scented memories

EricaK

Moniin ihmisiin ja tilanteisiin liittyy tuoksumuistoja. 

Isoäitini täyttyi eilen 80 vuotta. Hänen ominaistuoksunsa on aina ollut sekoitus Nivean ja Vitaliksen kosteusvoiteita, ja Elnett-hiuskiinnettä.

Äitini puolestaan tuoksuu Kenzon vedeltä. L'eau par Kenzo.

Host-siskoni vaihtoajoilta tuoksuu Nina Riccin hajuvedeltä. Sellaiselta, jonka valmistus lopetettiin vuosia sitten, ja jota hän kissojen ja koirien kanssa metsästää milloin mistäkin.

Kummitätini (ja serkkuni) tuoksuvat siltä yhdeltä tietyltä huuhteluaineelta. Tai siis heidän vaatteensa tuoksuvat, mutta aina halatessa tunnistan tutun tuoksun.

Sitten on olemassa niitä tubtemattomia tuoksuja, jotka automaattisesti yhdistän johonkin tiettyyn henkilöön. Useamman kerran olen meinannut vetää vastaantulijan ristikuulusteluun selvittääkseni tämän hajuveden? Kosteusvoiteen? Huuhteluaineen? Ihan vaan selvittääkseni läheisestä muistuttavan tuoksun, jonka lähdettä en ole saanut selville.

Minulla on tallessa yksi hajuvesi, jossa on vain pieni liru pohjalla. Sellainen naurettavan näköinen Ed Hardyn pinkki pullo. Tiedän, etten tule koskaan käyttämään tuotetta loppuun, mutten myöskään voisi heittää sitä menemään. Se muistuttaa minua vaihtovuodesta ja lukuisista seikkailuista. Se tuoksuu jännitykseltä.

Valitettavasti tunnistan myös erään taloyhtiössämme asuvan miehen tämän käyttämän hajusteen perusteella. Trust me, I wish I didn't. Monien miesten kohdalla kun ei puhuta mistään vienosta ominaistuoksusta, vaan silmiä kirvelevästä hajupilvestä.

// Scented memories and nostalgia. 

Follow

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Toi on kyllä niin totta! Ja monille se jo lapsuudenkodissa muodostunut ominaistuoksu ei muutu miksikään vaikka koti, hajuvesi ja pesuaineetkin muuttuu... niin kumma!:D

EricaK
EricaK

Toi on ihan totta! :)  Ja valitettavasti sitä tunnistaa myös homeisessa/vanhassa kosteassa talossa asuvat sen hajun perusteella, boo!

ainomathilda
Johaino

Tästä tulee mieleen kans se ku tunnistan erityisen hyvin erään superhyvätuoksusen miestentuoksun jota yksi kaukainen heila joskus käytti, sitten joskus töissä tunnistin sen ja kerroin eräälle perheenisälls siinä kuinka hyvää hänen tuoksunsa X on. Pikkase suomimies siinä hämmenty hahahaha... Hävetti vähäsen

EricaK
EricaK

Haha Aino!! :D voin vaan kuvitella sen miehen ilmeen

ainomathilda
Johaino

Perus minä ja suuri suuni :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.