Aikuisuuden merkkejä: reseptien testaus ja jako

Sehän ei sitten riittänyt että menin ilmoittautumaan sinne työväenopistoon, ehei. Oon alkanut myös syödä kukkakaalia. Kukkakaali on ollut viimeiset 30 vuotta mun yli-inhokkiruoka. Inhokkilistan ykkösenä jatkavat sitkeästi tomaatit (tai lähinnä se tomaatin sisus. Ja lämmin tomaatti. Yh.) Mutta kun peruna on tylsää ja aina sitä ei jaksa, mutta erilaisia kasviksia pitäis syyä, niin oon tehnyt vähän erilaisia kasviskokeiluja. Bataatti, kesäkurpitsa, lanttu, nauris, porkkana, lehtikaali ja kukkakaali, niitä on testailtu.

Törmäsin lauantaina intternetissä lehtikaalisipsien ohjeeseen. Syystä että oli kamala sipsihinku mutta ei napeksinut lähteä hakemaan sellasia kaupasta, ajattelin että kun kerran on lehtikaalia jääkaapissa niin kokeillaan. Ja ihan hyviähän niistä varmaan olisi tullut. Jos olisin ottanut ajoissa pois uunista. Mutta siltikin ne olivat sen verran maistuvia, että ajattelin tehdä toiste. Yllättäen kuvaa ei ole, kun läjä ruskeita salaatinlehden näköisiä kuivakoita juttuja ei ollut ehkä se ikuistettava juttu. Olette kuitenkin lukeneet niin paljon ruokablogeja, että voitte kuvitella tähän hienon kuvan ja tarjoiluastian, jossa nuo kaalisipsit ovat.

Resepti 1: Lehtikaalisipsit

Riivi lehtikaalista sitä vihreää osaa sopiviksi palasiksi (se menee kasaan uunissa). Eli sitä lehtiruotoa ei oteta tähän mukaan. Heittele kulhoon ja lorauta öljyä perään. Ja suolaa ja pippuria. Ja mitä mausteita nyt ikinä haluatkin. Sekoita reippaasti ja asettele kaalit levälleen uunipellille. Lykkää parisataa asteiseen uuniin ja kyttää tarkasti että koska reunat on ruskeita. Sitten on nimittäin valmista. Mä unohduin katsomaan Netflixistä sarjaa Melissa & Joey, ja tuli vähän liian valmista. 

Tosin sanottakoon että eivät ne sipsejä korvaa, että nimike on siinä mielessä harhaanjohtava. Erilaisia kokeiluita on tehty myös kikherneistä ja kurpitsasta, mutta ainakaan jälkimmäinen ei ole vielä ihan vakuuttanut hyvyydellään (jatketaan harjoituksia siis). Ja jos saan jotain herkkua aikaan, niin kerron ehkä täälläkin. Mutta se mistä tuli hyvyyttä tänään oli porkkana-kukkakaalimouhos. Reseptikin on helppo kuin mikä:

Resepti 2: Porkkana-kukkakaalimouhos

Pilko kattilaan porkkanaa ja kukkakaali. Heitä mukaan kasvisliemikuutio ja anna porista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Kaada vesi pois, törkkäise mukaan voita tai oivariinia ja muussaa menemään (tämä on se hauskin osuus). Sitten lisätään suolaa, pippuria ja wait for it! Parmesania. Parmesanilla kun mikään ei mene mäkeen. Erityishyvää tästä saa sillä että heittää päälle vielä mustaleimaemmentaljuustoraastetta (mikä tahansa juusto käy tietty, ei tässä mitään reseptitiukkiksia olla). Oikeastaan siis reseptin hyvyystekijät ovat voi, suola ja juusto. Ja terveystekijät porkkana ja kukkakaali. Tästä otin kuvankin, joka ei ole kovin mairitteleva (en osaa sellaista hienouskuvausta, mitä ruokablogissa pitäisi. Onneksi tämä ei ole ruokablogi!):

Oikeasti, anteeksi tuosta kuvasta. Mutta ettepä pety kun teette ja näyttää tuollaiselta epämääräiseltä se lopputulos!

