Ladataan...
Essi's

23 TAVOITETTA IKÄVUODELLE 23
/ 23 GOALS FOR THE AGE OF 23

 

 1. Matkustaa kahteen maahan, joissa en ole ennen käynyt 
  / Travel to at least two new countires

 2. Matkustaa Euroopan ulkopuolelle
  / Travel outside Europe

 3. Tehdä seikkailuretki pohjoiseen
  / Make a trip to the northern part of Finland

 4. Hankkia pyörä, ja pyöräillä kelien salliessa enemmän
  / Get myself a bike, and use bike more than a car

 5. Kokeilla uutta liikuntamuotoa
  / Try out some new sports

 6. Löytää uusi harrastus
  / Find a new hobby

 7. Kehittyä valokuvaajana
  / Progress myself as a photographer

 8. Hankkia uusi läppäri
  / Get myself a new laptop

 9. Tehdä ruokavaliostani enemmän kasvispainotteinen
  / Fill my diet more with vegetables

 10. Opetella tekemään tomaattinen pastakastike itse tuoreista raaka-aineista (Italiasta kotoisin oleva ystäväni tekee maailman parasta <3)
  / Learn to make tomato pasta sauce myself (my italian friend makes the best one <3)

 11. Löytää inspiraatio uusien ruokien kokeilemiselle. Niin ravintoloissa, kuin kotikeittiössäkin. Ei aina vain samoja makaroonimössöjä ja kanakastikkeita, vaan ruokakirjon avartamista.
  / Find an inspiration to try out new and different foods. In restaurants and in my own kitchen. No more only mac and cheese. More courage to try out making different dishes.

 12. Olla kannustava, inspiroiva ja rakastava tyttöystävä
  / Be an encouraging, inspirative and loving girlfriend

 13. Muistaa ystäviäni myös silloin, kun he eivät sitä heti odottaisi
  / Remember my friends when they least expect it

 14. Kirjoittaa kirjeitä läheisille. Kuinka ihanaa onkaan nykypäivänä teknologian vallatessa paperin käytön saada käsinkirjoitettuja kirjeitä? Ainutlaatuista sanon minä.
  / Write letters to my close ones. I think it's such a special feeling to receive a paper letter from someone, so I want to share this pleasure with someone else too.

 15. Arvostaa enemmän perheen kanssa vietettyä yhteistä aikaa, ja samoin viettää enemmän laatuaikaa perheeni kanssa.
  / Appreciate more of the time spent with my family

 16. Sivistää itseäni lukemalla kirjoja
  / Educate myself with reading books

 17. Tutustua paremmin Helsinkiin, sen ravintoloihin, kahviloihin, katuihin ja tapahtumiin
  / Get to know better of Helsinki, its restaurants and cafées for example

 18. Käydä kulttuuritapahtumissa
  / Visit some cultural events

 19. Katsoa lokakuun lopussa ensi-iltaan tuleva Tuntematon sotilas
  / Go check out new film from Finland's war, a classic one that people watch always on Independency Day. Now they made a new version of it (and this is the one I will go and watch) because it has been 100 years this year since Finland got its independency <3

 20. Osallistua jollekin lyhyelle koulutuskurssille
  / Attend to some short educational class

 21. Karsia vaatekaappini mahdollisimman minimalistiseksi ja itseäni miellyttäväksi. Kaikki turha pois.
  / Minimalize my wardrobe

 22. Oppia pukeutumaan rohkeammin väreihin ja printteihin
  / Learn to dress more to colors, prints, hats, etc

 23. Hankkia kunnon toppatakki ja talvikengät talveksi
  / Get a suuuper warm jacket and shoes for winter

 

Phuuh. Tämähän oli oikeasti aika haastava. Tavoitteita pitää kuitenkin olla, niin yksinkertaisimpia kuin haasteellisempiakin. Niin suuria kuin pieniäkin. Mulla on tämä lista myös konkreettisesti paperilla, jolloin voin ruksia yli suorittamiani asioita. Osa on tietysti sellaisia mitkä eivät hetkessä tapahdu, mutta halusinkin sisällyttää listaan mahdollisimman paljon erilaisia asioita eri elämänalueilta. Jännä nähdä miltä lista tulee vuoden päästä näyttämään!

/

Wow, this was actually quite challenging. Anyhow I believe one should always have some goals and dreams in their lives, including the bigger and challenging ones, and also the smaller and easier ones. Keeps life motivating and interesting. I also made this list on my note book, and will check this out every now and then so I can see the progress. Exciting!

 

x E

 

FOLLOW:

BLOGLOVIN - INSTAGRAM

 

Kuvat - Pinterest

Share

Ladataan...
Essi's

Eiliseen postaukseeni viitaten, pyörii tällä hetkellä mielessä tietysti paljon ikääntyminen, vuosien vieriminen, vanheneminen, ja niiden tuomat aihepiirit elämässä.

