Polttarit: bileet vai viimeinen ilta sinkkuna

Olen tässä viihdyttänyt itseäni puolet päivästä katsomalla huippua tv-sarjaa Bridezillas. Niille onnettomille (onnellisille), jotka eivät tiedä mistä sarjassa on kyse, niin siinä seurataan paria morsianta per jakso. Morsiammet ovat järjestään tärähtäneempiä kireähermoisesta täysin seinähulluihin, ja sitä vaan miettii että "miten toi mies jaksaa katsella tuollaista". Ihan vaan siis vinkkejä tässä katselen, että mistä kaikesta sitä voikaan flipata. 

Aikalailla ihan kaikesta voi, jos vain haluaa. Hääpuvusta, kampauksesta ja meikistä tulee aina sanomista, ja eniten huutoa ja draamaa polttareista. Melkein joka jaksossa näytetään polttareita, ja se onkin jotenkin jännä. Suomessa polttarit ovat melkeimpä enemmän tekemistä, kohdehenkilön pukemista hassusti ja juopottelua. Ameriikan polttarit ovat se viimeinen ilta sinkkuna. Morsio jäätävän kokoisen hääseurueensa kanssa mene klubille (joskus strippi-) ja vetävät perseet. Sulhanen lähtee hääseurueensa kanssa klubille (joskus strippi-) ja vetää perseet. Häitä edeltävänä iltana. Onkohan se vain joku tällainen tosi-tvjuttu, vai maan tapa, tietääkö joku?

Morsian tietenkin soittelee pitkin iltaa sulhaselle, että eihän siellä ole strippareita, en mene naimisiin jos on. Ihanan kaksinaismoralistisesti nainen soittaa puhelun sieltä strippiklubilta, jossa itse on. Mun on vaikea vähän ymmärtää että mitä kamalaa siinä on, jos se toinen menee katsomaan mies/naisalastontanssia. Kunhan ei koske "sillai". Itse en kyllä sillai innostuisi älyttömästi (vinkkinä kaasolle) katsomisesta, mutta en näe syytä vetää herneitä nenään jos toisen polttareissa olisi strippiklubi käyntilistalla. Suomessa muutenkin hommaan liittyy usein se juopottelu isollakin kädellä, mutta monesti kyllä ihan mennään ja tehdään jotain. Mutta jotenkin tuo asenne näyttää olevan vähemmän sellainen "viimeinen vapaailta" ja enemmän "jes, mahtava syy lähteä kavereitten kanssa remuamaan ja tekemään jotain juttuja mitä muuten ei ehkä tulisi tehtyä. minkäslaista puuhaa tämä laskuvarjokajakkihyppy olikaan?".

On laskettu pulkalla mäkeä, improttu, tanssittu, oltu piknikillä, jousiammuttu ja kaikenlaista. Ja se tekeminen kuulostaa kivalta. Ehkä kuitenkin tekemistäkin kivampaa on saada rakkaat ystävät yhteen. Ja viettää päivää ja iltaa niitten ihmisten kanssa, joista eniten tykkää (sen parhausihmisen jälkeen tietty). Sellaisten kanssa, joilla on samanlainen huumorintaju, joiden kanssa on paljon yhteistä ja jotka vaan tuntee paremmin kuin omat taskunsa.

Omat polttarit on vielä pitämättä, ja jännityksellä odotan mitä ohjelmassa on. Päivän pyysin etukäteen selville, koska mulla menee päivä pilalle jos en saa tehdä sitä mitä olen suunnitellut. Juosta, kävellä, fillaroida, siivota tai mitä ikinä onkaan suunniteltu. Kaaso lupasi, että ei yllätetä, ja muistin jopa varoittaa että jos tulevat aikaisin hakemaan niin varautuvat hitaan herääjän hitaaseen lähtöön. Tosin kuvittelen että ex-kämppis-kaasoni kyllä muistaa tämän ihanan ominaispiirteeni. Ihan vaan sillai tässä vaan jo jännitän. Että apua. Kunhan eivät pue mihinkään outoon asuun ja pistä myymään suukkoja tai mitään kaupungilla. Sitä en kyllä kestäisi. 

 

Niin ja niitä tyttöjuttujakin on hoidettu häitä varten jo! On varattu aikaa kynsien laittoon ja ripsien tuunaukseen ja clip-on pidennyksetkin menin ja tilasin (Testailin tässä halpisversiota clip-on pidennyksestä, ja mukavaksi totesin. Ongelma on nyt ehkä vaan se, että oma tukka tuntuu ihan lirulta kun ottaa jatkeet pois, mutta väliäkös tolla). 

Omat polttarit on siis vielä tulossa, mutta miehellä tuntui olevan omissaan kivaa. Se tuli tuossa joskus kuuden maissa kotiin, selitti jotain epämääräistä Teiskosta, teineistä ja poliiseista, pyysi aamuksi kynsilakanpoistotarvikkeita ja meni nukkumaan. Ehkä kyselen huomenna tarkemmin mitä puuhasivat :) 

Millaisia polttareita teillä on ollut? Mitä ette ikimaailmassa suostuisi polttareissa tekemään?

