Huomioita Linnan juhlista 2014

Nyt on Linnan juhlat katsottu. Perinteisiin kuuluu napostella samalla kun seuraa juhlia (siis tuijottaa pukuja) ja arvostelee pukuja netissä kavereiden kanssa. Joskus arvostelua on tehty ihan livenä sohvalta, mutta näin kun kaikki ovat vähän siellä sun täällä niin IRCarvostelu toimii mainiosti. Tänä vuonna oli yllättävän vähän mitään SIIS VOI KAUHEE MITÄ IHMETTÄ-pukuja. Masentavan vähän. Vähän jopa harmitti tämä. Mutta ei se mitään, silti löytyi kauhisteltavaa, naurettavaa ja ihasteltavaa. Aloitetaan rääpiminen kauhisteluista.

Kauhistus 1: lysyhartiat ja surkea ilme. Mikään asu ja kampaus ei toimi, jos kantajansa kulkee hartiat kumarassa ja naama mutrulla. Ihan tosi tosi moni vieras näytti hassulta kun ryhti oli lysyssä ja ilme näytti lähinnä siltä että "miksi en ole kotona collareissa syömässä ja katsomassa tätä telkkarista". Sekä miehillä ja naisilla. Ryhti, ryhti ja ryhti. Oikeasti.

Kauhistus 2: kalmanharmaa. Sellainen "greyge" eli harmaanbeige mahtoi olla melkoinen suosikkiväri. Mutta jos niinkon kalpeaan talvi-ihoon yhdistää kalmanharmaanbeigeä niin ei se kyllä tilannetta paranna. Seiniin tietty maastoutuu hyvin, mutta ei sitä nyt tarvi värien puolesta näyttää seinälaastin parhaalta kaverilta. Oli siellä onnistuneitakin ihonvärisiä asuja, mutta harvassa olivat.

Nauratus 1: kinkkuverkko. Ehkä olen vähemmistössä, mutta kun ihmisellä on hieno iltapuku ja sen päälle on lisätty mustaa pitsiä, mulle tulee mieleen  lähinnä joulukinkkuverkko. Voi tietty olla että mulla on jotain ysärimuotitraumoja, mutta silti.

Nauratus 2: teinimekko aikuisella. Ja teinimekolla tarkoitan sellaista pukua, joka sopisi vaikka prom-juhliin tai vanhojen tansseihin. Näitä näkyy aina joka vuosi muutama, ja johtunee puhtaasti siitä että Suomessa jos et halua teettää pukua tai kaapista ei sopivaa löydy, niin kauppojen valikoimat ovat ehkä aika huonot.

Kestoärsytys 1: Pliisut kampaukset ja meikit. Jos arkityyliin kuuluu sileä polkkatukka, niin juhlaan voisi ehkä koittaa kiharaa tai hiuskoruja tai jotain ekstraa. Ja juhlameikki voi olla myös vahva, muuten se kontrasti juhlavan puvun ja arkipään välillä on aika suuri. Ja miehet, sen tukan voi myös asemoida kivasti, ei sen tarvi heilua vapaana ja vallattomana kuin jääkiekkopelin jälkeen. Puhun Teemu Selänne sunsta.

Kestoärsytys 2: Epäsopiva puku. Näitä tuli taas vastaan. Jos puku puristaa selkään siivet, luo efektin kahdesta tissiparista tai tissit itkevät kahleissaan/heiluvat missä sattuvat, puku saattaa istua vähän huonosti. Tämän ärsytyksen tunnusmerkki on se että yleensä liian pienen puvun valinnut on ihan normaalipainoinen tai jopa hoikka. Mun mielestä puku on myös epäsopiva kantajalleen, jos katsojaa pelottaa että kaula-aukosta pullahtavat tissit esille pienen kumarruksen ansiosta tai jos katsoja miettii peppuzoomkamerassa (Yle hei, se on aika noloa kun zoomaatte kättelystä poistuvaa naista persuksiin) että "tolla ei taatusti oo alushousuja kun hyllyy noin". Tosin sitä hyllypyllyä todella paljon nolompaa on se zoomaaminen. Sopivat alusvaatteet ja Ylen puolesta hieman ajatusta touhuun niin asia ratkeaa sillä.

