Oi saleja, oi tapoja

Tammikuun ruuhkan lisäksi salilla ottaa päähän muutama muukin asia. Nimittäin toisten ihmisten huonot salikäytöstavat.

1. Karlos Kiertotreenaaja. Treenaa toki kiertoharjoittelulla, mutta voisitko säästää kolmen treenipaikan varaamisen sellaiseen hetkeen kun salilla ei ole lisäksesi noin sata ja kaksi muuta treenaria? 

2. Ja Karlos, voit tehdä hauiskääntöjä, punnerruksia ja pystysoutua muuallakin kun salin toisella kyykkypaikalla. Kiertoharjoittele vaikka vapaapainoalueen suuntaan.

3. Leena Läheisyydenkaipaaja. Ymmärrän, että salilla on ruuhkaa ja jossain kohtaa laitteiden vuoksi ahdasta. Mutta voisitko antaa ihan vähän omaa tilaa, etkä kulje niin läheltä että hipaiset hihaani kun olen tekemässä käsipainoilla penkkiä?

4. Maija Mä-haluun-noi-painot-heti. Painotelineessä ovat vapaina juuri ne painot, joita tarvitset. Mutta siinä edessä sattuu olemaan joku tekemässä vipunostoja. Ensi kerralla, odota että toisen sarja on loppu ja rynni vasta sitten painojen luo. Ettei sen tekijän tarvitse lopettaa sarjaansa kesken. 

Ja viimeisenä, vaan ei mitenkään vähäisimpänä, saanko esitellä:

5. Joona Juoksumaton-varaaja. Sattuipa tänään käymään siten että ajoitin itseni ruuhkahuippuaikaan (oma virhe, mutta ei voinut muutakaan) salille. Lämmittelyalueella oli vapaana yksi (1) vitkutin (sellainen missä istutaan ja poljetaan ja heilutellaan jotain vipuja käsillä, en tajua sitä). 6 juoksumattoa, 7 crossaria, 8 kuntopyörää ja pari muuta vekotinta, kaikki käytössä. Noh, eipä siinä, suuntasin juoksumatoille odottaakseni että joku lähtee pois ja pääsen tekemään siihen. Ja kas, vain minuutin odottelun jälkeen yksi laite vapautui. Kiipesin matolle, pistin päälle ja kaveri alkaa huutamaan että "hei se oli varattu mulle". Anteeksi mitä? Kaveria ei näkynyt mailla halmeilla, hengaili ihan muualla ja tulee mulle huutamaan että kyseinen juoksumatto oli hänelle varattu. Kun sanoin että et sä ollut tässä niin vastaus oli että "no en voi tässä olla hei puolta tuntia venaamassa". Hah, kun niin se vaan toimii. Jos haluat tietyn laitteen, niin sitten odotat siinä laitteen lähellä niin että kaikki tajuavat että haluat siihen seuraavaksi. Perkele. Kaverin kiivetessä siihen maton reunalle luovutin. Joku ystävällinen crossaaja antoi minulle oman laitteensa (lopetti oman lämppänsä lyhyempään) kun näki tilanteen, kiitokset siitä vaan kuka olitkin.

Kylläpä ottaa päähän. Oikeesti. 

Kommentit

anna-liisa (Ei varmistettu)

Hehhee. Uskon joka sanan.
Ja jumpissakin on se yks urpo, joka joka ikisen jumpan jälkeen haluaa jutella vetäjän kanssa jos jostakin ja joka body pumpissa aloittelijajuudetaan huolimatta haluaa ladata painoja tuplasti sen mikä olisi hänelle passelia ja sitten tekee monta liikettä ihan väärin; hauiksissa heijaa niin pirusti, jotta saa tangon nousemaan ja kyysyissä tekee ehkä 1/3 kyykäyksen, pääasia tuntuu olevan, että on paljon painoja (joista voi sitten olla ylpeä).
Mut ehkä helmikuussa helpottaa ;).

anna-liisa (Ei varmistettu)

Ja vielä: ite käyn käytännössä vaan jumpissa, eniten just powerissa/body punpissa, ja vielä yks rasittava asia on, kun joku ihan vieressä / edessä tekee jutut ihan epätahtiin! Usein hirmu kiireellä, nopeaan. En ole itsekään mitenkään superrytmitajuinen, mutta on se vaan niin rasittavaa...

anna-liisa (Ei varmistettu)

Oho, mites toi body pump nyt näyttääkään tuolta...heh.

sanumaria

ah, epätahtipunp on kyllä kamalaa. varsinkin jos näät sen epätahtijan vaan sillai silmäkulmasta. suoraa näkökentässä se ei haittaa niin paljoo :D

anna-liisa (Ei varmistettu)

No mua taitaa kyllä haitata missä kohtaa tahansa, jos on vaikka takana, niin jostain peilistä se vie kaiken huomioni...