Kommentit

Uaah oon kanssa eksynyt kattoo sitä ohjelmaa, ja siis ihan kun niistä vaan kuoritutuu hirviöitä kun kuuleeki sanan häät. Kärsivällisiä miehiä täytyy sanoa, kyllä täällä tulis jo palautetta riehumisesta :D

Saapi nähdä mitä omissa polttareissa tulee joskus olemaan, salaa kyllä toivoo jotakin extremeä tai pikavisiitti jonnekkin Viroon tai jotain :)

sanumaria

Se on aivan huikee ohjelma. Normaalit miehet olis kyllä jo kadonneet ekan flippauksen jälkeen kauas takavasemmalle :D

Tyhjä

Noin kai jotenkin minäkin olen ne jenkkien polttarit ymmärtänyt. Sitä mä en ihan täysin ymmärrä suomalaisissa polttareissa, että miksi niin monasti niissä on kyse polttarisankarin nolaamisesta yms. Miksi pitää pukeutua pöljästi ja haahuilla myymässä jotain kaupungilla. Miksei vain voi tehdä jotain, mikä on hauskaa? Mun mielestä ne polttarit pitäisi ensisijaisesti olla sellaiset, missä se sankari viihtyy. No onneksi oma bestman osasi lukea mua aika hyvin, ja oli ihan onnistunut ilta. Strippipaikassakin käytiin. Tosi se tuntui oleva bestmanille tärkeempi juttu, kuin minulle. Sanoin heille ihan suoraan sen ovella, koska ko. paikat ovat lähinnä rahanlypsypaikkoja. Pojat osti mulle siä privaattitanssinki. :-D Se oli kyl enemmänki hauska kokemus kuin eroottinen. :-D Tanssija viritteli ekaks semmosen pullakellon soimaan tietyn ajan kuluttua ja alkoi sitten valkkailemaan musiikkia yms. Taisi se vähän ehtiä tanssiakin. :-D Noi puketumisjutut yms. sopii tietysti hyvin, jos sankari moisista tykkää. Onhan niitäkin, jotka nauttivat siitä, että heillä on lupa kulkea liian pienessä naisten mekossa kaupungilla ja muutenkin huvittaa ihmisiä.

sanumaria

Toiset voi hyvinkin viihtyä niissä hassuissa asuissa ja kokee sen huippuna, suotakoon se heille. Mä luulen että monesti kyllä nää menee just niin että hassun asun kohde kyllä tykkää siitä, eikä ketään pakoteta :)

Anni__ (Ei varmistettu)

Mun polttarit loppuisivat siihen jos pitäs laulaa karaokea. Lähtisin kotiin ennemmin kun laulaisin.

sanumaria

toi on kyllä totta, karaoke on pahis!

sanumaria

Noi yhtenäisasut on kyllä melko hitti, mut yleensä ne taitaa liittyä siihen että se morsian/suhlanenkin on puettu jotenkin.

SuviH (Ei varmistettu)

Minähän aikoinani pyysin (=kielsin) ettei polttareita pidettäisi... Olinhan jo mennyt salaa naimisiin, tätä ei vaan kukaan tiennyt ;-) No eihän mua uskottu ja minä vietinkin "nämä ei ole polttarit" -illan. Olin menossa siskon kanssa syömään ja siitä Negativen keikalle. Kun tulin ravintolaan, oli vastassa iso joukko ystäviä, joista suurin osa tuli myös keikalle. Ja ainoa asu, mikä mulla oli, oli keikkapaita johon oli tuo päivän teema painettu selkäpuolelle.
Oli oikein ihana ja ikimuistoinen ilta. Enkä voinut olla kauhean pahoillani vaikka mua ei uskottu :-)

sanumaria

Kuulostaa kyllä hyvältä :) Joskus on ehkä siis parempikin ettei kaverit usko :)

Mindeka
Ma-material Girl

Mä en suostuisi mihinkään nöyryyttävään "Puetaan sut hassuksi ja sit myyt kortsuja, pusuja vastaan" -typpiseen örvellykseen. Musta ei vaan olisi siihen. Enkä kyllä usko, että vaaraakaan tällaiseen olisi.

Meillä on ollut lähipiirissä vaan sellaisia "sivistyneitä" polttareita: hemmotteluhoitoja (kosmetologi, hieronta tms), hyvää ruokaa, paljon ystäviä, saunomista jmv, joten en pelkää että minulle joskus haluttaisiinkin järjestää mitään sen kummempaa.

sanumaria

Sivistyneet polttarit tuntuu enemmän olevan naisten juttu :D

Mindeka
Ma-material Girl

Tai ainakin: Niin me kaikki kovasti väitetään ;)

Kanelibasilika

Itse en olisi polttareita halunnut, mutta pahus vieköön menivät silti ja järjestivät, vaikka yritin vältellä eikä kaasoakaan ollut - yhtenä aamuna, kun olin lajittelemassa kierrätettäviä roskia keittiön lattialla yöpuku päällä, soi ovikello ja minä huutelemaan miehelle, että en jaksa mitään kaupustelijoita jne. älä avaa ovea ja menikin avaamaan! Aamupalaksi sain sitten skumppaa ja smoothieta (kierrätysroskilla täytetyssä keittiössä..), siitä jatkettiin afrotanssitunnille, josta vegaaniselle lounaalle kivaan bistroon ja illaksi saunomaan ja oleilemaan porukalla. Baariinkin päädyttiin vaikken baareissa juuri koskaan käy. Oli oikein kiva päivä, ilmankin olisin tosin pärjännyt ;) ..ja seuraavana aamuna väsytti aivan järjettömän paljon (koko päivän huiteleminen vie mehut huh!) ja eikös ollutkin juuri se sunnuntai kun omat ja appivanhemmat "virallisesti" ensimmäisen kerran tapasivat toisena ;)

sanumaria

Meillä taitaa appivanhemmat virallisesti tavata vasta suvulle järjestettävissä juhlissa :D

Kanelibasilika

Olen aika epäperinteinen ihminen (vaikka blogin ja maaseutuelämän perusteella voisi ehkä muuta luulla..), eikä juurikaan kiinnostanut tällaiset "must do" -jutut, kun häätkin järkättiin aika extempore (11 vuoden "seurustelun" jälkeen ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.