Itsehän olen vielä nuori (riippuu tietysti keneltä kysytään, mutta näin omasta näkökulmasta ainakin), mutta koenkin miellyttäväksi olla juuri nyt juuri tämän ikäinen. Ikäkriisistä ei siis vielä ole tietoakaan. Vielä sekin kerkeää nostaa päätään, mutta juuri nyt tuntuu hyvältä olla juuri tässä iässä. Vuosien karttuminen ei pelota. Päinvastoin. Odotan innolla mitä elämä tuo minulle tullessaan.

Itselläni opiskeluvuodet jäivät keväällä ainakin hetkeksi taa, ja työelämä on pyörinyt arkielämässä jo muutaman vuoden ajan. Vielä ei kuitenkaan ole kristallinselvää (ei todellakaan) mitä tulevaisuudeltani tarkalleen haluan tai tavoittelen. Olennaisesti on haaveita ja ideoita, mutta ei mitään konkreettista tai selkeää suuntaa. Toisaalta jollain tapaa näen että minut on nyt ns. pakotettu pysähtymään, jotta opin oikeasti arvostamaan arkea mikä minulla on juuri nyt; työtäni, ystäviäni, perhettäni, avopuolisoani ja kaiken kaikkiaan elämää mikä minulla jo on. Nauttimaan niistä elämän pienistä hetkistä. Uskon, että kun saan edellä mainitut rullaamaan niin fyysisesti kuin henkisestikin, selkeytyy samalla myös tulevaisuuden suunta joka elämänalueella, ja mikä on se oikea elämänpolku juuri minulle.

Odotan mielenkiinnolla tulevaa, mitä minun varalleni onkaan keksitty. Mitä tulen oppimaan, mitä saavutan, mihin minä pystyn. Tällä hetkellä tuntuu, että on aika ottaa muutama askel taaksepäin ja hiljentää tahtia, jotta tulevaisuuden mahdollisuuksilla on tilaa tulla luokseni. Ehkä tällainen pysähtyminen on aika ajoin hyväksi, kelle tahansa.

/

Referring to my yesterday's post, things like ageing, getting older and years passing by (okay sounds like I'm in my 50's, I'm 23, but I guess this is something you think no matter which age you are, right?) have been strongly in my mind these days.

I am still in my young age, but at the moment I feel very comfortable being this age I am right now. No panicking yet about getting older.

I finished my studies (at least for a while) last spring, and working full time has been my life for the past couple of years. I still have no clear idea what I want from the future. Of course I have some ideas, but nothing too clear. I somehow think that the universe has made me to stop right at this point of my life, to learn and appreciate the work, family, friends, relationship and all in all the life I already have. I feel like last years I have been just pushing everything through without too much thinking anything nor focusing on living in that specific moment. I strongly believe that after I will clear everything in my mind first, the rest comes more naturally then.

We'll see. I am really looking forward to the future, what I will learn, what I will accomplish and what will be the thing in life for me. Before figuring that out, I am okay for now not knowing everything just yet.

 

x E

 

FOLLOW:

BLOGLOVIN - INSTAGRAM

Share

Ladataan...
Essi's

Minä muutama vuosi sitten / Me couple years ago

Moi, ja ihanaa maanantaita!

Noin kaksi kuukautta sitten otin ja perustin tämän blogin. Pitkän pohdinnan jälkeen, mutta kuitenkin loppujen lopuksi aika yllättäen. Halusin ensin kokeilla miltä tämä tuntuu ja kuinka tämä lähtee rullaamaan, ennen kuin laitan itseäni kovinkaan paljoa tapetille. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että tää on oikeasti kivaa ja inspiroivaa, joten haluan hieman avartaa teille kuka täällä blogin takana oikein kirjoittelee. Aiemmin olen hieman kuvaillut persoonallisuuttani persoonallisuustestin tuloksia availemalla. Jos se on jäänyt lukematta, voit käydä alkupalaksi lukemassa sen täältä.

Tässä siis muutamia täsmäiskuja minusta. 

MINÄ

Ikä - 23 vuotta (vuosi lisää mittariin tulee itseasiassa juurikin tänään, onnea minä!)

Asun - 19 ensimmäistä vuotta Itä-Suomessa,  3½ vuotta Helsingissä, ja siinä välissä puolen vuoden pätkä Ruotsissa 

Koulutus - Ylioppilas, Tradenomi

Työ - Toimistotyöläinen

Persoonallisuus - Rauhallinen, positiivinen, helposti innostuva, kuitenkin jalat maassa pysyvä

KIINNOSTAA

Muoti - trendit

Elämä - hyvä, positiivinen, inspiroiva, eteenpäin kulkeva elämä

Matkustaminen - seuraavaksi Mallorca ja Dublin

Valokuvaaminen - tuore aluevaltaus, mutta into oppia uutta hyvin korkealla

MUUTA

Lempiväri - Rakastan pukeutumisessa mustaa. Se on ehdottomasti turvavärini. Ehkä jollain tapaa myös lempivärini

Lempiherkku - Oon täysin koukuttunut lakritsitaateleihin. Miten ne onkaan niin suunmukaisia?! Täydellinen sokerinälän pelastus.

