Vienna recap

EricaK

Wienissä oli hetkittäin jo kevättä ilmassa. Kokosin alle reissussa tehtyjä havaintoja ja muutamia vinkkejä:

1. Maassa maan tavalla. Musiikista tunnettu Wien näytti parhaat puolensa, kun kaverin kahvihammasta alkoi kolottaa ja pikainen kahvin hakureissu (aka pyörähdys Starbucksissa) palkittiin kajareista kantautuvalla Ludovico Einaudin musiikilla. 

2. Potkulaudat on pop. Kaduilla tuli jatkuvasti vastaan potkulautailevia koulu- ja työmatkalaisia.

3. Jos mielii nähdä Wienin panoramana, kannattaa suunnata Justizpalastin kattotasanteen kahvilaan.

4. Ravintoloissa on mistä valita. Suosittelen ainakin sen nimisiä kuin burg.ring1, zum Wohl ja Landtmann. Kaikissa on hyvät sapuskat ja miellyttävä tunnelma. Zum Wohlin seinähyllyt on täytetty valokuva- ja matkakirjoilla, joita kelpaa selailla ruokaa odotellessa.

5. Mona Lisaan verrattuna tarjoaa Wienin luonnonhistorian museo ainutlaatuisen elämyksen Willendorfin Venuksen muodossa. Se on se kaikista historiankirjoista tuttu pieni naispatsas. Kyseisellä möykyllä on arvioiden mukaan ikää vähintään 24 000 vuotta. Möykylle on omistettu pieni musta huone, jonka keskellä patsas nököttää valaistuna. Sitä tuijotellessa kelpaa miettiä syntyjä syviä. Kakskytneljätuhattavuotta. (Eikä elämystä tarvitse jakaa kymmenien tungeksivien turistien kanssa, Venuksen kanssa sai viettää hetken ihan kahdenkeskeistä aikaa.)

6. Taiteen ystäville suosittelen Albertina-museota ja Belvederen palatsia. Jälkimmäisestä löytyy Gustav Klimtiä ja edeltävästä Egon Schieleä. 

 

 

Share

Kommentoi