Ladataan...
Essi's

HM - HM

Yksi kipale pörrökarvatakkeja tähän osoitteeseen, kiitooos! Nyt kun kaunis lumikerros valtasi viimein Helsinginkin kadut, ei ole mitään parempaa kuin kääriytyä väljiin lämpimiin takkeihin, joiden alle mahtuu monta kerrosta vaatetta. Tällainen karvatakki uupuu vielä omasta takkigarderoobista, mutta olisi muuten erittäin tervetullut uusi tulokas lämmittämään kevätkauden talvipäiviä. 

Viikonloppuna olisi tarkoitus pyörähtää kaupoilla, ja keskustassa muutenkin, joten täytyypä pitää silmät auki teddy-takkien varalta. 

Kivaa viikonloppua!

 

x E

Share

Ladataan...
Essi's

Vuonna 2018 haluan keskittää aikaista enemmän energiaa ja fokusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Viime vuonna liikunta ja monipuolinen ruokavalio jäivät heikommalle huomiolle, ja sen kyllä huomasi vuoden loppuun mentäessä. Tänä vuonna aion näin ollen keskittää uudenvuoden lupaukseni tähän kategoriaan. 

Liikunta - Kävin aikoinaan paljon spinningissä, mutta esimerkiksi viime vuonna käynnit jäivät pyöreälle nollalle. Pidän spinningin tuomasta energisestä fiiliksestä, joten spinning-tunteja tälle vuodelle lisää, kiitos! Tämän lisäksi haluan pitää jo loppusykystä aloittaman joogan arkirutiineissani. Tällä hetkellä joogaan ihan vain kotona (suuri suositus Yoga With Adriene -videoille youtubesta, ihan parhaita kotijoogaan!), mutta jossain vaiheessa voisi katsoa mielenkiintoisia opastettuja joogatunteja Helsingin alueelta. 

Matkustaminen - Viime vuonna ei tullut pidettyä lomaa yhtä viikkoa enempää, joten tänä vuonna haluan lomani käyttää matkusteluun ja tämän lisäksi muutama viikonloppureissukin maistuisi. Suunnitelmia on jo, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Ainakin Kreikka, Dubai ja Dublin ja joku muu kaupunkikohde ovat pyörineet listoilla vuoden reissusuunnitelmia tehtäessä.

Ruokavalio: kasvisruoka - Lihan vähentäminen on alkanut tosissaan kiinnostaa, ja tammikuun meinaankin pitää täysin lihattomana. Näin ollen kasvisruokareseptejä täytyy lähteä testailemaan ihan urakalla! Jos teillä on vinkkejä hyvistä reseptikirjoista ja tai -sivustoista, niin saa jakaa!

Puhtaasti syöminen - Valmisruoat kokonaan veks, ja puhtaita raaka-aineita tilalle. Paljon kyllä tuleekin tehtyä jo itse, mutta tässä kategoriassa on silti vielä parantamisen varaa. Uskon, että kasvisruokia testaillessa puhtaiden raaka-aineiden käyttökin lisääntyy.

Meditaatio osaksi arkea - Meditaation pariin en ole vielä tähän astisessa elämässä päässyt, mutta nyt kun fokus on omassa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, aion antaa meditaatiollekin mahdollisuuden. Niin paljon hyvää olen siitä kuullut ja lukenut.

Lue - Kirjojen makuun pääsin tosiaan pitkästä aikaa jo loppusyksystä, niin kuin olen täälläkin muutamaan otteeseen maininnut, ja tätä aion jatkaa tänä vuonna myös! Kirjavinkkejä on näin ollen varmasti luvassa.

Energisen arkirytmin löytäminen - Minuun vaikuttaa huonosti nukutut yöt tai yöunien vähyys erittäin vahvasti. Näin ollen minun olisi tärkeää löytää itseni viimeistään iltakymmeneltä valoja sammuttamasta ja nukkumaan käymästä. Herätys soi arkiaamuisin kuudelta, joten näin toimimalla kahdeksan tunnin yöunet saisi pakettiin. Tähän kun lisään liikunnan joko aamuun tai alkuiltaan, säännöllisen ruokarytmin, puhtaan ruokavalion ja raittiin ulkoilman saamisen, niin pitäisi hyvä tulla.

Tasapaino - Tasapainoinen arki, mieli ja keho. Kokonaisvaltainen tavoite vuodelle 2018!

