10 ihanaa muistoa sinusta - Kuvahaaste vauvan vanhemmille!

Palaan tasaisin väliajoin muistelemaan raskausaikaa, ensimmäistä vauvavuotta ja ensimmäisiä hetkiä äitinä. Kuinka tää pieni ihminen onkaan meitä opettanut ja kasvattanut. Aika kultaa muistot, enkä enää edes muista miltä kolmen tunnin yöunet pätkissä tuntuivat ensimmäisen puolen vuoden aikana. Kivut raskaudessa ja synnytyksessä ei myöskään ole enää päällimäisenä mielessä, vaan muistelen niitä ihania ja kauniita hetkiä jolloin häntä odotimme ja hänet saimme vihdoin viedä kotiin. Elämäni onnellisin hetki oli, kun sain lapseni ensimmäistä kertaa rinnalle. Toiseksi onnellisin hetki oli se päivä kun saimme viedä pienen käärön kotiin ja pääsimme aloittamaan uuden ja jännittävän perhe-elämän. Ja nyt hän on jo pian vuoden ja neljä kuukautta. Oon kiitollinen jokaisesta päivästä.

Äitiys ja vauvavuosi ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, minä jos kuka sen myös tiedän. Haluan nyt kuitenkin keskittyä niihin äitiyden parhaisiin puoliin ja hetkiin. Ajan kullatessa muistot ei muuta ole enää jäljelläkään -  ja hyvä niin. Katsotaan, jos myöhemmin tekisi toisenlaisen haasteen niistä vanhemmuuden vähemmän hohdokkaista puolista... 

Mutta nyt haluan siis haastaa teidät bloggaavat äidit ja isät valitsemaan 10 teille tärkeää kuvaa vauvelinne ensimmäisistä hetkistä. Jokaiselle kuvalle on oma teema, jota voi vähän soveltaa ellei juuri annettuun teemaan sopivaa kuvaa löydy. Voit halutessa laittaa saman teeman alle useammankin kuvan, mikäli valinnanvaikeus iskee (mullekaan tää ei ollut helppo juttu, vaikka itse teemat keksinkin). Voit myös kertoa kuvasta ja kuvanottohetkestä jotain - tai voit vaan antaa kuvan puhua puolestaan. Postauksen lopusta löydät tarkemmat ohjeet. 

1. Kun olit vielä masussa

Kuva rakenneultrasta, jolloin saimme kuulla odottavamme poikaa. No ei mennyt veikkaus ihan putkeen! Kirjoitin tästä ylläristä lisää tässä postauksessa

2. Vain hetki ennen h-hetkeä 

Monen tunnin kärvistelyn jäleen epiduraali toi helpotusta oloon sen verran, että jaksoin jopa viestitellä kavereille ja sukulaisille ja napsia kuvia synnytyssalissa. Helpotus loppui lyhyeen kun tajuttiin, että epiduraalin vaikutus lopetti synnytyksen etenemisen. Täytyi siis vaan odotella 3 tuntia että lääkkeen vaikutus lakkaa - ja lopulta synnytettiinkin vaan ilokaasun voimin. Tämän kuvan ottamisen hetkellä olin vielä autuaan tietämätön tulevasta kärsimyksestä. Olisin varmaan halunnut perua koko homman, jos olisin tuossa vaiheessa jotain tulevasta tiennyt. Ainakin tiedän miltä ne supistukset ja synnytys tuntuu ilman kivunlievitystä, jos sen nyt voi positiiviseksi asiaksi ajatella... 

3. Ensimmäinen kuva sinusta 

Pieni täydellinen ylläriprinsessa syntyi tasan laskettuna päivänä 40+0!

4. Lahjoja vastasyntyneelle

Myös perheet ja sukulaiset olivat yllättyneitä pienestä tytöstä, kun koko suvun voimin odotettiin poikaa viimeiseen asti. 

5. Pienen pienet jalat 

Onko mitään söpömpää? <3

6. Kun sait nimesi 

Ristiäiset pidettiin huhtikuussa ja kummeiksi valittiin mun sisko ja Samin sisko. Paikalla oli vain meidän perheet puolisoineen, noin 15 henkeä yhteensä. Tilaisuus oli kaunis. 

7. Ensimmäinen hymy

V hymyili pienenä vauvana paljon nukkuessaan!

8. Vaunulenkillä 

Tämä kuva on otettu viime vappuna Naantalin Muumimaailmasta, V nukkui koko reissun ajan kun kävelitiin aluetta ympäri. Muumimaailma ei ollut vielä auki tuolloin, mutta alueelle pääsi vapaasti siitä huolimatta. Tää oli meille ihan yllätys, kiva sellainen!

9. Valmiina juhliin 

Ristiäisissä kastemekon jälkeen puettiin kahvitilaisuuteen tämä ihana 56-senttinen mekko. Sormessa mun siskolta eli V:n kummitädiltä saatu Hali -sormus. 

10. Ensimmäinen kesäsi

Ensimmäisenä kesänä vaan nautin kotona olosta ensimmäistä kertaa moneen vuoteen! Tehtiin paljon vaunulenkkejä ja pääsit tutkimaan maailmaa ensimmäistä kertaa kunnolla. 

Jotta saadaan haaste pyörimään, niin heitän pallon parille bloggaavalle mamalle: Jasmine ja Karoliina, olkaa hyvät!

Ohjeet haasteeseen:

1. Haasteeseen saa vapaasti tarttua, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin (linkki tähän postaukseen). 

2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään, jotta pääsen näkemään ja kommentoimaan valitsemiasi kuvia. 

3. Halutessasi voit haastaa eteenpäin yhden tai useamman bloggaajan. 

Kommentit

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.