Ennen oli telkkarin katselu helpompaa

Kuulkaa ihan monestakin syystä oli. Pentuna katsottiin telkkaria yhdessä äidin kanssa. Ja käytännössä sitä mitä äiti halusi katsoa. (No usein se halusi katsoa sitä mitä minä halusin.)

Ja minä halusin katsoa Alffia, Blossomia, McGyveriä, Dallasia, Dynastiaa ja Napakymppiä. Ja Taotaon katsoin, ja sellaista piirrettyä karhusarjaa jossa sen toisen karhun nimi oli Nuka. Sitten katottiin Derrickiä ja Bergeracia. Sitä muisti ulkoa että koska mikäkin tuli. Nimittäin ennen oli ensinnäkin vähemmän kanavia. Oli ykkönen, kakkonen ja kolmonen. Vähemmän kanavia, vähemmän muistettavaa. Ala-asteella piti muistaa että milloin Beverly Hills 90210 tuli, ja yläasteella että koska tuli Kummeli. Mutta helpolla vielä pääsikin.

No mutta sitten tuli lisää kanavia. Ja vähemmän aikaa olla kotona. Onneksi oli videot, ja sai nauhotettua ohjelmia. Mutta oli kyllä paha kun menit kouluun etkä ollutkaan katsonut viimeisintä jaksoa Melrose Placesta. Sitä oli ihan pihalla että mitä oli tapahtunut. Ja jos videoiden ajastus meni pieleen niin siinähän sitten jäi vaan näkemättä.

Mutta sitten tuli taas lisää kanavia, eikä enää oikeen pysynyt kärryillä että mikä sarja tuli milloinkin ja miltä kanavalta. Vaikeaa oli se. (Tosin nyt jos joku Frendien jakso on jäänyt välistä niin yhä pyörittävät kyseistä sarjaa. Ja yhä se on yhtä hyvä!.)

Nykyään televisio on enemmän taustameteliä. Enää ei varsinaisesti juosta kauhealla kiireellä kaupasta kotiin että ehtii katsomaan jonkun sarjan. Kun se sarja menee boksille. Tai vielä parempaa, sarjan voi katsoa jo netistä.

Mutta se mikä on oikeasti parasta nykyään televisiossa on se, että sieltä tulee ihan järjettömiä tv-ohjelmia. Mä olin telkkariton noin viisi vuotta ja voi pojat sinä aikana on tapahtunut kehitystä. Ihan vain muutaman huippusarjan mainitakseni niin, Rakas sinusta on tullut pullukka, Suurin pudottaja, Alaskan poliisit, Poliisit, Viidakon tähtöset, Gordon Ramseyn kaikki ohjelmat, Anthony Bourdain ylipäätään, Hurja remontti, Hurja mikätahansa ja kaikki 4D ja 5D ja muut D-dokumentit. 

Siinä missä ennen katsoin oikeasti tv-sarjoja ja jännitin viikon että pussaakohan Brenda nyt sitten jo sitä Dylania vai mitä, nyt tuijotan vain kaikkea typerää ja turhanpäivästä. Ja jos rehellisiä ollaan, niin sitähän varten se telkkari on. Että voi maata sohvalla ja katsoa jotain ihan tyhjänpäiväistä. 

(Alf, Frendit, Netflix, 90210)

Kommentit

Tyhjä

Aivan kakarana meillä näkyi vain ykkönen ja kakkonen. Toisaalta oli onni, kun näkyi vain nuo kaksi. Telkkareitakin oli vain yksi. Pahin uudistus tuohon aikaan oli, että pääuutislähetystä ei lähetettykään enää kuin ykköseltä. No tietysti joku oma sarja meni kakkosella samaan aikaan. Varsinkin siihen aikaan aikuisväestöllä oli pakottava tarve kuitenkin nähdä pääuutislähetys vaikka illan mittaan oli jo tullut parit uutiset ja myöhemmin tulisi vielä ainakin kympin uutiset. Tästäkin johtuen hommasin itselleni jo ala-aste iässä oman "toosan" ( tällä en tarkoita mitään rivoa ). Tuumia oli 15 ja semmoset matkatelkkarin piiska anteenit. Telkkarissa oli kyllä jo oikein kaukosäädinkin. Siitä vaan ei hirvittävää iloa ollut, kun anteeneja piti käydä aina kääntämässä, jos vaihtoi kanavaa. 

Jossain vaiheessa alkoi näkyä kolmonenkin. Siis se alkuperäinen kolmonen eikä maikkarin pilaama kolmonen. Sieltä tuli kaikenmaailman sarjoja. Ei mitään huippu uutuuksia kuitenkaan. Taisi vastata vähän nykymaailman subia. Agentti 86 oli ehkä paras tuon kanavan tuote.

Aikalailla tuli katseltua samoja sarjoja, mitä tuossa edelläkin jo mainittiin. Lastenohjelma puolelta ehkä parhaat oli Pätkis ja Muppet Show. Huumoripuolelta Veli Puolikuu ja Hymyhuulet ja oli Kinnusellakin näitä "onks Viljoo näkyny" sketsisarjoja. Spede Show tiettty sit kans. Nyky ajatusmaailmalla Ritari Ässä menisi varmaan myös tähän kategoriaan. Sitäkin tuli vahdattua joka jakso.

