Gratitude list 2017

Essi's

Vuosi 2017 oli monipuolinen, raskas, opettavainen, työntäyteinen. Vuosi tuntui ikäänkuin välivuodelta monien muutoksiensa vuoksi. Nyt tuntuu kuitenkin, että olen vakaammalla polulla kuin mitä vuodelle 2017 astuttaessa. Tästä on suunta vain eteenpäin, enkä malta odottaa mitä vuosi 2018 tuo tullessaan!

Vuoden 2017 aikana olen muun muassa:

Vaihtanut työtä kolmesti aina uusien yllättävienkin ovien auetessa

Valmistunut ammattikorkeakoulusta

Aloittanut blogin kirjoittamisen

Tavannut uuden ihanan ihmisen, josta uskon tulevan ystävä isolla Y:llä

Löytänyt intohimon kasvisruokaan ja lihan vähentämiseen

Aloittanut joogan vuosien tauon jälkeen

Oppinut oikeasti arvostamaan omaa hyvinvointia, mikä on aika-ajoin vuoden varrella jäänyt välillä hieman liian vähälle huomiolle

 

Etenkin jälkimmäinen puolikas vuodesta oli melko raskas, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen kuitenkin niin monesta asiasta kiitollinen, että halusin koota näistä suurimmista asioista ihan listan. 

Omasta jaksamisestani - Kuten tosiaan yllä mainitsin, valmistuin vuonna 2017 ammattikorkeasta ja työpaikkoja kertyi vuodelle kolme kipaletta, mikä on mielestäni kohtuu paljon. Kyse on jokaisen kohdalla nimittäin ollut tarkoituksenaan olla pitkäaikainen työsuhde, joihin heti alusta alkaen panostin täysillä. Työnvaihto on kuitenkin aina ollut oma päätös hienojen uusien ovien auetessa. Olen siis kiitollinen siitä, että pää on pysynyt kasassa monista yllättävistäkin muutoksista huolimatta. Välillä on ollut mielettömän raskaita aikoja, mutta niistäkin selvittiin. Ensivuonna onkin tarkoitus keskittää energiaa enemmissä määrin omaan hyvinvointiin. Tästä varmasti lisää myöhemmin.

Avopuolisostani - kuka on pysynyt rinnalla hetkessä kuin hetkessä. Ilman häntä en tiedä miten olisin vuoden pyörittänyt läpi.

Saavutuksistani - Tutkinto, ja vakituinen työpaikka. Olen kiitollinen näistä, ja ylpeä itsestäni, että olen päässyt näinkin pitkälle tähän ikään mennessä.

Perheestäni - Vuodessa 2017 oli paljon muutoksia, kuten jo mainittu. Tämä pätee myös perheeseeni. Oli muuttoja paikkakunnalta toiselle, uusia asuntoja, työpaikkojen muutoksia, uusien tutkintojen aloittamisia. Tuntuu että tänäpäivänä perhe on tärkeämpi kuin koskaan. Olen niin kiitollinen, että minulla on perhe, joka on aina tilanteessa kuin tilanteessa minua varten. Rakas koiramme siirtyi syksyllä koirien taivaaseen, mikä toi harmautta muutenkin pitkältä tuntuvaan syksyyn, mutta tiedän, että hänen on parempi siellä. Tuntuu kuin minulla olisi vahtikoira nyt aina matkassa mukanani <3

Virheistä - Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin virheistä oppii. Uskon, että meidän jokaisen tulee kokea asioita, joiden luulemme olevan juuri meitä varten, mutta kuoriutuvat olemaankin jotain aivan muuta. Oppii perspektiivistä, ihmistuntemuksesta, sekä hyvällä tavalla olemaan itsekäs.

Lisäksi kiitollisuuttani lisäävät:

Katto päänpäällä

Kehoa ravitseva ruoka

Terveys

Puhdas vesi

Mielenkiinto maailmaa kohtaan

Tunne, kun tiedät että sinusta välitetään

 

Näihin sanoihin ja tunnelmiin onkin mitä mainointa antaa viimeiset kiitokset vuodelle 2017, ja toivottaa vuosi 2018 tervetulleeksi.

Säihkyvää vuoden ensimmäistä pävää!

 

x E

Share

Kommentit

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.