Ootsä raskaana?

Se on suhteellisen sama, mitä tämä ikäinen naisihminen tekee tai on tekemättä, joku kysyy että "ootsä raskaana?". 

Nainen ei juo alkoholia: Ootsä raskaana?

Naista väsyttää: Ootsä raskaana?

Nainen ei jaksa lähteä baariin: Ootsä raskaana?

Nainen on autolla baarissa: Ootsä raskaana?

Nainen ottaa baarissa lasin vettä: Ootsä raskaana?

Nainen menee naimisiin: Ootsä raskaana?

Niinkun mietin vaan sitä, että eikös se raskaana oleminen oo kuitenkin aikalailla henkilökohtainen asia? Ja oon ymmärtänyt että kaikille se raskaaksi päätyminen ei tapahdu ihan noin vaan edes vaikka kuinka toivoisi ja lääkärikin auttaisi? Pahintahan on että jos hengailet jossain ja olet juuri koko aamun kironnut kun maha on ihan turvoksissa ja joku kysyy että ootsä raskaana. Mitä siinä sitten sanot, itseä vituttaa että näyttää isolta ja kysyjä haluaisi vaipua maan alle. 

Onhan se aina iloinen uutinen varmasti, se raskaus. Itse olen yrittänyt noudattaa linjaa, jossa spekuloin aiheesta vasta kun uutinen on mulle kerrottu. Enkä mene kyselemään keltään että mites on, onko myyrä syylärissä ja pullat uunissa? Toistaiseksi on itselle aika sama kysyykö joku vai ei, mutta tuli mieleen tuossa että mitäs sitten kun on eikä haluaisi siitä vielä kertoa eteenpäin? Mitäs sitten pitää sanoa? 

Tosin ajattelin tästä eteenpäin sanoa vaan että "En. Oon vaan läski." Oppivathan olemaan kyselemättä :D

Niin, en oo raskaana. Joku olisi kuitenkin kohta kysynyt :D

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootko raskaana, kun tällaiset asiat mietityttävät?

sanumaria

Ootsä raskaana, vai eks muuten vaan lukenut loppuun asti?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootsä raskaana, kun mielialas tuntuu heittelevän?

sanumaria

Ei, mä oon vaan läski!

Olen joskus kuullut jutun, että lääkäreiden tulee hedelmällisessä iässä olevien naisten ja heidän vaivojensa kohdalla aina ensisijaisesti epäillä raskautta, ideana siis "raskaana, kunnes toisin todistetaan". Lääkäreiden lisäksi kenellekään muulle ei sitten pitäisikään kuulua toisten raskaudet suuntaan tai toiseen. Itselläni on ainakin ylittämättömän korkea kynnys vilkuilla tietäväisesti edes niiden kaikista lähimpien vatsoja - tökeröistä uteluista nyt puhumattakaan!

Ja vastausideasi on mainio. :) Harmi, ettei sitä voi soveltaa tällainen kaltaiseni real-life-läski...jäisi jokin sokkiefekti ehkä uupumaan. :)

nansk

Hah! Mulla oli norovirus, ja lääkäri oli juuri tuota mieltä että "raskaana kunnes toisin todistetaan" :D Ehkäisykapselista huolimatta.

sanumaria

hah, no lääkärit saa ehkä epäillä. annettakoon se heille :) 

Ja siis ite just aattelin käyttää tota läski-argumenttia, koska tota ylimäärästä kuitenkin on ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Haha! Joo mulla oli vatsakipuja jotka johtu leikkauksesta ja pakko oli se raskaustesti tehdä että lääkäri usko. Myöhemmin jouduin saman vaivan takia uudestaan lääkäri ja hyvä ettei sillonkin pitäny raskaustestiä tehdä kun eivät osanneet ensimmäisellä kerralla hoitaa hommaansa kunnolla!

honeychile

No ei nyt ehkä ihan jokaisen vaivan kohdalla, ts. joka flunssapotilaalta ei kannata pyytää raskaustestiä, mutta (ala)vatsakipuiselta hedelmällisessä iässä olevalta naiselta tulee kyllä poissulkea raskaus, oli ehkäisymuoto ihan mikä vaan :)

sanumaria

Se on ehkä ihan validi kysymys, kun niitä "oho, en tiennyt että oon raskaana"-juttuja aina kuulee :D

Kanelibasilika

Myyrä syylärissa >_< mä en kestä!!! :D enkä muuten kestä tuota kyselyäkään (älä vaan harkitse omakotitaloa, jos haluat kyselyistä eroon :P)! Työkaverini oli sai vei kyllä kaikki pisteet kotiin, kun oli perheillallisella todennut "meillä on vähän uutisia.." ja innostuneille kasvoille päin naamaa jatkanut "meille ei tuu vauvaa!"

sanumaria

Toi on kyllä aika hyvä, varmaankin hiljentää kyselijät hetkeksi.

