Rakkaat ihmiset, selittäkää mulle

Selittäkää mulle mitä hauskaa on näissä gif-blogeissa. Tajuun vielä sen että esim. se kandigifblogi naurattaa muita kandeja. Mutta niinkon mikä niissä on hauskaa?

Vai oonko mää vaan huumorintajuton? :)

Kommentit

Pineapplehead

Joskus joku kuva ja siihen lisätty teksti osuvat kohdalleen niin, että naurattaa, mutta useimmiten moiset gif-blogit lähinnä haukotuttaa. Ne eivät ole mitenkään omaperäisiä, syvällisiä tai omakohtaisiakaan (vai onko joku muka laittanut hulvatonta gif-kuvaa itsestään/elämästään?). Turhaa höpöhöpö-ajanvietettä ja (Lilyn) sivuntäytettä.

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Onneks kaiken ei tarvi olla syvällistä ja vakavaa. Ja onneksi kaikkien tosi syvällisten ja vakavien ihmisten ei tarvitse lukea kyseistä turhaa höpöhöpö-sivuntäytettä :)

sanumaria

Joo ei tarvikaan olla. En mää sillä, mutta kun mää en vaan tajua hauskuutta. Mutta toki se kertoo enemmän musta ja mun huumorintajusta. Ja puhun nyt kuitenkin vaan blogeista joissa on vaan giffejä. 

Milka Rantamo
Olennaisuuksia

Mun kommentti oli suunnattu sen yllä olevalle kommentille. :) 

sanumaria

Ei sillä kato niin justiinsa että mitä ja kelle suuntaa, tuli mieleen tuosta sun sanomasta :)

empuska

Aika typerä oletus, että on vakava ihminen, jos ei tiukasti rajattu kohdeyleisöhuumori naurata. Jos ei ole samaistuttavaa pintaa (perseile kehä kolmosen sisäpuolella ja/tai yliopistolla), miten juuri osaan noista blogeista sitten voi edes ymmärtää niitä juttuja saatikka sitten nauramaan niille? Tällaisella logiikalla seksistiset vitsitkään eivät oikeasti ole seksistisiä, sillä et vain kuulu kohderyhmään "seksistinen" ja turha inistä, miten et ymmärtämättömyyttäsi pysty samaistumaan, miten naisten logiikalle nauretaan niin, että pierettää. 

Tai no, tietenkinhän niille voi nauraa, miten vähäpätöisiä nuo hesalaisten ja yliopisto-opiskelijoiden ensimmäisen maailman ongelmat ovat tähän oikeaan maailmaan verrattuna, mutta varmasti on ymmärrettävää, että sellainen schaudenfreude on aika ylimielistä.

empuska

Persut vaille värisuora. :C

Miiza

Jotkut on hauskoja, joihin voi samaistua, mutta olen huomannut, että jos aihealue josta gif-bloggaa on esim. sinkkuus ja parinetsintä, niin ensimmäiset 10 postausta saattaa naurattaa, mutta sitten blogi alkaa ikäänkuin toistaa itseään. Eli sanoisin, että mitä laaja-alaisimmin pystyy niitä gif-postauksia tekemään, sen pidempi-ikäinen gif-blogi on.

Marsublog

Ehkä vaaditaan juuri jonkinlainen omakohtainen huumorin osuvuus. Oman alan kliseet naurattavat.

Lemppareita:

http://whenyouworkasastatligtjansteman.tumblr.com/

http://whenyouworkinpublicservice.tumblr.com/

tiiti
ite puin

En sitten tiiä, mutta ei tuo minusta erityisen vaikeaselkoista ole, ymmärrän kyllä mikä noissa on tarkoituksena olla hauskaa, minusta se ei vaan ole :D Tämä on se sama ilmiö kun yritän katsoa jotain Putousta, ei vaan ilmeisesti oikein mun juttu.

sanumaria

Ai se nyt mie romahan? En tajuu kyllä sitäkään. Ehkä me voidaan tiitin kaa perustaa joku huumorintajuttomien tukiryhmä :D

Miiza

Täytyy kommentoida, että omasta mielestä Putouksen Antsku (eli Jussi Vatanen) ja hänen hokemansa "mie romahan" kolahtaa muhun hyvin, koska hahmo romahtamisineen ja juttuineen muistuttaa erästä tuttua ihmistä. Joten varmaan samasta syystä ei niin kolahda kaikkiin kuten ei gif-blogitkaan, kun jos ei ole sitä omaa kokemusta tai samaistumispintaa, niin miten se voisi edes naurattaa. 