Ihastelu 1: Symppikset rouvat. Tiiätte kyllä, ne tavallista kansaa edustavat viisikymppiset rouvat. Joilla on tukka laitettu, meikki mietitty, kauniit korut ja hienot mekot. Ne ovat vaan niin symppiksiä. Kasvoilla on aito ilo ja kunnioitus ja vaikka juorulehtien "äänestä juhlien kuningatar"-juttuihin eivät koskaan päädykään, niin nää on mun suosikkeja aina. 

Ihastelu 2: Käsivarsien peittäminen. Jokainenhan saa pukeutua miten haluaa, mutta mun mielestä paljaat käsivarret kuuluvat enemmän nuorille. Itsekin jos juhliin pitää mennä, kaipaan jotain hartiahuivia käsivarsia peittämään jos mekossa ei ole mitään hihoja. Kyse ei ole siis siitä että allit pitää peittää, mutta on jotenkin juhlavampaa jos ne on peitetty. Nyt oli monella kauniita huiveja ja shaaleja tai hihallisia pukuja, ilo silmälle!

Oma suosikkipukuni olivat Jaana Pelkosen vihreä puku ja Anniina Enbusken vaalea puku. Molemmat puvut sopivat kantajilleen loistavasti! 

Share

Kommentit

Aamen! Tuossa tulikin aika hyvin tiivistettyä meidän pukuraadin mielipiteet. Miksi, oi miksi tyypit juhlii naama norsunv*tulla? Miksi ei voi edes yrittää löytää ryhtiä? Miksi suomalaiset eivät osaa hankkia vartalolleen sopivia pukuja? Miksi joka toisella on sininen peruspuku? Olisin niiiiin kaivannut lisää tyylitajua ja rohkeutta pukuvalintoihin. Ja YLEn pyllyzoomaukset oli ihan hävyttömiä. Huh. Kiitos, kun sai avautua!

sanumaria

Musta tuolla ainoot täysin tyylitajuttomat oli ne Ylen pyllyzoomaajat. Pukupuolella olisin kyllä kans rohkeutta kaivannut minäkin.

Teemu Selänteelle osoitettu kommentti oli suoraan "jalat suustani"; mahtoiks Teemua edes harmittaa, kun se luki tän :).

Munsta tänä vuonna oli jotenkin vähän latteaa; ei ollut ketään ihan huipusti ylitse muiden ja muutama todella upea (kuten Leena Harkimo) oli vaan todella upea, mutta ei kuitenkaan oikein erottunut "massasta". Ite tykkäsin Elina Kiikon asusta (joskin häntäkin koskee tuo Kauhistus 1:), samoin näyttelijä Jussi Vatasen vaimon kokonaisuus oli hieno (puku, ilme ja kampaus). Kaiken kaikkiaan sama havainto nykyisin joka vuosi: kun on (suht) normaalivartaloinen ja vielä nuori on edellytykset onnistua aika hyvät.

Mutta on niitä vaan joka vuosi kiva katsoa ja arvostella (sohvalla, pyjamassa).

Niin ja sitä Embusken pukua mä en ymmärtänyt ollenkaan, vaikka siä moni hehkuttaa...

sanumaria

Tohon suht normaalivartaloiseen ja nuoreen vois tosiaan lisätä että myöskin hyvät edellytykset onnistua on myös jos on niinko tavis ja noin viiskymppinen, ne rouvat ei vaan ikinä petä. Ei ehkä loista kirkaimpina tähtinä juorulehdissä, mutta takuuvarmaa laatua aina.