Omakotitalon sijaan myös farmariauto on aika kova "vihje" toisille :)

Kanelibasilika

..ja kaksi lisäistuinta auton takaluukussa (ne nyt vaan sattu tulemaan sen auton mukana!) ;) koita (koitetaan siis) kestää!

Kanelibasilika

Hirnuin tuota työkaverin vetoa koko perjantain niin paljon, että tuli parempi mielikin (kun näistä kyselyistä tuon työkaverin kanssakin puheltiin) :)

Puuttuva palanen

Täällä myös totaalirepeäminen myyrälle syylärissä :'D

Mutta pakko kommentoida vakavasti. Tosiaankin tuttua ja NIIN ärsyttävää ja kun niin haluaisi olla raskaana, tekee jopa kipeää. Ja kun tuntee ihmisiä, jotka kommentoi näin kutakuinkin kaikkeen. Itsehän olemme päättäneet yritellä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kohta ryhdyn huutamaan takaisin "no ku en v***u edelleenkään oo!"

Ja hei, onnea rouva-tittelin johdosta, ilmoitathan heti KUN olet raskaana niin ei tarvii turhia pähkäillä jokojoko ;)

sanumaria

Muotoillaan niin että JOS olen. Kun ei sitä koskaan tiiä että onko se jos vai kun.

honeychile

Kävin lounaalla. Pöydässä istui entinen opiskelukaveri, jota en ole nähnyt varmaan puoleentoista vuoteen. Hyvä että ehdin pöytään istua, kun kysyttiin että niin teillekös on toukka tulossa... häkellyin ja mietin, että pitäisiköhän jättää ne jälkiruuat väliin kuitenkin. Ja mulla oli vielä päällä leikkaussalivaatteet, joiden alle menee hyvin n 7 kuulle asti ilman että kukaan huomaa. 

sanumaria

Tollasen pystyis vielä selittään jotenkin että "niin siis kun kuulin että ja näköjään sekotin että et ollutkaan sää" tai pelastaan tilanteen jotenkin. Mutta silti, eikö voi oottaa että joku itte sanoo uutiset?

Lipasto (Ei varmistettu)

Työkaveri kysyi ensimmäisenä työpäivänä siinä röökiä vetäessäni, että millä kuulla olen raskaana. Meistä ei tullut kovin läheisiä. Toisaalta nautin suunnattomasti hetkestä, kun toinen ihminen haluaisi kuolla siihen paikkaan tajuttuaan virheensä. :D Haluaisin vielä lisätä listaan koiran hankkimisen, joka tarkoittaa ehdottomasti vauvakuumetta: "Noh, jokos pian tulee oikea vauva, kun koiralla on jo harjoiteltu?". Ei. Ei tule.

sanumaria

Siis mitä, eikö koiran hankinta olekaan selvä merkki että jälkikasvua on tulossa? Mua on huijattu!

Dreams

Verenpaineet nousee aina, kun kuulen tuon kysymyksen. ;) On erittäin inhottavaa vastata tommoseen kysymykseen, jos vauva olis toiveissa, muttei vaan oo tärpänny. Tai ehkäisystä huolimatta "pelkää" olevansa raskaana. Multa on kysytty tuota monia kertoja ja joskus jopa kylälläkin puhuttu, että ootan vauvaa vaikka oikeesti olin vaan lihonu. Ite en ikinä kehtaa kysyä keltään mitään tommosta ellei se ole todellakin ilmiselvää ja silloinkin vaan yleensä onnittelen, jos kyseessä on läheinen ihminen. Ei esim työkaveri :D

sanumaria

Toi on kyllä paha juurikin sen takia, että jos kovasti haluaisi lapsen ja sitä ei vaan saa. Kun ei sellasta halua koko kylälle huudella, mutta sitten toiset huutelee ja ihmettelee ja kyselee. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mulle on jäänyt mieleen yhdet jouluiset illanistujaiset, kun yks mun tuttu syöksähti kaverinsa vatsaa tunnustelemaan ja huudahti iloisesti, että "hei, onneks olkoon, sä oot raskaana!" ja sen kaveri siihen vaivaantuneena, että "ei, on tullut vaan syötyä aika paljon kinkkua..." :D

Lipasto (Ei varmistettu)

Ei hitto. Miksi. Ihmiset. Toimii. Noin?!

