rhubarb raw cake

EricaK

Raparperipizzaa tehtiin kahdesti, mutta pitihän siitä saamastani nipusta jotain makeaakin loihtia.

Se jokin sai luvan olla raparperiraakakakku.

Erillistä kauppareissua ei tämän kakun pyöräyttämiseksi tehty, eli kaapista löytyvien ainesosien armoilla piti saada aikaan jotain hyvää. Ja tulihan siitä ihan raikas herkku. Pohjan valmistus meni saman vanhan kaavan mukaan, eli..

. . . iso kourallinen taateleita,

. . . pekaanipähkinöitä,

. . . ripaus ruususuolaa ja

. . . kunnon loraus vettä.

Itse kakkuun laitoin..

. . . 1,5 raparperin vartta,

. . . noin desin kookoskermaa,

. . . yhden sitruunan mehun,

. . . neljä desiä liotettuja cashew-pähkinöitä ja

. . . taatelisiirappia.

Jos kaapista vain olisi löytynyt vaniljaa, olisin ehdottomasti käyttänyt myös sitä kakun maustamisessa.

Pohjan ainekset sekoittelin sauvasekoittimella tasaiseksi, ja painelin mössön vuoan pohjalle. Sillä välin kun sekoittelin päällisen raaka-aineet sekaisin, sai pohja hyytyä pakkasessa. Lopuksi tuo päällisseos kaavitaan pohjan päälle, ja annetaan koko kakun jähmettyä joko jääkaapissa tai pakkasessa. Lakritsisuklaisen raakakun maun ollessa parhaimmillaan kakun seistyä hetken aikaa huoneenlämmössä, on tämä raparperikakku puolestaan ehdottomasti parhaimmillaan raikkaan kylmänä.

Ihanaa keskiviikkoa <3

// Yet another way to enjoy rhubarb - in a form of a rhubarb raw cake. Lemon adds a nice zing.

Follow

Share

Kommentoi