Parasta joogassa

Tähän varmaan pitäisi listata ne kaikki hengellisyysjutut ja valaistumiset, mutta mun mielestä ehdottomasti parasta joogassa on se, kun huomaa pääsevänsä vähän pidemmälle ja vähän paremmin jossain asanassa (pönötysasennossa). Ne joogaopettajathan aina hokee että ei tämä ole kilpailu ja että tänään ei ehkä ole sellainen päivä että taipuu, mutta pöh. Jostain luin että astangajooga on ehkä huonoiten sopiva laji suomalaisille. Koska suomalaisilla on päässä sellainen "jaa siis pää lattiaan ja vasen jalkapohja omaan selkään, selvä!" -mentaliteetti. Helpotukset on nynnyille ja sitä rataa.

Tänään koin kyllä ehkä ekaa kertaa joogatunnin jossa oikeasti piti vaan helpottaa ja jopa luovuttaa joidenkin asanoiden suhteen. On vähän ikävää juilintaa lonkassa, joten tein sitten vaan ne asanat joissa tuntui kivalta ja fiilistelin muutenkin sitten vaan hengitystä ja pandhoja (ammattitermi, todellisuudessa tarkoittaa että yrität vetää mahaa sisäään aina kun muistat ja sitten jännittää pakaroita sopivasti mutta ei liikaa). Aattelin kesätavoitteeksi ottaa sen, että oppisin edes muutaman asanan nimen. Tässäpä muutama asana:

Utthita Trikonasana

Käden pitäisi oikeasti olla tuolla jalan takana, mutta lonkkavamma. Vetoan siihen, enkä suinkaan myönnä että olisin muistanut käden paikan väärin.

Utthita Parsvakonasana

Ja mun ihan suurin suosikki asanoista: Savasana

Oon sillai tosi hengellistynyt, mua nimittäin jaksaa naurattaa toi Parsvakonasana. Parsvako, ehehhehe...hehe.

Kommentit

Arvaa nauranko täällä tolle parsvaolle vaan :)

sanumaria

Se on hyvä että muillakin on yhtä huono huumorintaju kun mulla :D Tai sanoisinko että lapsellinen?

PSK
Insert Cool Phrase

Mulla meni koko juttu ihan ohi, kun jäin jumittaan tohon pars-persvakoon!

Kanelibasilika

Mun suosikkini on joogamudra <3 (ja anteeksi, pakko linkittää tää )

sanumaria

tuo linkki on kyllä niin golden oldies, mutta jaksaa joka kerta naurattaa :) pahinta on kun toi tulee mieleen kun vääntää itseään johonkin asentoon joogassa :D

Kanelibasilika

Joo, surkuhupaisa taitaa olla aika osuva sana ;)

Tyhjä

Parsvakonasana? Oisin kyllä luullut, että siinä ollaan jotenkin toisinpäin? :-D Vai onkohan se, mitä minä haen takaa, nimeltään Rakkamiehenhymasana?

sanumaria

Haha, pitäs perustaa sellanen Suomijooga! Rekkamieshymyasanat ja kaik!

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Parsvako mainittu! Tirsk! :-)

Eeru
Packing peanuts

Parsvako on kanssa ainoa asana jonka muistan nimeltä näin parikymmentä kertaa joogassa käyneenä ja sekin taitaa johtua ihan vaan siitä sen nimestä! 

Ei yhtään huono ajatus pikkuhiljaa yrittää opetella noita asanoiden nimiä. Tuntuu vaan että niitä on tsiljoona, nimerkillä yksi huonomuistinen...

sanumaria

Pitänee eka löytää kaikki parsvaot ja opetella ne :D

KaroSamprema (Ei varmistettu) http://buildingabrandonline.com/Lifeguidens

Eeeeiikä! Vähän repes!! Parsvako xD En varmaan hetkeen vedä tunteja ilman hörötystä tässä asennossa. Nyt vetään tämmöinen parsvako tunti (tosin hatha muodossa) ;) Kiitos hyvistä nauruista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.