coconut curry

EricaK

Tekemieni havaintojen perusteella vaikuttaa tänä talvena yksi jos toinen olevan koukussa kookoscurryyn. Enkä yhtään ihmettele, tunnustan itsekin kärsiväni samaisesta addiktiosta.

Pahimmillan (tai parhaimmillaan) olen syönyt yllä kuvattua muonaa lähes joka toinen päivä. Mistään ihan uudesta pakkomielteestä ei kuitenkaan ole kyse, muistan valmistaneeni vastaavaa mössöä myös parina edeltävänä talvena.

Tänä vuonna pöperö kuorrutetaan kurkumalla. Monien muiden tavoin olen minäkin viimein löytänyt tämän Intian sahramin ilot, ja tohkeissani jaan sen ilosanomaa kaikille, jotka vain suinkin jaksavat kuunnella. Heh, vaikka itseni hyvin visuaaliseksi miellänkin, natsaavat matto ja muistivihko puheisiini idän ihmeistä ihan sattumalta.

Kookosmaitoa, bataattia, linssejä, kurkumaa ja punaista currytahnaa. Tällä kertaa näköjään tuoretta pinaattiakin. Ei voi mennä vikaan.

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

No huuh miten hyvän näköistä! Oon elänyt jossain kuplassa kun en oo ennen tajunnut valmistaa kookoscurrya :D Mut jos tähänkin tulisi muutos... :)

EricaK
EricaK

Hui!! Nyt kipin kapin ruokakauppaan niin pääset sinäkin nauttimaan tästä herkusta :)

Näyttääpä herkulliselta! Kurkumasta ja sen terveysvaikutuksista on kohistu viime aikoina vähän kaikkialla ja olen itsekin innostunut sitä käyttämään. Olen yrittänyt etsiä ruokakaupoista tuoretta kurkumaa, mutta tähän asti olen joutunut tyytymään vielä jauheeseen, toivottavasti jossain vaiheessa kauppojen valikoimiin saataisiin myös tuoreversiokin! :)

EricaK
EricaK

Tulipa vähän hönö olo, tuoretta kurkumaa? Pakko googlettaa miltä moinen mahtaa näyttää! Mulla on käytössä se foodinin jauhe, aika näppärä sekin :)

Tuore kurkuma muistuttaa hieman inkivääriä (joka sekin on ihana mauste), mutta on vain keltaisempi väriltään. Etsintä jatkuu, kenties vielä jostain kaupasta löydän kurkuman juurta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.