 

sanumaria

Maxwell Smart ja kenkäpuhelin :D Ritari Ässän lisäksi oli toki muuten myös Katuhaukka :D 

Tyhjä

Joo Katuhaukka oli semmonen halpa kopio. :-D

tiia_

Mä muistan tosi hyvin, kun meille tuli kolmonen. Ensimmäinen ohjelma sieltä oli Sound of Music, jonka äiti sai näkyviin jollain henkariantennilla. The hills are alive... ja niin poispäin. Se karhupiirretty oli ihanin ohjelma ikinä, Jaki ja Nuka. :) Pakko nolona myöntää, että katson nyt toisinaan MacGyverin uusintoja. Kun ei sieltä mitään muutakaan nykyään tule. Paitsi Homeland ja Newsroom ja Walking Dead ja... no onhan noita. :)

sanumaria

Mäkin katon noita uusintoja MacGyveristä, se on vaan niin kova jätkä :D Ja karhupiirretyn lisäksi oli toki Maija Mehiläinen, vieläki soi päässä se tunnari...

Tyhjä

Ehkä nolointa kuitenkin on myöntää, että vaimon kanssa on boksille nauhoteltu myös Suurimman pudottajan jaksoja ja katseltu niitä uudestaan.  :-D Se vaan on niin viihdettä. Uusi kausi muuten alkoi juuri. :-D

Vanhoista sarjoista vielä Matlock oli sellainen, mitä seurattiin.

sanumaria

Mä katoin niitä YouTubesta :D

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Tänhän voisi laajentaa siihen kun meille tuli inttternetti! :o Modeemi piippasi ja ruksutti ja sit siellä sai olla n. vartin kerrallaan, koska se oli kallista. Kerran sain maristua äitiltä luvan et saan ladata netistä koneelle jonkun hiton unelmaponi-pelin, ja siinä lataamisessa meni kaksi tuntia. 

Nyt se kyseinen peli latautuisi luultavasti puolessatoista minuutissa. En edes muista et mitä muuta siellä netissä silloin tein!? Hei eiku yks juttu oli virtuaalitallit, joihin kirjoiteltiin keksittyjä päiväkirjoja tapaan: "..tänään käytiin maastossa Pähkinän kanssa, meni oikein kiltisti ja illalla rasvasin suitset..." :D Hohoho how lame!

Oi aikoja! <3

sanumaria

Mä meilailin kavereitten kanssa, eli oikeestaan pelasin vaan SSHn kanssa ja käytin sujuvasti Pineä (en sillonkaan halunnu mitään Hotmailia alkaa, se oli jotenkin kamala) esinörttinä :D Sitte pelasin Slick&Slideä :D

Tyhjä

Slick&Slideä pelattiin myös. Välillä oli neljä pelaajaa samassa näppiksessä kiinni. :-D

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Tao Tao, oi kyllä. Ja Peukaloisen retket, ihan paras. 

Nyt kun mainitsit tuon Anthony Bourdainin, niin siinäpä sitä vasta on vetävännäköinen mies. En olisi uskonut avautuvani tästä julkisesti, mutta menköön. Uuh. 

sanumaria

Pakko myöntää että mulla on (oli) salainen (ei enää niin salainen) ihastus Anthonyyn. En osaa selittää että miksi, mutta jotain siinä on :D

Cloetta
la maria

Kiva postaus. Samoja tv-sarjoja täälläkin fiilistellään, siis ne 90-luvun. Meillä oli jopa mun äidin kanssa sohvalla Melrose Place -asento joka torstai ilta. haha :)

tiiti
ite puin

Mun lapsuuden järisyttävin tv-kokemus oli V. Eli se matelija-alien-sarja, meidän ekaluokka seurasi sitä todella tiiviisti ja jälkikäteen käytiin kiivaita keskusteluja, ketä pelotti eniten.

Näin jälkeenpäin mua on häirinnyt ainoastaan se, että miksi ne spreijasivat niihin propaganda-julisteisiin V-kirjaimen (visitor, joojoo), eikä jotain oikeasti rienaavaa, kuten miehen sukuelimen? Tämä vainoaa minua vieläkin öisin. Ja jos ihmiseläinhybridi-alienit hyökkäävät tänne tulevaisuudessa, aion toimia ennen kuin joku kirjainnössö ehtii väliin.

sanumaria

Mää en uskaltanu kattoa V:tä. Katoin yhen jakson ja sitten pelotti niin paljon että äiti kielsi katsomasta enempää.

Tyhjä

V oli kyl loistosarja kans. Harmi vaan, kun Suomessa sen esitys taidettiin lopettaa ekan kauden jälkeen? Muistan, että siitä käytiin hauskoja keskusteluja. Joku muun muassa ihmetteli, miten ne liskot on saatu sinne ihmisten nahkojen sisälle yms.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Oi se ihana karhupiirretty! 

Mä muistan, kun kolmoskanava tuli näkyviin ja äiti sanoi juhlallisesti aamupalan jälkeen, että no niin lapset, nyt voitte mennä katsomaan telkkaria, sieltä tulee Smurffit (tai joku muu, en ole ihan varma mikä ohjelma). Ja mehän kipitettiin katsomaan :)

Just tein kauhean urakan taas, kun ajastin viikoksi eteenpäin sarjat, joita seurataan tai joita ehkä joskus seurataan. House, Rillit huurussa, Isänmaan puolesta, Greyn anatomia, Taivaan tulet, Kohde, Solsidan... huh mikä homma!

Tehi (Ei varmistettu)

Näin "aikuisena" sopii miettiä, että mistähän purkista Tohtori Sykerön luoja nappaili, kyseistä piirrettyä luodessaan :D Viihdyttävähän se on edelleen :)
Onnenpyörä oli kans huikee.. eikä Teho-osaston alkukausiakaan voi unohtaa..

SuviH (Ei varmistettu)

Tohtorisykerö ♥ Niin, ja olipa kerran ihminen! Sen ohjelman ansiosta muistan edelleen kuinka hermot toimii: viestikapulalla :p

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.