Koska on pääsykokeet?

Oon tässä pohtinut, että miksei tästä vanhemmuudesta järjestetä pääsykoetta. Että onko tarpeeksi älliä ja maalaisjärkeä päässä, ja onko riittävän kypsä touhuun. Ja erityisesti, osaako kaikki perusasiat että lapset pysyvät hengissä. Hirmuisen pelottava ajatus että kohta täällä on kaksi tyyppiä, joille mun pitäs opettaa että miten eletään ja erityisesti miten ollaan oikein. On mulla muutama idea.

Älä kaada maitoa korvaan. Syö paljon kasviksia. Älä juokse auton alle. Liiku paljon. Älä vedä henkeä pinnan alla. Lue Peppi Pitkätossua. Harjaa hiukset ennen koulukuvaa. Pese hampaat aamulla ja illalla. Naura paljon. Rakasta enemmän. Jos et osaa päättää, ota juustohampurilainen. Matkusta. Keittiön pöydän alle voi rakentaa hienon majan. Oikeastaan: keittiön pöydän alle pitää rakentaa hieno maja. Nauti auringosta. Kävele metsässä. Purkan nielemiseen ei kuole, mutta jos työntää haarukan pistorasiaan niin voi käydä huonosti. Valitse tarkasti irtokarkit, ja ota vain hyviä. Vaahtokarkkeja voi paahtaa nuotiolla. 

Auringonottajan selkään on kiva läväyttää vasta merestä kerätty kasa merilevää. Pitää vaan muistaa siirtyä nopeasti takavasemmalle. Pannukakku on aina hyvää. Samoin lihapullat. Oikeastaan kaikki ruoka on hyvää, mutta on ihan ok jos kaikki ei oo erityisherkkua. Muut ihmiset eivät ehkä aina ole kaikki mukavia, tai kilttejä tai hyvällä tuulella. Ei ole niin justiinsa jos jaloissa olevat sukat on eri pariset. Retkelle pitää aina ottaa mukaan pillimehua. Kylmä kaakao maistuu hyvältä. Ei haittaa jos ei uskalla hypätä laiturilta veteen, ei ole pakko. Älä hyppää vieraasta laiturista pää edellä. Lähde aina pulkkamäkeen jos joku pyytää. Keskity. 

Pysy hengissä. Älä ole kusipää.

En tiiä pääsiskö noilla pääsykokeesta läpi, mutta noi kaksi viimeistä on toimineet aika hyvin omalla kohdalla.

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Erinomaisia oppeja <3 ku noi on hanskassa, loppu sujuu kuin itsestään :)

Suvi K.
Sisunainen

Susta tulee hyvä äiti. 

Päivitäti (Ei varmistettu)

Hyvä äiti susta tulee - sie olet ihana ja hauska! Hyviä vointeja ison massun kans!

Mindeka
Ma-material Girl

Erinomaisen tärkeitä oppeja, kyllä noilla läpäis pääsykokeet ihan heittämällä!

Tästä postauksesta paistaa läpi sellainen ihana lempeys, lapsenmielisyys ja aitous. Mulla tuli todella vahvat fiilikset, että susta tulee loistava äiti.

Omilleni olen sanonut ettei koskaan ole liian vanha läträämään lätäköissä. Ja Vaahteramäen Eemeli on hyvä roolimalli: ei opi mitään jos ei ikinä kokeile (niin paitsi nuo sun ei kannata kokeilla, niistä olen samaa mieltä).

Mä oon miettinyt samaa jo pitkään.. Mutta luulen että se, että huolehtii asiasta, on jo hyvä merkki.

Maisteri (Ei varmistettu)

Musta tuntuu että tässä se pääsykoe justiinsa oli. Sait kiitettävän. &lt;3

Helmi K
sivulauseita

Ihana. Täysin.

Laara (Ei varmistettu)

Ihanat opit! Kyllä noilla kirkkaasti läpäisee testin kun testin.

Kauniita kuvia olit valinnut!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.