Tuesday Thoughts: Minimalism

Essi's

Vähemmän, on enemmän.

Viikonlopun aikana se viimein toteutui. Nimittäin vaatekaapin sekä tärkeiden asioiden lipaston siivous. Se tunne, kun olet ensin tyhjentänyt hylly kerrallaan omaisuutesi lattialle, ja sen jälkeen vaate/tavara kerrallaan laittanut kaiken tarpeellisen takaisin paikoilleen, on mieltäpuhdistava. Vaatteet viikattuina siisteihin pinoihin. Rikkinäiset roskiin, kuluneet vaatekeräykseen ja vähän käytetyt myyntipinoon. Hylly hyllyltä kun tätä käy läpi, tulee hetki hetkeltä vapautuneempi tunne. Loppuvaiheissa en voinut muuta ajatella kuin että kuinka mieltävapauttava tunne onkaan olla tietoinen missä mikäkin sijaitsee, mitä kaappi todella sisältää ja missä ovat ne tärkeät liput ja laput mitkä ovat aina niitä tarvittaessa hukassa. En tiedä johtuiko pienoinen siivousvimmani tulevasta syksystä ja sen tuomasta ikään kuin uuden kappaleen aloittamisesta elämässä, vai mistä. Oli mistä hyvänsä, niin en kyllä pistä pahitteeksi. 

Olen lukenut viime aikoina paljon minimalistisuudesta ja sen tuomasta järjestelmällisyydestä ja vapauden tunteesta elämään. Viikonlopusta motivoituneena käytin muutamia hetkiä aiheesta lukiessa. Inspiraatio kun iskee niin sillehän on annettava tilaa iskeä. 

"Minimalism is a tool that can assist you in finding freedom. Freedom from fear. Freedom from worry. Freedom from overwhelm. Freedom from guilt. Freedom from depression. Freedom from the trappings of the consumer culture we’ve built our lives around. Real freedom."
- The Minimalists

Yllä oleva iski, ja kovasti. Pysähdytti ja laittoi pohtimaan. Toi uusia ajatuksia. Lähinnä mieleeni tuli se vapauden tunne, kun näin sen kierrätykseen lähtevien tavaroiden/vaatteiden määrän. Se tyhjensi taakkaani, ja vapautti.

Totesin, että tätä täytyy tehdä useamminkin. Tätä vapauden tunteen luomista itselleen. Tämä tunne on koukuttava. Minulla on vahva tunne siitä, että tulen palaamaan tähän aiheeseen vielä. Pintaraapaisuhan tämä vain on mitä minimalistisuuteen tulee, mutta jostainhan sitä on aloitettava, eikö?

Näihin sanoihin ja tunnelmiin, ihanaa tiistaita!

/

Less is the new more.

Last weekend I finally did something I've been meaning to do for a long time now. So to say cleaning my wardrobe and all drawers. That feeling, when you first empty everything one shell at a time to your floor and then go everything through and putting everything necessary back as tidy pines, is like cleansing your mind. Everything that's broken goes straight to trash can and the rest for recycling. After every piece of a clothing or an item you just feel more liberated. At the end of the process all I could think of was how relieving feeling you receive when you are fully aware where everything you own is set on, what your drawer actually consists of and where are all those important papers that tend to be always missing when you'd need them the most. I really don't know where all this enthusiasm came from, maybe from the upcoming fall and the new chapter it kicks off, who knows, but I don't complain. I needed this, and it felt so good.

I've read quite a lot about minimalism lately, and all what it brings to your life. Inspired from the weekend I spent some moments on researching about the topic some more. You know, when you feel the motivation, you just gotta let it sink in and enjoy it.

"Minimalism is a tool that can assist you in finding freedom. Freedom from fear. Freedom from worry. Freedom from overwhelm. Freedom from guilt. Freedom from depression. Freedom from the trappings of the consumer culture we’ve built our lives around. Real freedom."
The Minimalists

The wize words above really hit me, and made me to think. They brought me new thoughts and ideas. One thing I could think of was the feeling I had last weekend while getting rid of stuff and organizing everything. Really seeing all the things you are able to recycle and even throw away in front of you. It just lightened my burden and was all in all truly liberating.

I thought to myself, that this is something I must do more often. This content on giving yourself the feeling of freedom. This feeling is tempting and hooking. I have a strong hunch that I will get back on this topic again. Obviously this was just a scratch on the surface, but one gotta start from somewhere, right?

This is what I had in mind today. Have an awesome rest of the day!

 

x E

 

FOLLOW:

BLOGLOVIN

Share

Kommentit

kirsihannele

Oi, sä teit ton, mitä mä oon suunnitellut! No olen jo aloittanut. Toppipinot olen käynyt läpi :). No alku kuitenkin...

Essi's
Essi's

Kyllä, viimein! Sadepäivän iloja.. :) Siitä se lähtee!

anumari
Mix Aina Minä

Minä olen kerran saanut raivattua kaikki vaatekaappini ja koko vaatevarastoni tuohon tilaan , ja sitä ihanaa vapauden tunnetta. Tuntui, kuin hengittäminenkin olisi ollut helpompaa. Olin ihan vakaassa aikomuksessa käydä koko kodin läpi. Sitten jossain vaiheessa väsähdin ja taas on vaatetilanne levähtänyt. Pitäisi saada taas jostain energiaa aloittaa alusta. :)

Essi's
Essi's

Siis se on ihan uskomaton fiilis! Ei osaisi ajatellakaan että noin ns 'pienestä' asiasta voi mieli vapautua niinkin paljon. Syksyn pimeät ja sateiset illat on loistava käyttää tällaiseen. Kyllä se energia sieltä tulee kun on tullakseen :)

Kommentoi