Mikä hurmaava Metsänvartijan torppa!

Entiwanhanen

Harrastuksistani hassuin on loputon nälkä myynnissä olevien mummonmökkien  koluamiseen. Bongailen tutuille ja tutun tutuille silkasta ilosta mummonmökkejä, lomakoteja ja koteja... Tämä Oikotiellä odotteleva metsänvartijan torppa oli kuitenkin pitkästä aikaa tainnuttava tuttavuus! 

Viitasaarella sijaitseva talokaunotar on saanut ilmeisen hyvissä käsissä viettää eläkepäiviään, niin hartaudella varjelluilta sen viivasuorat mansikkamaat ja reippaan punainen maalipinta näyttivät! Piha tulvillaan marjapensaita ja kaunis hoidettu tontti rantasaunoineen ja aittoineen. 

Soitin omistajalle kysyäkseni lupaa talokaunottaren esittelyyn blogissani ja ystävällinen rouva antoi ilokseni myönnytyksen, kertoen joutuvansa talosta vastentahtoisesti luopumaan, paikkakunnan vaihdos vie turhan kauaksi - eikä vanhoja taloja pidä yksin jättää. Siinä hän oli enemmän kuin oikeassa!

Mielestäni tämän maan kyläntiet ovat turhan täynnä yksinäisten vuosikymmenten pilaamia talovanhuksia, jotka ovat toraisien perikuntien myötä aina jonkun lähtöä liian pitkään odotelleet...

Olen ollut ehkä liiankin kunniottava vanhojen talojen hirsiä kohtaan. Kuinkahan monta kertaa olen ollut vähällä maalata jonkun seinän valkoiseksi - uskaltamatta koskaan.. Metsänvartijan kuistia valkoinen pinta piristää kummasti ja pisteet siitäkin - ettei valkoisen kanssa ole ilmeisesti innostuttu porstuaa pidemmälle! 

Piharakennuksista kukin on niin perin huoliteltu maalipinnoista myrskylyhtyihin, kukka-amppelit ja oven saranat, kaikki niin kurinalaisesti kaunistettu.. 

Milloin olet viimeksi nähnyt aittavanhuksen, jonka kurkihirsi ei ole niiannut jostain kohtaa...? 

Tässä kohtaa itken jo elefantin kyyneleitä; näkymä on huikaiseva eikä mielipahaa helpota tieto siitä että 100m rantaviiva on hiekkapohjainen.

Au au au...!!!

Vanhoilla kalusteilla koristettu makuukamari kylpee auringonvalossa - ja jos vain olisin ostoaikeissa, kinuaisin nuo iki-ihanat rautasängyt kaupantekijäisiksi :)

Kurkatkaahan näitä komeita hirsiä ja tuota kaunista kattoa joka on säästynyt 70-luvun haltex-kuorrutukselta. Omistajalla on ollut silmää haalia myös tilaa kunnioittavat kaapistot keittiöön, sävy ja tyyli passaa vanhan tuvan tunnelmaan. 

Jotain hyödyin tästä virtuaalivierailusta Metsänvartijan torpassa... Varastan verrattoman  verhokapan kuvan ja virkkaan Siimekseeni samanlaisen. Kiitos Airi - ja menestystä Metsänvartijan torpan uusille vartijoille, kun heidän vuoronsa aikanaan koittaa! 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan ihana mökki!!!

J

Voi herranjumala mikä ihanuuden tyyssija.

Vierailija (Ei varmistettu)

Rakastuin! <3

NiinaT (Ei varmistettu)

Hei, onko tämä jossain myynipalstalla esillä? Tiedätkö hintaa?

Tarta
Entiwanhanen

Olen saanut sähköpostiini yhteydenottoja Metsänvartijan torppaan liittyen, joten täsmennykseksi vielä... herkuttelen blogissani mökillä, en välitä sen myyntiä. Eli olettehan ystävällisesti yhteydessä suoraan omistajaan: Airi Rissanen, puh. 040 8233 812. Kohteen myyntihinta on Oikotiellä 115 000 €

jotain vanhaa...

Voin iloksemme ilmoittaa, että meistä taisi tulla seuraavat "metsänvartijat". Tila oli ihana talviasussaankin ja kevättä maltamme tuskin odottaa. Unelmistamme tuli totta ja vielä paljon enemmän. Ovesta sisään astumisen tunnelma oli, kuin kotiinsa palaisi, harras ja huojentunut. Entisiä omistajia voimme vain ihailla ja kiittää, niin rakkaudella pidetty tuo vanha tila on. Saimme sanomattomaksi perinnöksemme pitää tämä ihana paikka entisellään, mitään ei tarvitse eikä pidä muuttaa, vaalia vain. Ja käytännössä tämä tarkoittaa työtä, joka kannattaa tehdä. Kommentoin " muuttoamme"  keväämmällä.

Tarta
Entiwanhanen

Ihana kuulla, onnea ihan suunnattomasti! Paikka on varmasti mitä hurmaavin ja tunnen hienoisen kateuden piston sydämessäni :) Laitathan kuulumisianne entiwanhanen@gmail.com, josko saisin blogiini muutaman tervehdyssanan ja kuvan teistä - millaiset asukkaat metsänvartijoiksi löytäytyi? Onnea kovasti!!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.