Tuesday thoughts: Friendship

Essi's

 

 

Tänään haluan puhua ystävyydestä. Viikonloppu hurahti ihanien ihmisten seurassa. Sunnuntai-iltana oli niin onnellinen olo, että oksat pois. Kyllä ne ystävät vaan ovat kultaa, siitä ei pääse mihinkään.

Ystäviä voi olla niin monenlaisia. On lapsuuden ystäviä, parhaita ystäviä, koulukavereita, naapureita, tyttöystäviä, poikaystäviä ja työn kautta tulleita ystäviä. Koko elämän kaaremme perustuu periaatteessa erilaisten ihmissuhteiden luomiseen. Elämän aikana sitä oppii tuntemaan niin kirjavan kirjon erilaisia ihmisiä. Osa pysyy matkassa mukana, osa ei. Sekin on elämää.

Tarvitsemme toisten ihmisten läheisyyttä. On sanoin kuvailematon tunne, kun joku silminnähden ymmärtää mitä tarkoitat. Tilanteessa kuin tilanteessa. Ystävät kuuntelevat, vastaavat, antavat neuvoja ja kannustavat. Ystävät tuovat aina jotain uutta elämääsi. Yksi inspiroi, toinen on olkapäänä kun on huolia, ja sitten löytyy niitä hullunhauskoja yksilöitä, joiden seurassa ei hymyltä voi välttyä. 

“Friendship isn’t about who you’ve know the longest. It’s about who walked into your life, said “I’m here for you” and proved it.”

Nyt hieman varttuneempana alkaa huomaamaan ja tunnistamaan ne tosiystävät. Opiskelujen päätyttyä työelämässä jo hetken olleena, olen huomannut että ystävien kanssa vietetty aika perus hengailusta (vaikka ei siinäkään mitään vikaa ole) on vaihtunut pitkiin kuulumisten vaihtoihin, illanviettoihin, syviin keskusteluihin ja uusien kokemusten läpikäymiseen. Enemmän sellaisiin tarkemmin mietittyihin hetkiin, tiedättekö? Enkä valita yhtään. Tämä tuntuu tässä kohtaa elämää niiin hyvältä. Erilaiselta vaan verraten lapsuuteen/nuoruuteen, kun kysyttiin vain "Voitko olla?". Ihanaa spontaaniutta sekin, mutta valitettavasti aikuiselämässä hieman vaikeammin toteutettavissa.

Mä tekisin mun ystävien puolesta mitä vaan, ja niitä yksilöitä ketä tällä tarkoitan, tekisivät saman minulle. Tiedän sen, ja se tunne jos jokin pakahduttaa sydämeni onnesta. Tämä, jos jokin kertoo tosiystävyydestä. On rikkaus omistaa ihmisiä ympäri Suomea, ja ympäri maailmaa. On myös rikkaus omistaa niitä ei niin läheisiä ihmisiä, joita tapaat ehkä aina isommassa porukassa jonkun ystäväsi kautta. Tai niitä ketkä asuvat kaukana, mutta jotka kuitenkin pysyvät elämässä vuodesta toiseen välimatkasta huolimatta. Kaiken kaikkiaan on rikkaus, että on välittäviä ihmisiä ympärillä.

Tänä tiistaina haluan haastaa sinut kertomaan ystävällesi, miksi olet hänestä kiitollinen. Tai vaihtoehtoisesti, voisit piristää sen kaukana asuvan ihmisen elämää muistamalla. Tai miksi et soittaisi sille ystävälle kenen kanssa et ole vuosiin jutellut? Ystäviä tulee ja menee, mutta ei anneta niiden mennä, jos ne ovat pysymisen arvoisia. Ystävyys muidenkin suhteiden ohella vaatii työtä. Ei pidetä ystäviä itsestään selvyytenä. Uskallan vannoa, että haasteen toteutettuasi sen lisäksi, että sinulle itsellesi tulee onnellinen olo, olet antanut sen olon myös toiselle.

/

Today I want to talk to you about friendship. My weekend flew by with a handful of my lovely friends, and when it was Sunday evening and the weekend was over, I felt so happy in my heart that it is hard to even discribe. Friends are gold.

There can be so many different kind of friends. There are your childhood friends, school friends, neighbours, girlfriends, boyfriends and work friends. Basically whole our life journey bases on making different kinds of relationships with people. You get to know so various scale of people. 

We need proximity in our lives. That's just human nature. It is such an amazing feeling to see how someone truly understands what you're saying. No matter what the topic was. Friends listen, answer, give advice and cheer you up. Every single friend brings something into your life. One inspires you, one is always there to listen, and then there are those silly ones you just cannot be without laughing. 

Now when starting to be at my adult age I start to recognize those true friends. After finishing studying and started working full time I've noticed that the time which before used to be just hanging out and killing time has changed into long conversations about life, spending time together with a glass of wine, deep talks and going through new experiences in life. And I'm not complaining at all, I love it. Wouldn't change it to anything at this point of my life. 

I would do anything for my friends, and those who I mean by this, would do the same for me. I know that, and that feeling just fills my heart with happiness. This, if something, tells about true friendship.

Today I want to challenge you to tell your friend why are you greatful of her/him. Or surprise that friend who lives far away by saying you miss them. Or why wouldn't you call to that friend you haven't talked to in years? Let's not keep friends as a foregone conclusion. Friendship requires work, just like any relationship. Let's not those good people let go out of your life without trying to keep them in. I have the courage to swear that if you do this challenge, you will not only yourself feel happy in all your soul, but you will also give that feeling to another. And that if something will make your day.

x E

Share

Kommentit

kirsihannele

Tämä kohta kolahti täysillä:

On myös rikkaus omistaa niitä ei niin läheisiä ihmisiä, joita tapaat ehkä aina isommassa porukassa jonkun ystäväsi kautta. Tai niitä ketkä asuvat kaukana, mutta jotka kuitenkin pysyvät elämässä vuodesta toiseen välimatkasta huolimatta. Kaiken kaikkiaan on rikkaus, että on välittäviä ihmisiä ympärillä.

Essi's
Essi's

Eikö vaan <3

Kommentoi