Rutiinit, iloiset rutiinit (ja uusi tukka)

Mikähän ihme siinä on että kun henkilöllä on lyhyt tukka, henkilö haluaisin äkkiä pitkän tukan (koska suttunutturaa ei saa lyhyeen lettiin)? Mutta jos henkilöllä on erinomainen suttunutturatukka, se pitää saada leikattua lyhyeksi? Ja sitten kun päättää että no nyt voitaisiin kasvattaa se oma hiusväri takaisin niin sormet syyhyävät värjäämisen pariin? No tiedä häntä, mutta mun tukka on siinä tilanteessa että pituus alkaa olla hitusen ärsyttävä (ei mene kunnolla kiinni, hiostaa niskaa ja on tiellä kun on auki) ja oma väri alkaa olla pääasiassa. Tämän takia en oikeastaan halunnut lähteä värjäämään sen kummemmin, mutta halusin tasoittaa kesällä liikaa vaalentuneita raitoja pois. Löysin kaupasta sävytysshamppoota (olin aika varma ettei niitä enää tehdä) ja löin sen tukkaani, ihan hyvähän tästä tuli!

Rutiineista puheenollen, täälläkin alkaa hahmottua ainakin jonkinlainen päivärutiini. Ihan kiveenhakattu se ei ole, mutta suurinpiirtein on selvillä mitä milloinkin tapahtuu.

7:30 raahautuminen ensimmäisen vauvan kanssa alakertaan (Matlock päälle, ei haittaa vaikka näkeekin vaan lopun), vauvalle ruokaa ja perushuoltoon (vaipanvaihto, vaatteiden vaihto, yleinen tarkistus että kaikki on oo ja koo), mulle kahvinkeitin päälle

8:00 toinen vauva yläkerrasta syömään ja perushuoltoon, mulle kahvia (katsotaan sivusilmällä aamuteeveetä tai Kellarin kunkkua, mikäli mikään aamuohjelma ei kiinnosta. Gomorron Sverige on muuten monena aamuna vienyt voiton..)

9:00 vauvat sohvalle koisimaan (unirätti kainaloon, peitto päälle ja tutti suuhun, uni tulee yleensä nopeasti) ja mulle aamupala ja yleiset perushuoltotoimenpiteet (meikki, hiusten harjaus ja vaatteet päälle)

10:00 vauvojen ruokatankkaus, romujen haalinta uloslähtöä varten (avaimet, reppu, lompakko, puhelin, lämpöpussit, omat vaatteet, lasten vaatteet ja hoitolaukku jos lähdetään muualle kun vaan kävelylle

11:00 pihalle, vauvat nukahtaa yleensä ennen kuin pihasta päästään tielle (jos eivät niin tuijottelevat maisemia)

12:30 takaisin, vauvojen ruokahuolto ja yleistä hengailua, oma lounas

15:00 vauvat nukkuu TAAS ja kokkaushommia (ja mää tiskaan tai siivoon tai juon kahvia tai katon Netflixistä jotain tai bloggaan) 

Sitten noin neljän ja viiden välillä parhausihminen tuleekin jo kotiin ja sitten puuhataan mitä puuhataan. Se käy lenkillä tai mää käyn jossain tai käydään kaikki jossain tai ei käydä missään. Tenavat vetää pikkupäikkärit illalla ja yöunille ne tuupataan noin puoli ysi.

