Asioita, joita toivon nettikaupalta

Monessa nettikaupassahan on hienot ja monimutkaiset hakusysteemit. Että voit hakea koko kaupan sisällöstä vain sinisiä asioita tai voit valita tietyn merkin tai miten nyt haut normaalisti toimivat. Mutta missä on se realistinen hakusysteemi?

Jos nyt vaikka etsisin mekkoja, niin valitsemalla että näytä kaikki mekot saan jotain satasataviismiljoonaa osumaa nettikaupasta kun nettikaupasta. Mutta sitten tullaankin siihen ongelmaa, että hakukriteerit eivät vain toimi. Mulle on nimittäin suurinpiirtein sama onko se mekko sininen vai vihreä (tosin ainahan se on harmaa, mutta ei mennä nyt siihen), jos se täyttää muutamat vaatimukset. 

1. Peittyykö perse?

2. Onko vyötärölle tarkoitettu sauma vyötäröllä? Onko tissien alle tarkoitettu sauma tissien alla?

3. Näytänkö metrin pidemmältä?

4. Peittyykö selkämakkarat? Entäs kylkiröllykät?

5. Näytänkö siltä että odotan yhä lasta?

6. Kun istuu, pysyykö hameen helma nätisti alhaalla, ettei istu kesäkuumalla (katsokaas, olen optimisti ja oletan että vielä tulee kuumat kelit) kuumalle terassituolille ja polta takareisiä? Entä hiostaako kangas?

Eli sen sijaan että voisin valita että näytä kaikki siniset mekot, voisinkin valita että näytä kaikki mekot joissa hanuri ei näytä isolta. Näytä kaikki isohko mahaista imartelevat mallit. Näytä mekot, joissa on imarteleva helman pituus. Näytä mekot, joissa on riittävän pitkä helma (Nelly.com, teidän mekot on oikeasti paitoja, ihan vaan tiedoksi). Ja sillä viisiin.

Luulisi että olisi nykypäivän tekoälyllä ihan mahdollista toteuttaa tuollainen verkkokauppa. Tai ainakin joku voisi aloittaa kehittelyn asap.

Kommentit

hanne_tasteofhoney

Amen! Ne Nellyn mekot on ihan oikeesti paitoja, tai ei niitä ainakaan lastensa kanssa kumartelevat äidit voi pitää. Mutta on toi nykymuoti muutenkin lyhyttä: paidat on lyhyitä, samoin hameet ja sortsit. Tai sitten mun paikka ei enää 25-vuotiaana ole näissä nuorisoliikkeissä, ja voin suosiolla siirtyä shoppailemaan Modassa viiskymppisten seurana ;)

sanumaria

Ihme napapaitoja vaan kaikki kivat mitä löytyy, tai sitte jotai miniminihamosia. Onneksi kaapista löytyy harmaat rönttökolitsiverkkarit ja abihuppari vuodelta 1998 :D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Oi, ollaan samaa vuosikertaa! Oma abihupparini on jostain syystä heitetty roskiin mystisesti kadonnut, mikä on tietenkin suuri harmi, sillä olihan siinä legendaarinen slogan Salaiset mABIt -98. Terveisin oman elämänsä Dana Scully. 

sanumaria

Meidän slogan oli ABIna Naantalin lukiossa. Kilpailevia vaihtoehtoja olivat myös sinABI, tuABI ja kebABI.. :)

nansoshopista löytyy sieltä finnwearin puolelta PLUS osuus ja mun kokemuksen mukaan niissä on imartelevat mallit. Ja niissä muistaakseni lukee helman pituuskin. 

sanumaria

Nyt tais olla siellä vähän huono valikoima, mutta toisaalta kuvissa ei ollut plusmalliakaan (oli vaan vaate). Asiasta sivuun, tajuukohan ne että "Purje" ei oo plusmalliston houkuttelevin tuotenimi? :D

Juu en oo nyt hetkeen siellä käyny, mutta muutaman oon sieltä tilannu joskus ja ollu ihan tyytyväinen...

Paitsi että nyt kun tarkemmin ajattelen, niin viimeksi kun mulla oli sieltä ostettu mekko päälläni, niin multahan kyllä kysyttiin olenko raskaana. Hankalaa oli, kun piti miettiä, että heitänkö kysyjää kakkupalalla jota olin just syömässä, vai tunkenko sen kokonaisena suuhuni etten ala kirkumaan... Mutta ei se ehkä ollu sen mekon vika, vaan sen idiootin joka tollasia alkaa suureen ääneen julkisesti kyselemään :P 

sanumaria

Siis mullahan on ittellä nyt viimeisimmät kolme hankittua vaatetta Nansolta. Että tykkään kovasti (vaikka epäilenkin että se haalari oli hutiostos)! 

Olennainen kysymys: mitä kakkua?

Täytekakkua ja oli kyllä niiiin hyvää, että jätin sitten sen heittämättä. 

sanumaria

Tää on itseasiassa aika hyvä eikä kauheen yöpaitulimainen.

Ja oon samaa mieltä, normimitoitus on jees Nansolla! Tulee aina hyvä mieli :D

Minnainen (Ei varmistettu)

Joo, tämä. Vois laittaa lisäks myös noita lahkeen- ja helmanpituuksia, niin että onko nilkkamittaset housut oikeesti caprit, ja maksimekko puoleen sääreen ulottuva. Yst. terv. nimim. Kuvittelin etten oo ees erityisen pitkä, kunnes huomasin etsineeni kolme vuotta maksimekkoa.

sanumaria

Lapuissa pitäs lukee että "jotta housun lahkeet ovat hyvät, sinun pitäisi omistaa xx cm pitkät koivet".

Helman pituus ois hyvä tällasille persjalkaisille, nim. tahtoisin maksimekon ilman 3 m laahusta.

sanumaria

Ne vaihtelee niin oudosti. Toisen putiikin maksimekko on sopivan pituinen, toinen on persjalkaiselle lyhyt ja kolmas on 3m liian pitkä.

Ja sitten kun lisätään yhtälöön mystiset muut kokomerkinnät ja koltun leveys, niin tää juoksee itkemään nurkan taakse...

Toinen haudutus

Joo, näin. Ei lisättävää. Paitsi että muistui mieleen tarina, joka on tosi: jollain nettikaupalla oli sellainen härpäke, johon syötettiin omat mitat, ja sen piti sitten löytää kaupan kaikenmallisille naisille suunnitellusta mallivalikoimasta kullekin sopivat housut. Tulos: ei hakukriteereihin sopivaa housumallia. Kuka kertoisi sovitusnukkien tekijälle, että kaikki lyhytjalkaiset eivät ole reidettömiä, tai että omena ja ampiainen eivät ole ainoat vyötärömallit maailmassa?

sanumaria

Sen vielä tajuu ettei JUST mun reisille täydellisiä housuja oo ellen teetä, mutta ei pitäs luvata että löytyy (jos ei oo tasan varma että löytyy).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.