sanumaria

:D Aika paha! Kertooko tarina miten onnittelija reagoi? :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Joo, silmin nähden vaivaantuneena ja hiljaisena onnittelija hipsi takaisin sohvalle...hän on yleensä hyvin korrekti tyyppi, nyt oli vain alkoholi löysyttänyt "estoja" niin, että tuli niin spontaani onnittelureaktio...hih ja toinen vaan kinkusta ja konvehdeista turvoksissa. 

annakarin
Anna Karin

Mun äiti kysyi aikoinaan kerran viikossa, että olenko raskaana. Kun nukuin paljon, kun himoitsin suolakurkkuja, kun sillin haju ällötti tai kun en lähtenytkään viikonloppuna baariin. Sitten kun olin ensimmäisillä viikoilla raskaana - en siis itsekään sitä vielä tiennyt - äiti kysyi taas samaa koska mulla oli 40 astetta kuumetta. Tääh, miten kuume ja raskaus liittyy yhteen? Sitten kun muutaman viikon päästä siitä kerroin raskaudesta, äitini sanoi: "mä arvasin!" Joo, mut sä arvasit ensin tuhat kertaa väärin, joten en lähtis keulimaan..

Tehi (Ei varmistettu)

Kummasti se myös hiljentää kysyjän, kun sanoo, ettei me saada lapsia. Mitä hittoa tuollainen asia ylipäätään ulkopuolisille edes kuuluu :P

Maira_ (Ei varmistettu)

No niinpä! Mä oon nykyään sanonu suoraan vauvautelijoille, että ei ole näkynyt,. Saavat sitten itte miettiä mitä se tarkoittaa

juustonvihaaja (Ei varmistettu)

Olen vissiinkin "tuossa iässä", sillä jo pariin otteeseen joku vieras henkilö on kommentoinut raskauttani, joka on yleensä ollut aamupalaöverien tai älyttömän teen litkimisen tuottamaan turvotusta muuten suht hoikassa varressani. Kaikkein huvittavin tapaus sattui kerran kaupassa, josta lähdin hakemaan tulostimeeni mustetta. Odottelin kassalla, että myyjä tulostaisi minulle kuitin, ja siinä odotellessa hän sitten pahoittelemaan: "Toivottavasti tuo lounaspussini tuossa pöydällä ei haittaa." Vähän hämilläni sitten vastasin että ei tietenkään, johon hän tokaisi: "Hyvä, siellä on sulanutta juustoa niin ajattelin ehkä tuo haju etoo...kun kerran olet raskaanakin." Siinä sitten hymisin jotain ja säästin myyjäparan karulta totuudelta. Mitään en ollut haistanut, ja vaikka alitajuisesti naamallani olisikin ollut pahoinvoiva ilme, se olisi johtunut pelkästään siitä, että olen inhonnut juustoa pienestä pitäen.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Olen myös huomannut, että jos tämän ikäinen ihminen halajaa koiranpentua, kysytään aina, että ootko varma ettei sulla ole vauvakuumetta! :D

SuviH (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi kanssasisar nostaa räpylää: ei riitä ruumiin ulokkeet laskemaan kuinka monta kertaa asiasta on vihjailtu ja kysytty. Kamalin kaikista on ollut "kyllä teidänkin jo pitäis..." - ööööö, miksi? Tai "etkö sä pidä lapsista" - ööööö, mistä sä noin päättelet? Olinhan toki jo 25v ;-)
Ja sitten kun totta tosiaan olin raskaana, kommentoi naapurini, että "mä kun luulin että te ette ikinä tee lapsia".
Siis härregüd! Onko raskaus tai raskaudettomuus niin outo asia nykyihmisille, että kaikenmaailman sammakot ja aivopierut vaan lipsahtaa? Onneks en oo loukkaantuvaa sorttia. Onneks.

hehe (Ei varmistettu)

Minulta kysytään jatkuvasti lääkärissä etten vaan ole raskaana, joudun välillä sellaisia myrkkyjä syömään. Kysyvät tarkkaan aina myös etten vaan yritä raskautta ja milloin on viimeksi ollut kuukautiset. Viimeksi nuori mieslääkäri oli suorastaan vaivaantunut esittäessään näitä kysymyksiä, kävi jopa vähän sääliksi :D

Itse meinasin kerran onnitella ystävää raskaudesta mutta kiitos itselleni etten onnitellut. Ajattelin että on tahditonta onnitella ennen kuin on julkisesti kerrottu asiasta, ja kyseinen henkilö siis ei ollut raskaana. Vaikka oli tosi hoikka niin varmaan paita jotenkin hämäsi ja istui jotenkin sellaisessa asennossa että maha näytti raskausmahalle. Kyllä olisin hävennyt silmät päästäni jos olisin sillä hetkellä onnitellut ihmistä joka ei olekaan raskaana...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.