Sillai ihan kivaa että on päivisin hyvät rutiinit, mutta ei juma kun on sellainen päiväni murmelina fiilis. Eilen oikeasti jouduin tarkistamaan puhelimesta että mikähän päivä on, kun en vaan saanut päähäni että mikä. Keskiviikkohan se. Mutta kun jotenkin vaan jokainen päivä on samanlainen. Ja pakko myöntää että se kyllä käy tylsäksi, vaikka noi Meuhka ja Veuhka naurattaakin mua kymmeniä kertoja päivässä (en vaan käsitä miten voi tyyppi hekonauraa kun pistetään paitaa päälle tai pipoa päähän, miten se jaksaa aina naurattaa?). Ensi viikolla koitetaan tsuumata isolle kirkolle joku päivä, jos vaikka sitten muistaisin mikä päivä on. Ehkä se menee sitten että normipäivä-normipäivä-luistelupäivä-isokirkkopäivä-normipäivä-viikonloppu-viikonloppu. Ei tiiä! Mut ainakin ehkä pysyisin kärryillä :D

Kertokaas te jotka ootte jo tän kotona hengailun lasten kanssa kokeneet että milloin tää muuttuu jotenkin sillai jännäksi tää meno? Sitte ku pääsee hiekkalaatikolle? Ja sitten että miten saisin huulipunasta tavan? Näyttää paljon kivammalta naama kun huulet ei oo ihan tollaset plaah.

Kommentit

Uuden elämän arvoitus

Sit kun lapsi lähtee liikkeelle :D

sanumaria

Vaarallinen ON jännittävää, totta :D

Uuden elämän arvoitus

Ja sit kun on vielä kaksi :D Ei käy päivät tylsiksi :)

hankriste (Ei varmistettu)

Mullekki tollasia lapsia! Meillä päivät menee näin:
Klo 9.30 herään joko siihen että poika mätkii mua naamaan tai itkee. Yleensä jälkimmäiseen. Vaatteet niskaan, vaippa vaihtoon, vauva lattialle ja itelle aamupalaa. Ja kahvia.
Klo 11.00 vauvalle tissiä. Ja nykyään jotain vähän vahvempaa. Vauva lattialle, itelle purtavaa. Ehkä ehdin voidella leivän ennen kitinää. Puhdas vaippa ennen unia.
Klo 12.00 vauva päiväunille (=tunti rattaiden hyssytystä sisällä/tunti kävelyä/tunti autoilua. Valitse vapaasti)
Klo 13.00 vauva herää, lattialle, itelle kahvia ja suklaata. Keksitkin kelpaa hätätilassa.
Klo 14.00 tissiaika. Ja vaipanvaihto. Yleistä oleilua ja kanniskelua.
Klo 15.00 toiset päikkärit, ks. Edelliset.
Klo 16.00 herätys, mun ruoka-aika. Lapsi miehelle niin ehkä saadaan muutakin syötävää kuin makkaramakaronia.
Klo 17.00 lapselle ruokaa. Tissionhyvä.
Klo 18.00 viimeiset päiväunet, taas tunti hyssytystä. Vaihtoehtoisesti voi myös lähteä autoilemaan.
Klo 19.00 herätys, vaipanvaihto, ehkä kyläilyä. Ilta ollaan vaan ja hengaillaan.
Klo 20.30 nukkumahommia, kylpyilyä. Päivän paras hetki on vaatteiden pois ottaminen, varmat naurut.
Klo 21.00 tissi suuhun, peitto päälle. Yleistä kitinää/pölinää.
Klo 23.00 uni vie voiton. Yöllä luvassa itkua, heräilyä, piereskelyä. Äidin kuuluu olla syvässä unessa tässä vaiheessa, muuten ei hyvä heilu.

No, onneks näitä on vaan yks. Kaksostenrattaita olis huomattavasti tympeämpi hyssyttää ja hartiat olis ehkä jo ihan puhki kantamisesta. Nyt ne on vaan melkeen.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Rutiinit pitävät ihmiset järjissään.

Toisaalta mä huomasin oltuani viikon saikulla, et olin ihan viikkopöllö. Palattuani töihin tänään olin ihan innoissani.

pelagia

Mä katon päivän Hesarista. Aika usein vaan luen huomaamattani eilisen lehteä :D saattaa toissapäiväkin mennä täydestä.