Tyhjä

Onneksi meidän salilla ei varsinaista ruuhkaa ole koskaan, ja joskus jopa ihan hyvässä yhteisymmärryksessä pystytty tekemään samallakin laitteella vuorotellen. Tuossa sinun kertomassasi kyllä huomaa ihmisten itsekkyyden.

Pumpissa on kyllä hankalaa, jos siihen eteen sattuu se, joka ei pysy yhtään rytmissä. Siinä alkaa itsekin sekoilemaan jossain vaiheessa. Pahimmillaan sekoilija on se vetäjä... Tekniikallisestihan pumpissa tehdään liikkeet paljolti väärin. Kukaan ei tunnista itseään, vaikka ohjaaja koittaa korjata. Ja kyllä ne pitkään käyneetkin osaa väärin tehdä. Kyykkäyksessä toinen tyypillinen virhe olemattoman kyykkämisen lisäksi on ns. selällä kyykkääminen. Selkää taivutetaan eteenpäin, mutta jalat ei juurikaan koukistu. Tästä seuraa kyllä eräänlainen ylös/alas liike, muttamutta :-) Olisi hauska tietää, mitä muut ajattelee omasta tekemisestäni.... tai ehkä parempi olla tietämättä. :-D

 

sanumaria

Noita olis kyllä mielenkiintosia nähdä omaakin tekniikkaa ja tietää mitä muut ajattelee siitä :D Tosin tuohon on aika yksinkertainen ratkaisu: videokamera :D En tiiä pystyiskö sitä sitten kattoon nauramatta, mutta tulispahan tarkistettua.

Ja niinkun tuolla omalla salilla 98% tyypeistä on mukavia ja vuorottelu onnistuu helposti jopa kyykkypaikalla (kerran meitä oli siinä kaks kyykkäämässä ja kolmas tekemässä mavea), mutta sitte on nää pari ääliötä jotka vaan saa hermot palamaan ihan täysin.

essi_isse (Ei varmistettu)

Just tuon takia käyn pienellä kellarisalilla, jossa suurin osa porukasta osaa käyttäytyä. Ainaki sen jälkeen ku käy ystävällisesti kysymässä, että oisko mitenkään mahollista, että tekisit sitä hauiskääntöä jossain muualla ku salin ainoassa kyykkyhäkissä. Salin pienuuden takia kaikki on vieläpä naamatuttuja, osan kans jopa jutskaillaan. Niitä huonosti käyttäytyviä sitten voi kollektiivisesti mulkoilla pahalla silmällä.

Välillä käyn joogailemassa isohkossa kuntokeskuksessa ja kyllä se pukkarimeininki on ihan pyllystä, ku on tottunu, että pukkarissa ei yleensä ole ku minä omassa erinomaisessa seurassani. Ei tartte pelätä että saa kyynärpäätä silmään tai kylkiluihin ja voi levitellä tavarat pitkin penkkiä ja juoda palkkarin ihan rauhassa samalla peilille pullistellen.

Ja mikä parasta, pikkusalin vuosimaksu on hurjat 80e.

sanumaria

Mä menisin muuten varmaan jollekin kellarisalille, mutta kun tykkään mahdollisuudesta noihin akkajumppiin. Ja varmaan pitäs ittekin rohkeemmin mennä sanoon jollekin nätisti että "voisitko nyt punnertaa vaikka metrin sivummalla niin voisin tässä kyykätä", mutta jotenkin aina ei vaan jaksa/viitsi/kehtaa ja sitten tyhmänä vaan puree omaa hammasta.

Tahiti

Rasittavin ilmiö saleilla on tunneille myöhässä hipsijät säännöistä huolimatta, ne usein vielä tulevat juuri sinun eteesi/ tai ihan liian viereen vaikka tilaa olisi paljon enemmän kauempanakin..ÄÄRRRH.. :D

 

Hannah90 (Ei varmistettu)

Itse en enää juuri aerobiceissä käy tms jumpissa. pilates ja jooga on just sopivatemposta mulle. En pysy rytmissä ja jään seisomaan paikalleni kun en tajua mitävitunvasensambataakseylöskyykkyynristiaskelhyppy-askelia pitäs ottaa. Mulla ärsyttää siis ihmiset jotka tekevät vaikeita jumppia ja vielä enemmän ärsyttää ihmiset jotka osaa ne vaikeat askeleet!

Ja muuten olisin tuolla juoksumaton varaajalle sanonu: "Joka perseensä nostaa se paikkansa menettää. Son viidakon laki." Ja alottanu juoksun hepusta huolimatta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.