Micci
Liituraitahuppari

Mä liittyisin siihen heti! En nimittäin tajua gif-blogeja enkä myöskään Putousta. Kerran yritin tota jälkimmäistä katsoa, mutta kestin about viisi minuuttia.. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kandielämää-blogihan kuvaa oikeastaan pelkästään lääkisläisten (jotka puhuvat kandiutumisensa jälkeen itsestään/toisistaan kandeina, sitä nuoremmat on pre-kliinikkoja) elämää, eli noin niinkuin esim. Humanistikandit tuskin ihan hirveästi tajuavatkaan ko. blogin läppiä. :) ihan hulvattoman hauskoja ja osuvia gifejä, mutta tosiaan jos lukija ei tunne lääkistä, kaikki postaukset on todnäk superkuivia. Mutta no, tarvitseeko kaikkien blogien osuakaan kaikkien kiinnostukseen/nauruhermoon? :)

sanumaria

En minä nyt sitä hakenutkaan. Mutta jotensakin en geneerisesti tajua yhtään giffiblogia. Ja kyse ei ehkä ole nyt siitä että en tajuaisi. Ei vaan naurata se lyhyt teksti ja jonkun muun askartelema giffi.

tiiti
ite puin

Hmm.. Ehkä se hauskuus tuleekin just siitä, että se lukija itse ajattelee, että se juttu on sellainen, jonka vain itse, tai ainakin harva ja valittu, tajuaa. Että "Hhhehe, tää on niin totta just mun alalta, eipä kyllä missään muussa ammatissa ole ikinä projektit myöhässä, tilanteet epäselviä tai asiakkaat vittumaisia".

tiiti
ite puin

Vaikka mää olen kuluneiden läppien kiistaton hallitsija, mustakin noissa on vitsien osumisprosentti monesti aika pieni.

Mä ehkä itse kaipaisin jotenkin terävämpää ja ei-niin-ilmeistä kuva-teksti-yhdistelyä, että mua naurattaisi, eikä vaan tyyliin "Kylmä ilma" ja kuva palelevasta söpöstä eläimestä hangessa tai Frendien jaksosta, jossa puhutaan tekonäppärästi talvesta. (Ja pakollinen disclaimer loukkaantujille: jokainen tietty pitää semmoista blogia kuin tykkää, tämä oli nyt lähinnä pohdintana, miksi mua gif-blogit eivät juuri naurata)

sanumaria

Musta se pelkkä otsikko on monesti jo itsessään se vitsi. Ja se kuva on vaan jotensakin turha lisä. 

Nāiádes
Naiádes

Emmi täällä jo aikalailla tuli viemään jalat suustani - lisäksi mielestäni Aina jonon viimeinen (ja sitä ennen Sanasta sanaan) on huikea nimenomaan tänä Lilyn ensimmäisenä gif-blogina. Ja mielestäni kyllä kuvaa bloggaajan elämää täysin, joku kun oli kommentoinut näiden olevan epä-omakohtaisia. Viime syksyn Helsingissä viettäneenä ymmärrän myös tätä Helsingistä kertovaa gif-blogia.

Mutta nämä uudet mitä tulee, en oikein ymmärrä. Tuntuu vain suosion kalastelulta, kun esim. Iiron blogi on niin huiman suosittu. Koska periaatteessahan se on helppoa, keksiä naseva lause ja siihen sopiva gif. Mutta mielestäni näissä ei nimenomaan olla onnistuttu, nyt näissä uusissa (minkä olemassaolosta en edes ennen toimituksen mainintaa tiennyt).

Ainiin, olen myös päättömän internet-ihastunut Iiroon, ehkä siksikin kyseistä blogia seuraan. Seuraisin varmaan myös itse Iiroa, jos vain voisin...

Tiina007 (Ei varmistettu) http://harmiton.blogspot.fi/

Mun mielestä Graduttaa (http://graduttaa.tumblr.com/) on ihan tajuttoman hauska, mutta se johtuu varmastikin siitä, että mua justiinsa graduttaa tällä hetkellä. Eli omakohtaisuus taitaa olla se, joka kolahtaa.

hanska
Heppatic

Ehkä siihen vaatii jonku samaistumisasteen. Esim mä kuolen about joka postaukselle osoitteessa
 

http://translatorsanonymous.tumblr.com/

mut veikkaan että aika moni muu ei.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Musta tää nyt on vähän sama kuin kysyttäisiin, että mikä näissä äitiys-/treeni-/ruoka-/lifestyle-/sisutus-/sarkastiseensävyynkaikistamaailmanilmiöistä-blogeissa kiehtoo. :D Toisiin vaan iskee tietty tyyli ja huumori, joka ei aukea jollekin toiselle ollenkaan. Mä esim. tykkään gif-blogeista, vaikka en pystyisikään täydellisesti niihin samaistumaan. Jokainen postaus ei mua naurata, mutta välillä löytyy hauskoja helmiä ja jokainen asia, joka saa hymyn huulille, on vaan plussaa. Silti musta ei oo mitenkään outoa, jos joku toinen ei niille naura. Enhän mäkään tykkää kaikenlaisista blogeista. :)

Murun kera

Haa, giffit! Just vähän aikaa sitte avauduin tästä Toimituksen palstalla. Tai en siis gif-blogeista vaan siitä, et silmiin sattuu semmonen pakkoliike :)

Mäkään en ihan tajua gif-blogeja. Tai tajuan, että ne on sillee ihan hauskoja ja kaikkea, mutta usein niitä vaivaa melkoinen muodon orjuus. Kun oot nähny yhden oot nähny ne kaikki. Toisaalta sellainen muodon tuttuus voi olla just se mikä saa sen huumorin toimimaan.. (Mä en siis oo lukenut-lukenut yhtään gif-blogia, joten mikään erityisen asiantuntija en nyt oo kommentoimaan.)

Giffit on kyllä välillä suunnattoman hauskoja vaikkapa nettikeskusteluissa. Tai onkohan ne sit meemejä..? Mut siis giffit semmosina kommentteina :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.