H: Matkavinkkejä Kööpenhaminaan

Lentoliput on varattu elokuuksi kohti Kööpenhaminaa (häämatka vol. 2 you see). Tiedän Köpiksestä sen verran että siellä on Tivoli, paljon polkupyöriä, Christiania, Pieni Merenneito -patsas ja että pitää syyä smørrebrødiä. Mutta olisiko lilyläisillä tarjota muuta vinkkejä? Mitä pitää ehdottomasti tehdä ja nähdä? Minkä voi jättää väliin hypestä huolimatta?

(kuva)

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

Kødbyens Fiskebar!

Pari muutakin ravintolasuositusta täällä: http://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/wondercool-copenhagen.

Ja onnittelut!

sanumaria

Uu, mahtavaa. Ja kiitoksia! :)

essi_isse (Ei varmistettu)

Se merenneito oli pienempi ku kuvittelis ja turisteja pörräs laumoittain ympärillä, vaikka räntää tuli vaakasuorassa. Että sen jättäsin väliin jos ei ihan älyttömästi kiinnosta.
Jos menisin toisen kerran, niin ottaisin lenkkarit mukaan. Sielä jossain merenneidon huudeilla on Kastellet, jossa näytti olevan paljon lenkkeilijöitä ja tulipa vastaan turistiryhmä, joka kiersi paikkoja juosten oppaan johdolla. Se ois ollu kivaa (paitsi että ne ois varmaan juossu ihan liian lujaa ja oisin jääny jälkeen puuskuttamaan).

Auli (Ei varmistettu)

Suosittelen lampimasti Tivolia, on ihana, mielestani yllattavan edullinen ja laitetta loytyy vaikka mihin. Merenneito patsaan suosittelen skippaamaan; on pieni, piruna turisteja, jee. Jos kehtaatte niin vuokratkaa pyorat. Paras keino paasta joka paikkaan ja loytaa erilaisia paikkoja.

saarah
visual diary

ihan samoja vinkkejä just toiveikkaana huutelin mun blogissa. täältähän lähti jo muutama hyvä :)

AnneO (Ei varmistettu)

Ihana Köpis! Kannattaa käydä katsatsamassa paikallinen kauppahalli http://torvehallernekbh.dk/
Sieltä löytyvät eväät (ihanat cupcakesit, terveyssmootiet, taivaalliset leivonnaiset) voi vaikka nauttia aivan lähettyviltä löytyvässä Botaniske Have http://botanik.snm.ku.dk/english. Nähtävyyksistä nostaisin esiin kirkon jonka spiraalikatolle voi kavuta ja ihailla nähtävyyksiä; http://www.vorfrelserskirke.dk/english. Kaupunkia voi ihailla myös kanavaristeilyltä käsin. Enjoy! 

Noita kauppahalleja suosittelen myös, löytyy ihan läheltä Strogetia. Se minkä jättäisin väliin hypestä huolimatta on merenneito, koska koko siinä alueessa missä se on ei ole paljoa nähtävää :D  Norrebro on kaunis taiteilijakaupunginosa mistä löytyy paljon kivoja vintageputiikkeja, esimerkiksi Prag, ja paljon ihania kahviloita ja ravintoloita.

Suosittelisin myös ehdottomasti käymään Christianiassa! Se tarjoaa hyvän kontrastin keskustan kaupalliseen meininkiin, 70-luvulla vallattu alue joka toimii vapaakaupunkina ihan lähellä keskustaa. Sunnuntaisin siellä on ilmaiskonsertteja ja tosi hyvä tunnelma. :)

 

annemi

Onnea! :) ja pari vinkkiä löytyy täältä vanhan blogin puolelta: 

http://www.lily.fi/blogit/52-weeks-deliciousness/koopenhamina-osa-ii

 

 

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Juuri sieltä kotiin rantautuneena voin suositella Riz Razin kasivsruoka-buffaa ja olutkannua. Löytyy osoitteesta Kompagnistræde 20 (seuraava saman suuntainen katu Strögetista.)

Satumaah
Satumaailmassa

Olin tulossa tänne suosittelemaan tuota samaista ruokapaikkaa, ehdottomasti. Mulla tuolla toisella alustalla olevassa blogissa on aika pitkä kuvapostaus Köpiksestä. Oltiin just juhannuksena: http://fairytalepictures.wordpress.com/2013/07/17/ . Ja parhaat smörrebrodit vedettiin tuolla Tivolihallenissa, paikallisten suosiossa, kaikki toimii. Osoite on Vester Voldgade 91. Ja vuokratkaa ne pyörät! Se on ehdottomasti parasta, mitä Köpiksessä kannattaa tehdä. Christiania en missaisi, Pienen Merenneidon kylläkin, jos ei turistirysät kiinnosta (ite kyllä tykkäsin käydä siellä). Ja me otettiin ihan aluksi kanavaristeily, joka ainakin mun mielestä oli erittäin kannattava, siinä sai hyvän kuvan kaupungista ja osasi sen jälkeen suunnistaa paremmin. Köpiksessä kannattaa syödä, siellä on törkeän hyviä ravintoloita. Ja Tivoli on illalla kaunis. Perjantaisin rokkia, kai vielä elokuussakin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältä löytyy hyviä vinkkejä! http://www.guide-to-copenhagen.com/

sanumaria

Onpa mahtavan hyviä vinkkejä! Kiitoksia kovasti jo etukäteen :)

Caapa (Ei varmistettu)

Olin 4kk vaihdossa Köpiksessä ja nämä olivat ehdottomia lemppareitani:
-Pyöräily (heti kun kyytiin hyppää pääsee osaksi kaupungin henkeä)
-Kauppahallit eli Torvhallerne on kokemus niin visuaalisesti kuin makuaistillisesti! Lounaalle, snackille, maistelemaan, ihmettelemään, kaikki onnistuu.
-Brunssit! Paljon ja hyvin erilaisia, yksi suosikeista Nørrebrossa kahvila nimeltä Plenum.
-Bilepaikkana Kødbyen, myös pizzapaikka Mother loistava.
-Tivoli iltavalaistuksessa
-øster søgade ja Nørrebro vejn välinen alue järvineen on ihanaa aluetta jos haluaa vain istua ja nauttia päivästä.

(merenneito on varmaan yksi things-to-see mutta aika pienihän se on ;) )

Mä tykkäsin hurjasti kun käytiin semmosella turistivenejutulla. Niitä on kaks firmaa ja se, mikä lähtee Nyhavnin "pää" tai "turisti"kadun puolelta on kalliimpi, kanavan toisella puolella se on puolet halvempi. Siinä näki christianiaa, pienen merenneidon, asuinalueita, jne.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.