausviesti ja lentotiedot kilahtaa puhelimeen saatesanoilla kiitos varauksestasi! Oon aika innoissani tulevista kevään ja kesän reissuista, jotka saatiin kuin ihmeen kaupalla sovitettua kaikille osapuolille sopivaan aikaan.

Samilla on kuukauden kesäloma heinäkuussa, mutta eipä sillä mitään pidempä reissuja tee, kun mulla on toukokuusta elokuun puoliväliin asti vapaana vain viikonloput. Oon siis koko kesän toukokuusta asti kiinni töissä, mutta hyvä niin. jollainhan tää reissailukin on rahoitettava. Onneksi Sami sai yhden lomaviikon elokuulle. Saatiin myös sumplittua pikainen parin päivän loma tyttöjen kesken, vaikka aikataulujen yhteensovittaminen oli hieman haastavaa kaikkien asuessa eri puolilla Suomea.

Naisporukalla Puolaan huhtikuussa

Voihan Wizzair minkä teit, taas oli tarjolla maalis-huhtikuulle alle kympin lentoja Gdańskiin. Tää tulee olemaan mulle kolmas kerta, kun en voi kieltäytyä noista puoli-ilmaisista lennoista ja Puolan halvasta hintatasosta. Vähän sama homma kuin Tallinnan ja Tukholman kanssa - tää nyt vaan on niin tajuttoman helppo ja halpa irtiotto toteuttaa: paikkarilla ensin Turun lentokentälle ja siitä 1h 20min lento kohteeseen. Kaikki on jo niin tuttua huttua, että kokonaiset pari päivää saa ihan vaan nauttia ja vähän isommalla kokoonpanolla viitsii ottaa vähän tasokkaamman hotellinkin, koska kustannukset jaetaan tietysti tasapuolisesti. Jo lähtökohtaisesti hotellien hinnat tuolla suunnalla on ihan eri luokkaa kuin vaikkapa täällä Suomessa. Matkustan viikottain Turun ja Jyväskylän väliä aina kerrallaan 4,5h bussissa istuen, joten tää Gdanskiin meno matkustusajan suhteen on kuin poikkeaisi kotikadun toiselle puolelle. Täydellinen päätös kuuden viikon opetusharjoittelun päättymiselle!

Kuvasaldoa kahdelta aikaisemmalta Gdanskin reissulta. Toisella kerralla junailtiin myös naapurikaupunkiin Sopotiin meren äärelle. 

Perheen rentoiluloma Kroatiaan Korčulan saarelle elokuussa

Jes, vihdoin kunnon rantaloma tiedossa! Tää tulee niin tarpeeseen kesätöiden loppumisen jälkeen, tiedän sen jo nyt. Viime kesäinen Sardinian matka oli niin onnistunut kaikin puolin, että ajateltiin pitkään matkustavamme taas Italiaan ja tällä kertaa luultavasti Sisiliaan, toisaalta taas Toscanakin on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Mieli kuitenkin muuttui valmismatkoja selaillessa, kun vastaan tuli tämä tajuttoman symppis ja viehättävä Korčulan saari Kroatiassa. Erityisesti ihastutti nuo meidän hotellin näkymät infinityaltaalta merelle päin, hotellin sijainti keskustan tuntumassa merenrannalla (oma ranta on must, siitä ei voi tinkiä!) ja saaren historia sekä mahdollisuudet kierrellä vuokra-autolla koko saarta ja sen pikkukyliä tutkien.

Etenkin kesäsesonkina kulkuyhteydet on hyvät ja on mahdollista liikahtaa lautalla Manner-Kroatiaan Dubrovnikiin tai Splitiin. Mentiin helpoimman kautta ja varattiin valmis lomapaketti, mutta ilman all inclusivea. All inc. on kyllä helppo ja vaivaton ratkaisu näin taaperon kanssa matkustavan näkökulmasta, mutta se alkaa viikon mittaan tuntua jo vähän pakkosyömiseltä. On myös vähän tylsää, jos paikalliset ravintolat jää kokematta. Ja onhan siinä tuo eettinenkin puoli; ihan mielelläni tuen rahoillani paikallisia yrityksiä kansainvälisten hotelliketjujen sijaan. 

Kuvat matkakohteesta ja hotellilta TUI:n sivustolta.

Oon myös innoissani siitä, että vihdoin sellainen maa, jossa ei olla vielä päästy käymään! Otan siis kaikki vinkit Kroatian matkalle vastaan ja olisi täydellistä, jos jollain olisi jakaa kokemuksia tai kertoa vinkkejä juuri tuolta Korčulan saarelta. Erityisesti kiinnostaa lautalla kulkeminen ja yleisesti ottaen nähtävyydet, ravintolat jne. 

