Nimijuhlallisuudet

Nokkelina ihmisinä valittiin nimijuhlan päiväksi Meuhkalle ja Veuhkalle kesän yksi kuumimmista viikoista. Ihan vaan sillä että talo olisi taatusti kuuma kuin sauna. No onneksi mun vanhemmat (eli tytöille amma ja afi) lainasivat meille liikuteltavaa ilmalämpöpumppua ja toivat tornituulettimen jotta ihan ei tukahduttaisi kaikki. Juhlan sankarit puettiin kesämekkoihin, boolimaljaan tehtiin vadelmamehu+vissybooli ja juhlat saatiin käyntiin.

Tarjolla oli täytekakkua, neljää eri sorttia voileipäkakkua, jätskiä, keksejä ja karkkia. Sekä kylmää ilmaa, jos meni seisomaan ilmalämpöpumpun eteen. Kerrankin keittiössä häärävillä ei ollut kuuma! Tytöt saivat neljä kummia, jotka ovat kaikki tietty aivan parhaita. Kahvipannut porisivat koko päivän, lähes kaikki tarjottavat hävisivät parempiin suihin ja toivottavasti kaikilla oli kivaa (meillä ainakin oli).

Ja ne nimet?

Mistä päästäänkin seuraavaan kysymykseen. Ilmeisesti Tinka ja Taika ovat myöskin erään kirjan sankarihahmot, mutta kyseistä kirjaa ei löydy kustantajaltakaan enää. Eli kysymys kuuluu, onko jollain kirja ylimääräisenä kotona? :)

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella kauniit nimet!

Meidän lapsuudenperheen suomenpystykorva on myös Tinka (hänen siskonsa on Taiga tosin, eikä Taika). Ollut musta aina äärimmäisen kaunis nimi, vaikka nyt en sitä voi omalle lapselleni käyttääkään, kun meidän Tinka on the one and only Tinka. Vähän melkein harmittaa jopa.

Onnea hienoista nimistä pikkuisille!

sanumaria

Toi on kyllä paha kun joku nimi on ns. varattu lemmikille joskus niin sitä ei voi enää käyttää :) Esim. mun kani oli Ramona ja sitä ei voi ny enää kelleen antaa nimeksi. Ehkä uudelle kanille, mutta se olis sitte Ramona II.

Någon Annan (Ei varmistettu)

Kauniit nimet ja suloiset vauvat! Myös meillä juhlittiin nimiäisiä viikonloppuna, ja talo kävi loppua lohden aika lämpimäksi.

Tykkäsin muuten lastesi esinimellisistä kutsumanimistäkin, enkä vähiten siksi, että meidän koiran hännän nimi on veuhka.

sanumaria

Täälläkin kyllä oli hikistä menoa tosta ILPstä huolimatta... Ja kyllä me noita kutsutaan Meuhkaksi ja Veuhkaksi edelleen :D

Minnainen (Ei varmistettu)

Onnea pienokaisille hienoista nimistä!

Tinka ja Taika -kirja näyttää olevan niin uusi (2011) että sitä saattaisi saada uuden painoksen. Kannattaa kysyä kustantajalta. Eikä yhteydenotto kirjailijaankaan välttämättä ole huono idea, saattaa omista varastoista löytyä vielä kirjaa :)

sanumaria

Vois kyllä pistää viestiä suoraa kirjailijalle! Hyvä idea :)

william (Ei varmistettu)

Kirjailija asusteleepi Saksassa, Berliinissä.

Ranja
Haavekuvia

Kauniit nimet! :) Oon miettinyt samoja kanssa itsekin mahdollisille tulevaisuuden lapsille, siis yksinä vaihtoehtoina monista. :)

Toimitus
Toimitus

Ihanat nimet ja aivan ihanat mekot myös! Onnea Tinka ja Taika! <3

Vierailija (Ei varmistettu)
Mimimii (Ei varmistettu)

Ihanat nimet! Onnea pikkuisille! Oma kummipoikani sai myös nimen lauantaina ja hiki virtasi ihan jokaisella vieraalla,

hupu (Ei varmistettu)

Kivat nimet!

Huomioita:

1) Teidän vauvat on ihan todella söpöjä. Siis todella todella söpöjä. Ja mun mielestä kaikki vauvat ei todellakaan ole söpöjä.

2) Toi oranssi gerbera sinisessä huurretussa kiemuralasipullossa on niin mun ysärin sisustuksen tihentymä, etten ehkä kestä. Vielä vähemmän ymmärrän että miksi mulle tuli niin lämmin olo siitä ja impulssi kaivaa kaikki mun vanhat oudot siniset ja muoviset sisustusesineet kotiin esille. (Siis teidän pullo ei oo outo, mutta se mun kavalkadi huurrettuja tai läpikuultavia sinisiä asioita on).
Toivottavasti puhallettavia huonekaluja ei saa enää mistään jos tää nostalgia vie järjen mennessään.

3) Teidän vauvat on hirmu söpöjä. :)

Positiivista

Ihanat nimet! Onks teillä jotain yhteyksiä Islantiin, kun isovanhempia kutsutaan noilla nimillä? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hgin Akateemisessa näin just hyllyssä!

Harriv (Ei varmistettu)

Suloiset tytöt ihanilla nimillä! Toivottavasti tuuletin on teillä vielä lainassa, lämpöä riittää. :)

MinnaN. (Ei varmistettu)

Onpa kivat nimet!

Laurauu (Ei varmistettu)
Laurauu (Ei varmistettu)

Ai oho, tää oliki vissiin jatko-osa....:D

FFFifi
Fitness Führer

Mä mietin että miksi noi sun kuvat ei tuu mun insta-uutisvirtaan, mutta en näköjään seurannut sua? Mutta jotain kuvia sulta tulee sinne, onko sulla kaksi tiliä? Häh? Vai oonx vaan sekaisin?

Niin ja vauvat nimineen on, kuten edellä todettua, varsin söpöt :)

Joskus muinoin luin myös Tinka ja Tiikeri -nimisen kirjan, siinäkin olisi ollut hauska nimiehdotus :D

sanumaria

Mulla on oma insta ja blogin insta :)

Parasta vauvoissa on kyllä se että kaikkien on pakko kehua niitä koko ajan <3 Tai pakko, mut ihmiset on niin kivoja että mielummin kehuvat :)

FFFifi
Fitness Führer

Aijaaokei.

Mutta sun vauvat on kyllä oikeastikin söpöjä, ei vaan siksi että pitäisi sanoa niiden olevan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.