Pari juttua, joita mietin tänään

Miten eri blogijuhliin pääsee ehdokkaaksi? Siis jos nyt unohdetaan ne päivänselvät tekijät että pitäs olla vissiin paljon lukijoita. Ja semihyvät jutut.

Sitten. Oon kuullut monen puhuvan Tinderistä, ja mulla vaan tuli aina mieleen siitä Kinder. Ja nyt vasta tänään selvis että se onkin joku mobiilideittikiinnostaakssuajosmuakiinnostaa-softa. On vähän olo että nyt oon pudonnut kärryiltä :( Oonko ainoo?

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Mä mietin kans tota tänään, et millaisilla perusteilla ehdokkaat minnekin valitaan. Oletan, että aika lailla markkinoinnillisin. Kun ne toteutetaan yhteistyössä erilaisten kaupallisten toimijoiden ja mediatoimiston kanssa sen "isännöivän" tahon lisäksi.

Ainoo, missä oon itse ollut ehdolla oli epämarkkinoinnillinen, ja se ei sit tietenkään ollut mikään skumppaa ja kakkua ja bileet -juttu -_-

Nāiádes
Naiádes

Mun ymmärtääkseni tonne Aussie-juttuun on ihmiset saanut äänestää lähes mitä vain blogeja, ja sitten niistä eniten ääniä saaneet pääsee ehdokkaiksi.

Ehkä.

FFFifi
Fitness Führer

Eiku vaan newcomeriin sai lukijat ehdottaa, ja piti olla vuonna 2013 aloittanut blogi. Muut on sitten valinnut joku porukka, taustallahan pyörii ainakin Lily & Trendi & Aussie & Miltton.

sanumaria

Tuomaristossa näyttävät olevan Sini Sabotage, Minttu Vesala, Maria Veitola, Juri Silvennoinen, Sandra Hagelstam, Jenni Lieto ja Kukka Lunden.

Ehkä nää ei tykkää whinestä! Vaadin kategoriaksi muotityylisuloisuuskategorioiden lisäksi Whinekategorian.

Ella F.
Siperian Ella

Kyllä! Whinekategoria olisi sellainen, että itsekin voisin äänestää sieltä jotakuta. 

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Miksei voi olla Karmeimmat elämäntavat-kategoriaa? I would rule alone <3

empuska

Vuoden whinettäjät, alakategorioissa Muodinmollaajat, Perhe/Parisuhdepillittäjät, Lifestylelepustelijat ja Kyökkien Karmeudet.

Sinänsä tuo kaupallisuusaspekti on hölmö kriteeri, kun huononkin mainostaminen pitää brändin ihmisten silmillä.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ja sitten jos pääsisi ehdolle niin pitäisi jaksaa nuoleskella lukijoita että hei pliide, äänestäkää meitsii niin lupaan teille kaikkee ihquu ja kreisii. 

Ja Tinderikindereist en tiiä mittää, oon muinaismuisto. Mutta haluaisin kyllä ehdottomasti blogijuhliin juomaan skumppaa, olisin siinä tosi hyvä.

 

Hear Hear!

Eihän sun tarvitse enää Tinderistä tietääkään, kun olet ilemisen onnistuneesti jättänyt sinkkuelämän taakse. (tosin on siitä parin kuukauden aikana aika paljon puhuttu suomalaismediassakin)

sanumaria

Mää vaan haluun pysyy niinko ajanhermoilla että oon hip ja cool :D

Emmääkään tiiä Tinderistä mittään. Enkä voi ees hypätä syvään päähän ja pistää testaten kun mulla on jo toi mun prinssi.

Mut tällaselle täti-ihmiselle se kuulostaa ihan kamalalta ja stalkkerihenkiseltä. Vähän niinku sokkotreffit joille altistaa itse itsensä. Eihän kukaan tykkää sokkotreffeistä?

Lotta Katariina
Pumpui

Mietin tuota ekaa kanssa tänään. Ei sillä että oma blogi mikään lajinsa valio olisi, mutta aika monessa  ehdokasblogissa sisältö on aika köykäistä. Mä uskon että nuo kaupalliset aspektit painaa tuossa aika paljon. Pitäis olla joku varjoblogigaala, jossa palkittaisiin niitä joilla ei oo miljoonittain lukijoita ja sponsoreita vaan joissa kiitettäisiin hyvästä ja relevantista sisällöstä!