Ihanaa, kun on taas jotain mitä odottaa!

P.S. Tykkäämällä blogin Facebook-sivusta pysyt helposti kärryillä uusista postauksista! Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari. :)

Share

Ladataan...

Terveisiä vaan täältä Pohjanmaan Siperiasta, vaikka taitaa kyllä koko Suomi olla aika jäätävä paikka tällä hetkellä. Toivottavasti noi pakkaslukemat alkais jo pian rauhottua.. Vaikka onhan se kiva välillä, että on ihan oikea talvi.

Mulla on ollut tässä tällänen pieni yli viikon mittainen reissu pois kotoa. Lähdin maanantai-iltana Jyväskylään, jossa olin kolme yötä opetusharkan takia. Sitten torstaina suuntasin Pohjanmaalle Samin porukoille, jonne Sami tuli V:n kanssa perästä Turusta samana päivänä. Vietettiin koko perhe viikonloppu mukavasti saman katon alla. Sunnuntaina vaihdettiin V:n kanssa majapaikkaa mun porukoille, Sami puolestaan lähti työreissulle. Tällä tiellä ollaan edelleen, mutta huomenna koittaa kotiinlähtö. Toivottavasti VR puksuttaa tuolla pakkasessakin siihen malliin, että ei myöhästytä vaihtojunasta... 

Syy Pohjanmaan visiittiin oli tällä kertaa hautajaiset. Matkalla sinne lauantai-aamuna bongattiin upea optinen ilmiö, halo-, eli vapaasti suomennettuna sädekehäilmiö. En ole ennen tuollaista nähnytkään, joten oli pakko pysähtyä hiljaisella tiellä ja napata kuva. Onneksi pysähdyttiin heti, koska ilmiö haihtui lyhyessä ajassa. Pakkasta oli -28C ja oli täydellisen tyyntä. Tuli jotenkin levollinen olo, kun tuo osui matkan varrelle juuri matkalla hautajaisiin. On tuo elämän kiertokulku ihmeellistä, kun sitä välillä oikein pysähtyy miettimään.

Mun hiihtoloma jatkuu onneksi vielä kotiinpaluun jälkeenkin, saa pitää pienen hengähdystauon. Kerkeän melkein viikon olla kotona Turussakin välillä ennen taas Jyväskylään lähtemistä. Tää on nyt tällästä viikko kerrallaan -elämää tällä hetkellä. 

Tää viikko on kulunut kouluhommia tehdessä, lähinnä harkan jakso- ja tuntisuunnitelmien kanssa pakertamista, sen lisäksi oon nähnyt kavereita täältä kotipuolesta ja viettänyt laatuaikaa siskojen kanssa. Onneksi molemmat sattui olemaan täällä porukoilla samaan aikaan. Eilen nakitin pikkusiskon värjäämään mun hiukset ja tänään puolestaan kävin kuumakivihieronnassa! Se olikin ihan tajuttoman rentouttava kokemus. Melkoista hemmottelua siis :D

Tää hiihtoloma on tullut niin tarpeeseen, ihanaa kun on saanut viettää rauhassa aikaa V:n kanssa monta päivää. Odotan jo viikonloppua, kun tehdään koko perheen kesken jotain kivaa.

Koittakaas tekin selvitä näissä pakkasissa, eiköhän kohta helpota! Mun silmät niin heijastaa palmun kuvaa tällä hetkellä. Saatiin muuten New Yorkin lennosta ihan messevät hyvitykset menolennolta vajaa 4h myöhästymisen takia - maksettiin menopaluu-lennoista yhteensä vähän päälle 800€ (V kustansi pelkät verot sylivauvelina) ja muutama päivä sitten tilille kilahti hyvityksenä 832$ eli about 700€. Family Valtari pääsi satkulla New Yorkiin :D Note to self: pitääpä siis aina jatkossakin olla aktiivinen korvausten vaatimisessa yli 3h myöhästyneiden lentojen kanssa. Mutta joo, tällä voi olla jotain tekemistä siihen, että oon eksynyt tässä viime päivien aikana luvattoman monta kertaa matkasivustoille... 

Nyt meen tekee iltatoimet taaperon kanssa, mukavaa loppuiltaa teillekin!

P.S. Tykkäämällä blogini Facebook-sivusta pysyt kärryillä uusista postauksista. Mua voi seurailla myös instassa: @jennavaltari. 

Share

Pages