Ja mä kun luulin että osaan uida

Uinti, tuo kaikille lihaville suositeltu mukava liikuntamuoto. Plomps vaan altaaseen ja menoksi. Mä osaan uida muutamaakin eri tyylilajia. 

Koira. Molskitaan käsillä ja jaloilla niin maan peevelisti ja toivotaan ettei vajoa pohjaan. 

Käsipohja. Rantavedessä alligaattorin leikkimiseen tarvittava uintitapa.

Mummouinti/Sammakko. Tukka ei kastu, mutta ei kuulukaan. Siinähän menisi kampaus pilalle jos niin kävisi.

Vapaauinti. Tyyli on vapaa, saa mennä myös pohjaa pitkin.

Tänään varustauduin uimahalliin mennessä uimataitoisella kaverilla, uimalaseilla, pulleylla (aikuisten kelluke, ei läheskään yhtä hieno kun ylläolevassa kuvassa), laudalla, uimapuvulla ja tietenkin yybertyylikkäällä uimalakilla. Uimalaseja on tässä taloudessa käytetty yleensä kun kuoritaan sipulia ja täten vältetty silmien kirvely (toimii hyvin, kokeilkaa vaikka). Lisäksi kävin ennen uintia hoitamassa hiilaritankkauksen syömällä mokkapaloja ja kahvittelemalla ystävän luona (ja ehkä vähän ihastelin samalla siellä ystävällä asuvaa ihan uutta ja kiiltää pikkuihmistä).

Uimataitoinen kaveri yritti siis opettaa mulle kroolin hienouksia. Ihan ensin vaan ponnattiin vauhtia ja liukumalla eteenpäin. Sitten otettiin lauta käsien alle ja mentiin pelkkiä potkuja. Ja niissäkin oli kamalasti korjattavaa. Sitten pistettiin pulley jalkojen väliin ja aloitettiin vetojen harjoittelu. Oh lord. Pitäisi muka muistaa oikea liikerata, tehdä veto kädellä hitaasti ja muistaa vielä hengittää samalla? No eihän se niin helposti mennyt.

Hengittäminen ja kahden käden liikuttaminen oli ihan liian hankalaa, niin pistettiin sitten vielä toisen käden alle lauta. Nyt sitten oli enää yksi käsi mitä liikutaa ja se hengittäminen vielä päälle. Sain ehkä yhden vedon tehtyä oikein, jonka jälkeen mieleen pamahti että "ai niin se hengitys" ja lopputuloksena kellahdin aina selälleen. Tämän voisi ottaa tietty asenteella että "äh, en osaa". Tai sitten nimeää kyseisen uintityylin kuolevan kultakalan menetelmäksi ja vetää sillä sitkeästi kunnes se edes vähän sujuu.

Puolentoista tunnin vääntämisen jälkeen sain ehkä kaksi vetoa onnistumaan, ja sain uitua noi 20m ennen rytmin sekoamista. Ensi kerralla sitten ehkä jopa se 25m?

Kaveri (jolla oli muuten uskomaton pinna ja pokka) yritti vielä lopuksi opettaa kuinka tehdään käännös altaan päässä, mutta lopulta päätettiin jättää se seuraavaan kertaan. Ärsyttävää kun periaatteessa tietää mitä ja miten pitää tehdä, mutta sitten se toteutus on ihan jotain toista...

Uiminen on kyllä kivaa, ajattelin ensi viikolla yrittää ehtiä altaaseen opettelemaan vetojen ja hengityksen saloja :)

(kuvat: 1, 2 ja 3)

Kommentit

Heydia (Ei varmistettu)

Uinti, tuo pahin rangaistusmuoto ikinä!

Itse osaan uida kyllä sen verran että aina pinnalla pysyn, mutta uimahalliin mua ei sais ikinä lähteen vapaaehtosesti. Saati sitten niin, että joku oikeasti opettaisi. Hyi kalama. Rannalla pulikointi on jopa ihan ok. Eli täällä ollaan vähän kahden vaiheilla, pitäiskö suhtautua että "vau, vähän oot rohkee kun noin sinnikkäästi opettelet" vai kenties "jestas kun oot hullu, kun vapaaehtosesti opettelet!" :D

sanumaria

Mä aattelin kokeilla triathlonia joku päivä, niin pitää osata uida sellai ettei nyt heti lähtöviivalla jää rantaveteen :)

Yllättävän hankalaa se uinti kyllä on. Mulla on selkeesti joku lievä kammo veteen, sillä naaman pitäminen vedessä on se vaikein osuus. Menee hosumiseksi että saa naaman taas pois vedestä ees hetkeksi...

RainDrop (Ei varmistettu)

Mahtaakohan sinne uimahalliin kannattaakaan lähteä vaan uimaan ihan tavallisesti, en multa kyllä ehkä mikään tommonen 'oikee' uiminen sujuis :-/

Mutta kiva kuulla, että en ole ainut joka käyttää uimalaseja sipuleita kuoriessa :D Ja juu, toimii oikeesti!

sanumaria

Haha, no ei multakaan se "oikea" uinti suju. Että tähän asti on uitu miten on uitu ja kivaa se on silti ollut.

FFFifi
Fitness Führer

Totta joka sana. Itse olen vetänyt vielä mummojenkin tekniikasta huomattavasti jälkeen jäävää sammakkoa, jossa olen puoliksi kyljelläni. Tai oikeastaan vedän sitä edelleen, koska mun vaparista ei vaan tule mitään kun en uskalla hengittää. Ja tarkalleen ottaen ei siinä suju mikään muukaan kuin tuurilla yksi asia kerrallaan. Mäkin haaveilen triathlonista mutta tämä uinti. Miksi oi miksi se vaihdettiin melonnan tilalle silloin joskus?

Vierailija (Ei varmistettu)

No voi höh. Tää on hyvä aihe. Olen uimakade. Osaan ne koulun mummouintitekniikat, vaikka potku tulee vähän kyljittäin, eli en osaa potkaista sammakkopotkua symmetrisesti (kankea?). Jos yritän kroolia, niin kahden vedon jälkeen olen hukkumassa, kun en osaa hengittää ja sitten se henki vaan loppuu.

Uimakouluun olen yrittänyt päästä, mutta kun meidän kunnassa ei ole uimahallia, niin pitäisi Turkuun mennä, ja Turussa pääsee ensisijaisesti turkulaiset, jollainen en enää ole. Turha kai mainitakaan, että kurssit on täynnä.

Mutta mä en pääse yli tosta koirakuvasta, missä mun mielestäni se koira pelkää kuolemakseen hukkuvansa. Ehkä se muistuttaa mua niiden kroolivetojen jälkeen.

SuviH (Ei varmistettu)

Hiilaritankkaus on kyllä tärkeää. Hyvin tärkeää!! :-)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.