Lempijuoma - Vesi, toisena sijalla kahvi kauramaidolla, kolmantena näin syksyn tullen tee

Lempielektroniikka - Puhelin. No words needed. Vastoin television kanssa mulla on hieman ristiriitainen suhde. Kyllä, puhun siitä olohuoneessa sijaitsevasta elektorniikkakapistuksesta. En omistanut itse televisiota kuin vasta 21 vuotiaana. Tuolloinkin hieman poikaystävän painostamana. Hän kun oli sitä mieltä, että eihän kukaan voi elää ilman telkkaria. Jos olen yksin kotona, en silti kuitenkaan yleensä edelleenkään koskaan avaakaan televisiota. Puhelin ja läppäri riittävät. 

Lempiympäristö - Rakastan olla maalla. Nähdä lehmiä ja hevosia ja kanoja ja lampaita. Vapaana juoksevia koiria ja kissoja. Myös järvi- ja merimaisemat nostavat mielialaa. Niistä olenkin jo kertonut täällä ja täällä.

 

Siinäpä muutamia ehkä hieman asiasta kukkaruukkuun kerättyjä asioita itsestäni. Uskon kuitenkin, että blogiani seurailemalla minusta alkaa saada enemmän irti. Nämä siis näin alkajaisiksi.

Asiat, joita haluan blogissani jakaa, liittyvät elämän tutkimiseen, kokemuksiin, matkustamiseen ja kaikkea tätä ripauksella muotia. Yksi laaja kiinnostuksen kohde on myös valokuvaus, joka toimii kuvituksena mainituissa aihealueissa.

Mitä bloggaamiseen tulee, yksi asia on mainittava. Musta on ollut aivan ihana saada teiltä kommentteja. Nyt itse kirjoittamalla ymmärtää sen vuorovaikutuksen merkityksen. Tämä on jotain minkä suhteen on itsekin pitänyt skarpata. Positiivinen sana toiselle voi merkitä enemmän kuin itse ymmärtäisikään.

Mun matkaa voi blogin lisäksi käydä seurailemassa myös Instagramista, jonne päivittelen otoksia matkan varrelta. Tulkaahan kurkkailemaan meininkejä myös sinne! @essikiiveri

Näillä eväillä eteenpäin! Mahtavaa maanantaita!

/

Ciao folks!

About two months go I finally created this blog. First I wanted to try how this writing and sharing feels like, before opening too much anything about myself. However now after a while I feel like it is time to little bit open up who is that person behind this blog. I have already told little bit about my personality by opening up the results of one personality test. If you missed reading that post, go read that as an appetizer here.

Okay, here comes some details about me.

ME

Age - 23 years old (today is actually my birthday, so this 23 is kind of new for me still)

Living in - 19 first years of my life I lived in East-Finland, 3½ in Helsinki and somewhere there in between half year in Sweden

Education - Highschool and Bachelor of Business Administration gratuated

Work - Office worker

Personality - Pieceful, positive, easily getting excited, still all in all down to earth

INTERESTED IN

Fashion - trends

Life - creating good, positive and inspirational life

Travelling - next up is Mallorca and Dublin

Photographing - very new, but I'm very excited to learn more

OTHER

Favourite colour - I love to wear black. Definitely my go to colour most of the time. 

Favourite drink - Water. Second would be coffee with oat milk. Thirdly now when fall is arriving is tea

Favourite electronics - Phone. No words needed with this. Opposite to this is tv. I have kind of mixed feelings about owning a television. I lived couple years without it and never missed it. Now I do own one, but I never watch it if I'm alone at home. I'm totally fine with only having a phone and a laptop.

Favourite surroundings - I looooove (love!) to be in the countryside. See cows, horses, chickens and sheep. Dogs and cats running free. Also being near lakes and sea makes me feel really calm. This is something I've already written here and here.

Favourite treat - Lastly, but definitely not the least, super random fact: I'm totally obsessed with liquorice dates. Omg they are just pure heaven!

 

There you have couple of things and facts about me. I believe you will get to know me the best just by following my journey, but let these be an appetizer for everything.

Things that I want to share in this blog affiliates to life, experiences, travelling and all this with a splash of fashion. I'm also very interested about photographing, and cannot wait to learn more of that.

When it comes to blogging, there is one thing I want to mention here. And it is commenting. I've loved to receive some comments from you guys. Now when writing myself, I really have started to understand the meaning and importance of interaction. This is something I've really had to learn myself too. But the fact is that positive word to one other can mean more than you can ever think of.

Beside this blog you can also follow my journey via Instagram. Feel free to join Essi's club there too! You can find my Instagram account below my name @essikiiveri. I'm constantly looking for new inspiration there, so don't hesitate to follow and like and present your feed <3

Okay, I think this was it for this time. Have a great Monday all and let's make this week happy and positive <3

 

x E

 

FOLLOW:

BLOGLOVIN - INSTAGRAM

Share

Pages