Mutta siis mun mielestä nyt on oikeasti hauskaa, kun vauva on 10kk ja opettelee kävelemään. Ja tanssii, laulaa, halaa, pussaa ja hekottaa vähän kaikelle :D ja ton ikäsen kanssa on kiva leikkiä kun sitä vastavuoroisuutta on jo.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Töissä on sekin hieno, että usein tulee katottua päivämäärää, kun puhuu asiakkaiden kanssa. Kyl se unohtuu työpäivän aikanakin.

Piipo79

Joo rutiinit niin ehdottomat täälläkin. Mulla oli mammalomalla joka päivä ohjelmassa muiden äitien tapaamista tavalla tai toisella, usein meillä porukkaa kylässä ja leikkipuistomuskareita, MLLn vauvatanssia jne.(suosittelen, niissä tapaa uusia samassa tilanteessa olevia äitejä). Ja sit kun asuu ihan keskustassa niin oli melkein pakollista maalata naama kuntoon ennen lähtöä :-)

sanumaria

Mä yritän talvemmalla ja keväällä käydä enemmän noissa erilaisissa tapaamisissa, ja yhden kaverin kanssa nähdäänkin (melkeen) kerran viikkoon. Noissa monissa ohjatuissa jutuissa vaan vähän arveluttaa että miten siellä kahden kanssa pärjää yksinään, ainakin jumpissa vissiin vaan pitäs olla yks aikuinen per vauva.

Ja mää kyllä maalaan naaman vaikka en asukaan kaupungissa, kyllä se lasketaan kun lähtee paikalliseen S-markettiin tai Lidliin :D

Piipo79

Joo, siinä on varmaan omat haasteensa! Ja helpompaa lähteä liikkeelle sit kun vaaveilla alkaa olla selkeä päivärytmi ja tietää milloin on hyvä momentum. Mutta toisaalta, yhdenkin kanssa oli välillä hepulia et kaikki äidit varmaan ymmärtää ;-) Meillä täällä päin on leikkipuistotoimintaa (sisätiloissa) jossa voi ihan vaan hengaillakin muiden äitien kanssa, löytyy mikrot ja leikkitilat + äideille kaffetta. En tiedä löytyykö sieltä päin?

sanumaria

Täällä on sellasia perhetupia missä vois varmaan hengailla, mutta ne on aamupäivisin ja mun tyypit vetelee sikeitä aamuisin. Mutta ehkä niitten rytmi tästä muuttuu :)

Huomenna on paremmin..

Muuhun en osaa vastata, mutta vinkkini huulipunankäytön tavaksi saamiseen: huulipunan värinen huulirasva. Mun mielestä esim. Blistexillä on oikeesti tosi kivan punainen perushuulirasva (se tummempi kahdesta punavaihtoehdosta), jota käytän ite huulikiiltona ja -punana. Huulirasvan käyttöönhän tulee aina kehitettyä sellanen addiktio, että pakko jatkuvasti lisätä ja suunnilleen ensimmäinen ajatus mitä aamulla ajattelee. Samalla sitten punaa niitä huuliaan :)

sanumaria

Oon suhtautunut niihin vähän arvellen, jostain oon saanut päähäni että se on sellanen vesitetty versio sekä huulipunasta että huulirasvasta. Mutta täytyy nyt kyllä testata! Kiitoksia :)

Huomenna on paremmin..

Noista löytyy ihan susihuonojakin. Mutta tosta Blistexistä oon oikeesti tykännyt :)

SuviH (Ei varmistettu)

Se muuttuu jännäks sit kun aljaa työt ;-)
Ja nyt, kun on tämän yhden arkipäivän kotona, on ihanaa kun ei tapahdu mitään. Tänään käytiin kaupassa ja oltiin pihassa. 4 päivää sit taas sykitään täysillä (sua ootellaan jo :-))

sanumaria

Mää lupasin tulla käymään kun Helsingin tytöt on käymässä! Että ei ens mut sit viikolla? Et viittis mitata sitä hissin ovee (en tiiä mahutaanko me ;) )

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.