Kuinka pienentää kuvia postaukseen, eli nörtti testaa

Ensin oli ihan onnesta soikeana, kun huomasin että jes, Lilyssä saa nykyään muuttaa kuvan kokoa. Mutta ihan sama mitenpäin yritin, en vaan saanut mitään kohtaa esille mistä olisin sitä kokoa sitten voinut muuttaa. Toimituskin ehdotteli vaan että pitää pienentää ennen kun kuvan tänne lataa. Bongasin Emmin kommentin jossain, jossa Emmi kertoi että oli onnistunut muuttamaan kuviensa kokoa ja ajattelin jakaa vinkin muillekin.

1. Lisää kuva juttuusi miten sitten oletkin sen tehnyt. Joko tuosta työkalurivin ikonin kautta (se ärsyttävä lisää-lisää-lisää-nappia painamaan pyytävä reitti) tai sitten siitä mistä voi pistää useamman kuvan kerrallaan (vie kuva jne napeilla varustettu versio).

2. Valitse kuva ja vie sitten kursori kuvan päälle. Hiiren oikealla napilla saat esille valikon, josta pääset muokkaamaan kuvan ominaisuuksia (mäkillä sama valikko tulee esille sieltä kun kuvaa klikatessa painat ctrl-nappia).

3. Tarkista, että pienen pieni lukkoikoni on kiinni. Näin voit muuttaa vain toista korkeudesta tai leveydestä, ja toinen muuttuu vastaavaksi (kuva säilyy samoissa mittasuhteissa). 

Tämän postauksen kuvat ovat leveydeltään 600, joten siitä voi arpoa sitten minkä kokoista kuvaa itse haluaa :) Sitten ei muuta kuin OK ja olet valmis!

PS. Olinko vika joka on tajunnut tämän kuvakoon muokkauksen olevan mahdollista?

 

 

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Ooh, vau, tämä teknisesti tumpelo ainakin kiittää tutoriaalista! Eli et ollut viimeinen. :)

sanumaria

Ilostuin niin paljon itte kun sain ton toimimaan että aattelin jakaa tämän riemun :)

Silkkitassu

Tajusin tuon joku aika sitten, kun en ymmärtää miten muka noita kuvia voi pienentää. Testasin sit kaikenlaista. Hassuinta on et tuossa HUOM kohdassahan lukee, et jos tahdot muokata kuvien kokoa ennen julkaisemista niin älä käytä tätä dragdrop-toimintoa. Hyvin hämäävää sanoisinko. Olisin odottanut et siellä olisi jokin valikko ennen kuvien lisäämistä, mut ei..

sanumaria

No sitähän määkin siis oletin, että siinä lisäysdialogissa tulis joku vaihtoehto missä voi säätää kuvan kokoa. Mutta ei. 

Joo toi lisää lisää lisää nappi on vaan ärsyttävä :D Ihan niinkuin vaan varmistuksen päälle vielä kunnon tsekkaus että ihan varmastikko haluaa lisätä kuvan blogiin :D Mut kiitos vinkistä! Ite ihmettelin aivan samaa että mistä muka pystyy muokkaamaan kokoa :)

sanumaria

En vaan tajua että miksei se voi vaan toimia että "valitse kuva" ja "lisää". Montako kertaa se pitää vahvistaa että joo todellakin haluan lisätä :D

TiinaMariN.

Hei kiitos, mä olen tätä pohtinut enkä oo ilennyt kysyä keneltäkään :)

Kao Kao

Tajusin sen eilen (vahingossa) ja innostuin räpeltämisestä niin, että Lily söi neljä kertaa melkein valmiin blogistekstin.. Tosin opinpahan kirjoittamaan ensin tekstin valmiiksi, tallentamaan sen luonnoksena ja vasta sitten räpeltämään siihen kuvia. 

sanumaria

Paitsi että nyt näköjään editointitilassa kuvat näkyy pienempinä ja sitten sivulla taas alkuperäisen kokoisina. Että tuota.

TiinaMariN.

Onko teiltä kadonnut tää kokomuokkaus jutun sisällä? Mä en enää saa sitä tehtyä, ei anneta. Möh.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Näköjään se koko mahdollisuus on kadonnut. Mutta toisaalta, eipä sillä mitään tehnytkään. Ehkä toi on se korjaus? :D "Se kuvan muokkaus ei toimi, otin sen pois kokonaan." "Ok."

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Tossa kuvien pienennyksessä on joku bugi (edelleen). Eli vaikka miten pienennät ominaisuuksista, niin kuva tulee esille just sun palstan levysenä. Ainoo tapa säätää kuvan kokoa on säätää se etukäteen :/

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Juu, toimitukselle vaan viestiä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.