Ja mitä Tinderiin tulee, niin jopa minä joka ei ikinä pääse treffeille pääsi treffeille sen kautta. Ja vielä ihan mahtavan miehen kanssa, ei yhtään stalkkerin :D

 

sanumaria

Se näissä gaaloissa on kyllä tylsintä että ne samat blogit siellä pyörivät. Ja välillä tuntuu että sillä sisällöllä ei ole oikeasti mitään merkitystä, kunhan on vaan ihanaa ja suloista ja kaunista ja hattaraa ja karkkia.

Ja vierastan että on 6 ihmisen raati joka nostaa ne omat suosikkibloginsa ehdolle ja sitten niistä saa äänestää. Millä sinne pääsee sitten yksikään blogi joka ei ole muoti/tyyli/kauneus/maksettukirjoittajajojossain?

Ehdotan että järjestetään varjoblogigaala loppukesästä Tampereella. Tuuks? :)

Lotta Katariina
Pumpui

Tuun, jos on tarjolla hampurilaisia ja skumppaa! Voidaan vaik palkita toinen toisiamme mitä mielikuvituksellisimmissa kategorioissa.

 

 

sanumaria

Molempia on. Lisäksi bongasin että tänne avataan Aussie Bar, eli se olis varmaan aika luonteva juhlapaikka?

heta margareta
Viinillä

Mä haluan ainakin jakaa Kultainen Epäkäs ja Väärä Mielipide -palkinnot!

Lotta Katariina
Pumpui

Mä haluan Kultainen Epäkäs -patsaan takanreunukselle *haaveil*

heta margareta
Viinillä

Niskassa/hartioissa oleva lihas, josta tulee sikaniska :) crossfitissä kudoskertymä, joka erottaa truebiet noobieista. Jos kuvaguuglaa niin löytyy Lotan kuva!

heta margareta
Viinillä

Peukku varjoblogigaalalle! 

FFFifi
Fitness Führer

Mä jään sit odottelemaan jos tulee ehdokkuutta tai kutsua....

sanumaria

Ei näihin kyllä kutsuja lähetetä. Pitää olla kärppänä varjoissa! Päivämäärä voidaan kyllä infota. 

Eiköhän me Lotta oteta tässä nyt järjestelypallo? :)

heta margareta
Viinillä

Vaadin jatkoja Tiikerihaissa.

Lotta Katariina
Pumpui

Mä olen vakaasti sitä mieltä että nämä täytyy järjestää ihan oikeasti.

Palkintokategorioina ainakin:

- Kultainen Epäkäs

- Hienoimmat Paintilla tehdyt grafiikat/kuvitukset

- Suttuisimmat selfiet

- Paras kitinäpostaus

- Tikusta asiaa -kunniamaininta

 

heta margareta
Viinillä

Myös:

- Liljaton maljakko - kliseetön ja rehellinen blogi, jossa myönnetään vaikk mars-patukoiden olevan parempia kuin raakasulaa

- Sh*tstorm - blogi, jonka kommenttiboksissa on aina villeimmät flaidikset

sanumaria

Joo, eiköhän tää nyt järjestetä. Ilmoitellaan Lotan kanssa lisätietoja heti kun saadaan jotain aikaan :D Että älkää nyt ihan hengitystä pidättäkö silti.. :)

 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jos kaupallisuus ja markkinointi on ne kriteerit, niin sitten on kyllä menty aika syvälle metsään, kun on laitettu ehdolle meikäläisen blogi.

Nimim. Odottelen edelleen, että ovista ja ikkunoista tulvii niitä tuotenäytteitä ja testikamoja, joista sitten pääsen kirjoittelemaan arvioita.

heta margareta
Viinillä

Anne, sä ootkin ehdolla lukijoiden toimesta! Ja ehkä juuri siksi, ettei sun blogissa oo vielä törmännyt trilogiapostauksiin naamarasvoista tai käsilaukkukavalkadeihin... Mutta sanokaa, kuinka moni haluaisi mennä sinne blogijuhliin oman bloginsa takia, vaiko sen takia, että pääsisi tapaamaan kaikki lempparibloggarit? Mua ainakin kiinnostais tavata ne ihmiset!

Ja Tinderistä vielä, ekaa kertaa mua ihan vähän harmittaa, että mulla on maailman paras poikaystävä. Idea nimittäin vaikuttaa hauskalta!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei ku joku esiraati mutkin sinne on valinnut, ei lukijat.