Jodelie
Mama-mammutti

Leena Harkimolla ja Sirpa Selänteellä oli mun silmään kauneimmat puvut. :) Mutta oijoi Teemun tukka... Äiti kommentoi sitä jotakuinkin näin: "Näyttää kuin ois herännyt just taksin takapenkiltä"

Myös Jenni Haukio edusti kyllä kauniina!

maukkis (Ei varmistettu)

Voi amen.

Lisään vielä listaan: 1) Aikuiset naiset, jotka NIIAA kätellessään. Siis millä vuosisadalla tässä taas oltiinkaan? 2) Ihmiset, jotka kätellessään antaa vain puolet kädestään. (Yleensä naisia, mutta ei poikkeuksetta.) 3) Naiset, jotka eivät osaa pitää itse huolta laahuksestaan. Jos nyt kerran oli ihan välttämätön pakkopakkopakkosaada se kuraantuva ja äärimmäisen epäkäytännöllinen laahus, voisi varmaan myös liikkeelle lähtiessä vaikka aina vilkaista taakseen, ettei kättelyvuorossa seuraava seiso jo sen päällä.

Itse tykkäsin Pelkosen Jaanasta myös, plus Muurimäen mustavalkoisesta puvusta (valk. yläosa, musta hameosa), jossa oli vyötäröllä jotain kuviointia. Kuvaa en tähän hätään löytänyt, harmi :(

sanumaria

Mä luultavasti niiaisin. Ihan vaan kaikesta jännityksestä :D

Hem Buggah

Niiaavat aikuiset naiset!!! Huutoraivo on mun kohdalla taattu. :D

maukkis (Ei varmistettu)

no onneks niitä ei ollut montaa. ihan joka sekuntia en nähnyt, mutta suurimman osan. laskujeni mukaan neljä niiasi. puistattavaa :)

kuuh

Näähän oli melkin kuin omasta suusta! Suosikkeja oli Jaana Pelkonen tyylikkäällä mutta persoonallisella asukokonaisuudellaan, kiinnitin heti huomiota Jaanan koruihinkin! Toinen suosikki löytyi sitten Satu Taiveahon päältä se nespresso-puku, en olis kyllä osannut arvata Taiveahoa sen käyttäjäksi mutta olihan se vaan hieno, pidin tässäkin asukokonaisuudessa siitä että kampaus ja meikki ja se yleisfiilis oli kunnossa. Toisaalta tykkäsin myös Mert Otsamon Anna Rukolle suunnittelemasta puvusta, näytti siltä että Annalla oli itse suunnittelemiaan koruja yllä, mikä sopikin hyvin illan yhteen teemaan eli vapaaehtoistyötä tekevien kutsumiseen. Mun mielestä on kans aina hauskaa nähdä kun jotkut joraa siel parketil ihan kunnolla, ettei ole vaan pönöttämässä!

Mä kiinnitin kans huomion tuohon pyllykameraan, ja yks mikä jäi kans muutaman kohdalla mieleen oli alushousujen rajat! Mutta joo ens vuonna yle vois vähän vähemmän zoomailla..

sanumaria

Vois näyttää viel enemmän sitä jorausta! Ja sit kamera sinne booliastialle niin nähdään ketkä siellä eniten käy :D

Muuten niin samaa mieltä, mutta musta ne "kinkkuverkot" (tai itsekutsuisin pitseiksi ) Ovat kaikkein upeimpia. Varsinkin ne joissa hihatkin on sitä pitsiä :) 

Onneksi makuja on monia.

sanumaria

Niin siis osa oli nättejä ja pitsejä, osa kinkkuverkkoja. Menee siihen kategoriaan että "pukeudu omalle vartalollesi sopivasti, tai tarkista että koko on sopiva".