 

Oletteko te tehneet lupauksia tälle vuodelle? Olisi ihana kuulla!

 

x E

Share

Ladataan...
Essi's

Vuosi 2017 oli monipuolinen, raskas, opettavainen, työntäyteinen. Vuosi tuntui ikäänkuin välivuodelta monien muutoksiensa vuoksi. Nyt tuntuu kuitenkin, että olen vakaammalla polulla kuin mitä vuodelle 2017 astuttaessa. Tästä on suunta vain eteenpäin, enkä malta odottaa mitä vuosi 2018 tuo tullessaan!

Vuoden 2017 aikana olen muun muassa:

Vaihtanut työtä kolmesti aina uusien yllättävienkin ovien auetessa

Valmistunut ammattikorkeakoulusta

Aloittanut blogin kirjoittamisen

Tavannut uuden ihanan ihmisen, josta uskon tulevan ystävä isolla Y:llä

Löytänyt intohimon kasvisruokaan ja lihan vähentämiseen

Aloittanut joogan vuosien tauon jälkeen

Oppinut oikeasti arvostamaan omaa hyvinvointia, mikä on aika-ajoin vuoden varrella jäänyt välillä hieman liian vähälle huomiolle

 

Etenkin jälkimmäinen puolikas vuodesta oli melko raskas, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen kuitenkin niin monesta asiasta kiitollinen, että halusin koota näistä suurimmista asioista ihan listan. 

Omasta jaksamisestani - Kuten tosiaan yllä mainitsin, valmistuin vuonna 2017 ammattikorkeasta ja työpaikkoja kertyi vuodelle kolme kipaletta, mikä on mielestäni kohtuu paljon. Kyse on jokaisen kohdalla nimittäin ollut tarkoituksenaan olla pitkäaikainen työsuhde, joihin heti alusta alkaen panostin täysillä. Työnvaihto on kuitenkin aina ollut oma päätös hienojen uusien ovien auetessa. Olen siis kiitollinen siitä, että pää on pysynyt kasassa monista yllättävistäkin muutoksista huolimatta. Välillä on ollut mielettömän raskaita aikoja, mutta niistäkin selvittiin. Ensivuonna onkin tarkoitus keskittää energiaa enemmissä määrin omaan hyvinvointiin. Tästä varmasti lisää myöhemmin.

Avopuolisostani - kuka on pysynyt rinnalla hetkessä kuin hetkessä. Ilman häntä en tiedä miten olisin vuoden pyörittänyt läpi.

Saavutuksistani - Tutkinto, ja vakituinen työpaikka. Olen kiitollinen näistä, ja ylpeä itsestäni, että olen päässyt näinkin pitkälle tähän ikään mennessä.

Perheestäni - Vuodessa 2017 oli paljon muutoksia, kuten jo mainittu. Tämä pätee myös perheeseeni. Oli muuttoja paikkakunnalta toiselle, uusia asuntoja, työpaikkojen muutoksia, uusien tutkintojen aloittamisia. Tuntuu että tänäpäivänä perhe on tärkeämpi kuin koskaan. Olen niin kiitollinen, että minulla on perhe, joka on aina tilanteessa kuin tilanteessa minua varten. Rakas koiramme siirtyi syksyllä koirien taivaaseen, mikä toi harmautta muutenkin pitkältä tuntuvaan syksyyn, mutta tiedän, että hänen on parempi siellä. Tuntuu kuin minulla olisi vahtikoira nyt aina matkassa mukanani <3

Virheistä - Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin virheistä oppii. Uskon, että meidän jokaisen tulee kokea asioita, joiden luulemme olevan juuri meitä varten, mutta kuoriutuvat olemaankin jotain aivan muuta. Oppii perspektiivistä, ihmistuntemuksesta, sekä hyvällä tavalla olemaan itsekäs.

Lisäksi kiitollisuuttani lisäävät:

Katto päänpäällä

Kehoa ravitseva ruoka

Terveys

Puhdas vesi

Mielenkiinto maailmaa kohtaan

Tunne, kun tiedät että sinusta välitetään

 

Näihin sanoihin ja tunnelmiin onkin mitä mainointa antaa viimeiset kiitokset vuodelle 2017, ja toivottaa vuosi 2018 tervetulleeksi.

Säihkyvää vuoden ensimmäistä pävää!

 

x E

Share