Mua niin tympäsee, että sen kerran kun saan kutsun johonkin kivaan tilaisuuteen, en tietenkään pääse paikalle, koska olen täällä kaukana. Oisin just niin mielelläni tavannut kaikki tyypit, toimituksen, muut bloggaajat, lukijat jatkoilla jne. Syvältä, kerrassaan.

heta margareta
Viinillä

Nojoo, uskon kyllä. Olen itse nimittäin vaihdossa Madridissa ja odotin , että jes, nyt pääsee harrastamaan viinejä oikein kunnolla.. Totuus on aivan toista ja Suomessa viinibloggaajat on plännäilemässä illallista, jossa jokainen tuo pullon omaa lemppariviiniään ja yksi aivan huippu catering-firma valmistaa näille viineille suunitellun menun... Eli joo, ärsyttävää se on jäädä kivoista kekkereistä paitsi!

Ella F.
Siperian Ella

Mä huikkaan tähän väliin nyt, että jätä ihmeessä ne opinnot vähemmälle ja lähde viineilemään Katalonian cavatiloille ja Riojan comunidadiin campoa koluamaan. Eli matkalippu pohjoiseen ja googlettelet parit viinitilat. Barcelonan keskustassa on myös monilla pientiloilla omat Bodegansa. Niin on varmaan Madridissakin, mutta siellä en osaa neuvoa tarkkaan että missä, kun en siellä viinireissulla ole ollut. 

Ajattelet vaikka että opiskelua se on viinienkin opiskelu :)

heta margareta
Viinillä

Ella, mä lähden heti kun saan karistettua tän yksinmatkustusahdistuksen! Riojaan ollaan toivottavasti menossa poikaystävän seuraavalla visiitillä, mutta Kataloniaan oon kyllä harkinnut meneväni ihan vaikka yksin :))

FFFifi
Fitness Führer

Siis mä tarkoitin, että valintojen taustalla on joku tietty markkinointistrategia, sillä eihän näitä blogigaaloja hyvää hyvyyttään järjestetä, vain siitä ilosta että saataisiin juhlittua taitavia bloggaajia :D Kaupalliset intressit siellä on taustalla, ja valitut blogit tukevat näitä jollain tavalla. Mikä ei tietenkään sulje pois sitä, että vähintäänkin osa ehdolla olevista blogeista joka kisassa olisi oikeasti hyviä ja ansaitsisikin tunnustusta.

Mulle kerrottiin jossain vaiheessa söpöjen parikymppisten opiskeilijoiden toimesta, että Tinder on pilannu queer-dating skenen. Tää oli eka kerta ku kuulin koko systeemistä ja nää oli jo sitä mieltä, että se on ihan passe. Olen täti :(

sanumaria

Musta FBssä oli tollanen samantapanen, joku Are you interested? tai joku sellanen jo vuonna FBn alkuaika.

Mut jotenkin luen vaan ton Tinderin aina Kinder. Ja mietin että miten niin Kinder voi pilata kenenkään deittiskenee :D

sanumaria

Mua vaan jotenkin sillai ehkä kyllästyttää että joka blogijuhlassa on aina samat blogit ehdolla (tietty on jotain variaatiotakin). Se tulee osin varmaan siitäkin se kyllästyminen että on joku raati jossain joka valitsee ehdokkaat ja voittajat ja yhteen kategoriaan voi äänestää. Tietty mä oon ite niin hiton naiivi että kuvittelen että noi tulee jostain muualta noi ehdokkaat kun raadin mieltymyksistä.

 Ja voin ihan rehellisesti sanoa että harmittaa kun en oo ikinä ite missään ehdolla :D Onnea kuitenkin valituille, harmi ettei nähdä gaalassa ;)

FFFifi
Fitness Führer

Mustakin on aika tylsää että niin paljon noissa pyörii samat blogit. Muutama niistä on tietty aika ohittamaton jos blogin tasosta puhutaan, mutta osa on sellaisia, että mä en tajua miksi ne siellä ovat....tosin olen aika valikoiva lukija, joten en ole varsinaisesti mikään skenen asiantuntija :P

Mä myös mielelläni kuulisin, että millä perustein minnekin ehdokkaat valitaan. Mun silmään tän vuoden Aussiessa on erilainen linja kuin viime vuonna... Mitä taas lukijamäärään tulee, niin se ei sinällään näytä olevan peruste. Cougar Woman kertoi lukijamääränsä siinä postauksessa jossa kertoi olevansa ehdolla, ja esmes mulla on suuremmat kävijämäärät. Ko. blogin kohdalla onkin enemmän ehkä kyse aihepiirin "kutkuttavuudesta" kuin lukijoiden määrästä, vaikka eihän sekään ihan pieni ole, ja blogi on hyvin kirjoitettu (mikä on suht harvinaista) ja siinä on poikkeuksellista oman toiminnan reflektointia.