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä en nähnyt liikkuvaa kuvaa, mutta lehtijuttujen perusteella tykkäsin sen Tea Riihilahden punaisesta pitsipivusta - ja se sentään hymyilikin. Jaana Pelkosen tukasta olisi musta saanut kivemman, mut muuten kaunis. Se yks plusmimmi, jolla oli olkaimeton paneelipuku, oli upea (musta käsivarsien näyttäminen taas kuuluu iltajuhlaan, jos on mitä näyttää), ja sit ne jääkiekkoilijoiden vaimot. Ja toi Enbuske oli makeen erilainen. 

Itsenäisyyspäiväpukujen arvostelu on parasta siinä juhlassa! Mikä on vähän... säälittävää? En mä tiedä, miten suomalaisella kansanluonteesta onnistuis riemukkaampi juhliminen pimeän ja kylmän keskellä, mut onhan noi nyt vähän hassut kemut. ;)

honeychile

Aa, musta se Jaana Pelkosen tukka taas oli just paras ja kokonaisuuden kruunaava! Näin ne mielipiteet vaihtelee :) 

sanumaria

Joo se oli SYLin PJ se tyttö, jolla oli paneelipuku, se oli hieno. Ja en siis tarkottanut että kaikkien pitäs peittää käsivartensa, se vaan ei aina ole niinkuin kauneinta. Tai sanotaan että jos ainoa mitä jää mieleen ihmisestä on sen käsivarret (negatiivisessa mielessä), niin puku ei ehkä tuonut kantajansa parhaita puolia esille.

Itsenäisyysjuhlassa on just hienoa se surrealismi että me oikeesti katotaan täällä kättelyjonoa ihan liekeissä. Mutta toisaalta ehkä se tulee siitä että Suomessa juhlitaan ja kunnioitetaan enemmänkin niitä jotka sen itsenäisyyden hankki, eikä niinkään sitä itsenäisyyttä itsessään. Ehkä joskus 30v päästä täällä on koko kansan karnevaalit pihoilla, johan sitä nytkin järjestetään jo ilotulituksia. Pikkuhiljaa ;)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Joo ihan totta, aika surrealistiset kekkerit. :D Mielenkiintoista tosiaan nähdä, muuttuuko juhlinta viimeistenkin veteraanien mentyä manan maille - ymmärrän toki hyvin sen kunnioitusaspektin ja hartauden, millä itsenäisyyspäivään suhtaudutaan. 

Huomenna on paremmin..

Mä oon samaa mieltä et käsivarsista riippuu, kannattaako näyttää. Tää menee musta siihen samaan pukeudu vartalosi mukaan -ohjeeseen. Ja mäkin yhdistän sen paljaskäsivarsisuuden vähän nuoremmille :)

Kun on iltapuku päällä, niin HIUKSET KIINNI!!!! Teinikiharat on kauheeta katsottavaa. Ja sitten se pukukin olis hyvä osata kantaa, eli ryhti. Sitten vielä hymyä ja hyvä tulee.

Raissi
RetroPrinsessa

Ne selkäheltat on minun suurin päivittelyn aihe vuodesta toiseen. Huh!

kaista (Ei varmistettu)

kanavaa kun haluan kattoo iltapukujuhlia. Tllä viikolla tuli Yle femmalta SVT:n ohjelma Ruotsin Nobel-päivällisistä. En mä siitäkään muistanut katsoa kuin ihan alkuosan, mutta vitsi on puvut ja kampaukset ja korut sekä toimittajilla että isännillä ja vierailla ehkä vähän enemmän kohillaan. Ja ne pääpöydän kukat, oih. Victorialla oli huikea punainen puku ja timanttiristi.

Ja ohjelma ihan yhtä surrealistinen kuin meikäläisten versio: Toimittajat täpinöissään selostaa kun kuvataan ihmisiä yläviistosta ISTUMASSA PÖYDÄN ÄÄRESSÄ. Siis onko paljon ihmeellisempää kuin kätteleminen?     ’

kaista (Ei varmistettu)

Eräs sylissäni istuva nuori henkilö pyyhkäisi kommentin alkua pois, siinä luki Tästä vuodesta lähtien aion vaihtaa päivää ja...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.