Olisko ihmisillä kertoa hyviä juuresreseptejä? Lanttu ja nauris on hyvää, mutta en oo keksinyt mitä kaikkea niistä vois tehä. Kasvislisukereseptit käy kans!

 

 

Share

Kommentit

Juurikin tässä samalla kun lueskelen, niin lautaselta löytyi kasvispilahvia, nomnom on hyvää! ohjeen lainasin tuolta : http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/41583/Kasvispilahvi/

sanumaria

Mää oonkin miettinyt että mitä ihmettä on "pilahvi". Mutta se on siis oikea nimitys mössölle! Täytyykin kokeilla tota joskus, vois olla hyvää sellaisenaan tai pihvin kyljessä.

Raleigh (Ei varmistettu)

Eilen testattu kesäkurpitsa/tomaatti-lisuke: Viipaloi tomaattia ja kesäkurpitsaa, asettele uunivuokaan vuorotellen. Munaa, juustoraastetta ja pikku tujaus kermaa sekotellaan hyväksi mössöksi ja sit kaadellaan tomaatin ja kesäkurpitsan päälle vuokaan. Uuniin kunnes juusto-muna-kerma mössö on ruskistunu (ei parane kattoa netflixiä tai jos kattoo ni munakello soimaan noin 20 min kohdalle). Tykkään kyllä tomaatista, mutta kesäkurpitsa ikiaikainen inhokki ykkönen. Tässä lisukkeessa kesäkurpitsa oli yllättäen oikeinkin maukasta, tai sit mä vaan olen kasvanut aikuiseksi...
Juureksia oon tehny uunissa sillen että kaikkea vaan sopiviksi suupaloiks, öljyä, suolaa ja pippuria ja sit semmonen 30min 250 asteessa. tähän on käytetty porkkanaa, perunaa, lanttua, bataattia, sipulia ja palsternakkaa.
Ja lanttu on mahtavaa raasteena. Muut haluaa sen yleensä porkkanaraasteen joukkoon, mä vetelen vaan lanttua :)

sanumaria

Toimiikohan toi sama tomaatille kun sulla toimi kesäkurpitsalle? :) Ehkä toisaalta tomaatin voi vaihtaa paprikaan ja hyvvee tulee. kiitos :)

Ihmeitä tapahtuu

Kesäkurpitsalasagne on bueno! Eli lasagnelastujen tilalle kesäkurpitsalastuja. On vähän kosteampaa kun normilasse, mut silti hyvää.

Ja kukkakaalista oon muusin lisäks tehny myös "riisiä" ihan vaan raastamalla sen pieneks muruks ja muutaman minsan pehmittäny pannulla.

Kukkakaali(-porkkana)muusi on viel testaamatta, joten sitä vois tulla tosta seuraavasta kukkakaalista mikä jääkaapissa odottaa kohtaloaan.

possu (Ei varmistettu)

Viipaloitse perunaa ihan ohkasiksi viipaleiksi, öljyä, suolaa tai muuta maustetta pintaan, leivinpaperille ja mikroon. Tehoista riippuen muutamaksi minuutiksi mikroon ja syö.

SikkeB (Ei varmistettu)

Helpot ja nopeat kesäkurpitsa pihvit:
- 1 kesäkurpitsa ( n. 300g)
- 1pkt halloumia
--> Raasta molemmat, puristele kesäkurpitsasta ylimääräiset nesteet pois
- 2kananmunaa
- mausteet: esim. pippuria, valkosipulia
--> Lisää raasteeseen, sekoita, paista pannulla, nam!

Kastikkeeksi vaikka jugurttia+korianteria+limeä

Kommentoi