Ja voin mäkin sanoa, että totta kai olisin halunnut olla ehdolla, ja nimenomaan tässä skabassa, koska se on Lilyn :) Ja omasta mielestäni olisin hyvin voinutkin olla. Olen myös hyvin huolissani siitä, että eikö kutsuja saakaan muut kuin ehdokkaat?!? Olin mukana gaalassa viime vuonna vaikka en ollut silloinkaan ehdolla, ja haluan sinne myös tänä vuonna :D

sanumaria

No mulle ei oo tullu kutsua mihinkään gaaloihin, että en tiiä :D

Ihanaa kun voi kuulostaa näin hemmetin katkeralta :D

sanumaria

Mää haluisin tietää noi perusteet miksi juuri nää blogit on valittu ehdolle. Se missä sai äänestää lukijat on tietty ihan selkee, että miksi sinne on valittu ne mitkä on. 

Sellasia mielipide+markkinatekijät+muut asiat juttuhan nää on, kun eivät kerran tuu kysyy multa että keiden pitäs olla ehdolla ja sit voittaa. Tietty mää tietäisin parhaiten.

 

FFFifi
Fitness Führer

Ehkä toimitus voisi valottaa vähän perusteita? Sikälimikäli kun jotain salaisia strategioita paljastamatta on mahdollista sanoa mitään :D

FFFifi
Fitness Führer

Tuli FB-fiidissä vastaan Suomen Blogimedian sponssattu mainos, että heidän bloggaajista moni on ehdolla. Sitten tuli mieleen tämä A-lehtien ja Suomen Blogimedian yhteys: http://www.a-lehdet.fi/ajankohtaista/lehdet-ja-suomen-blogimedia-luovat-kattavimman-tarjonnan-blogeissa-mainostamiseen.

sanumaria

Mikä hitto on "Suomen Blogimedia"? :D Never heard...

FFFifi
Fitness Führer

Jep.

FFFifi
Fitness Führer

:D

Mä oon kyllä oman alueeni asiantuntija, intohimoinen sisällöntuottaja ja ehkä myös arjen dokumentoija. Ainakin enemmän olen arjen kuin juhlan dokumentoija :D

Ja vähän nyt jää hämäräksi että mitä tarkoittaa tuo Lily-yhteisön aiheisiin liittyvien blogikirjoitusten rooli aihealuepakettien täydentämisessä? Olenko mä esim. tietämättäni täydentämässä aihealuepaketteja?

Ei siis sillä ettenkö a.) tajuaisi että Lily toimii kaupallisten intressien pohjalta, b.) viihtyisi täällä, mutta tällaisten kohdalla toivoisin asian hienoista avaamista myös meidän suuntaan...

sanumaria

Kuulostaa kyllä tosi hassulta. Kävin myös kattoos ne mainostetut blogit, niin enhän mää lue yhtäkään niistä, ja yli puolet oli ihan tuntemattomia. Mut ehkä se johtuu siitä että ne on trendikkäitä (siellä sanottiin että ne luo trendejä) ja mää en :D

FFFifi
Fitness Führer

"Maamme laadukkaimpia blogeja ja arvostetuimpia mielipidevaikuttajia" http://www.suomenblogimedia.fi/

Miiza

Sehän näissä on, että vuodesta toiseen ne samat blogit pyörii siellä. Eikö voisi olla joku kiintiö, että kun olet ollut kahtena vuotena peräjälkeen ehdolla, et voi olla enää kolmantena ja neljäntenä, mutta sitten viidentenä vuotena voit tehdä comebackin ehdokkaaksi. Tai joitain. 

Minun blogista tuskin tulee ikuna niin suosittu saati hyvä, että johonkin ehdolle pääsisin, mutta pitää sitä päästä silti purnaamaan aiheesta. En edes tiedä haluaisinko kutsua moisiin gaaloihin, kun en kuitenkaan tällä rupinaamallani sinne haluaisi julkisesti mennä huutelemaan, että minä täällä näitä lapsellisia omia ajatuksia ja haaveita kirjoottelen koko kansan luettavaksi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.