Syksy, ja uudet harrastukset

Näin aikuisena on vähän tympeää, kun ei voi joka syksy ostaa uutta reppua ja penaalia ja odottaa jännityksellä koulun alkua. Pitää vaan mennä sinne samaan duuniin katsomaan samoja tyyppejä kun kuukautta aiemminkin. Tosin, sellainen monilokeroinen penaali saattaisi olla melkoinen ice breaker tärkeässä asiakaspalaverissa. Tiiättehän, sellainen tällainen penaali, jossa tuo pikkulokero on varattu hajukumeille:

(kuva)

Jokainen meistä kokee aina sen "nyt aloitan harrastuksen tänä syksynä"-motivaatiopuuskan. Toiset ryysivät salille (saliruuhkayyyyyyh), toiset käyvät lenkillä pari kertaa ja niin pois päin. Aikuiset menevät aina työväenopistoon, lapset harrastekerhoihin ja erilaisiin liikuntakouluihin. Minä muuten menen telinevoimistelukouluun, mitähän hittoa siitä tulee... No mutta teen mää muutakin, kun toi telinevoikkakin on vaan liikuntaa, jota muutenkin tulee tehtyä.

Viiden pisteen vihje 

(kuva)

Kolmen pisteen vihje

(kuva)

Yhden pisteen vihje

Mä meen kouluun! Tai siis tarkemmin sanottuna työväenopistoon lukemaan venäjää. Ensimmäiset kuusi tuntia opiskellaan noita outoja kirjaimia, sitten alkaa se varsinainen alkeiskurssi. Trastui vaan sanoi tavarits kun koulun penkille hinkusi! Oon myös aika varma, että koska työväenopistollahan tunnetusti käy vain aikuisia, niin siellä ei oo tunnilla yhtään tympääntynyttä teiniä. Eli siis saa olla niin hikari kun vaan haluaa (jee!). En jotenkaan ennen ollut ees tajunnut että niin siis mäkin voin mennä työväenopistoon. Mille kurssille ikinä haluankin. Olenko jotenkin myöhäisherännäinen, ja kaikki muut on kolunneet jos jotakin kurssia tyvärissä (tyväri = työväenopisto)?

Ja mikä tärkeintä: tarkottaako tää nyt, että mulla on mikä mahtavin syy kuitenkin hankkia tuollainen lokerikkopenaali? Mistähän niitä sais?

Kommentit

honeychile

Ei käy teinejä ei... kaveri kävi saksan keskustelukurssilla, ja sanoi et oli vähän vaikea päästä juttuun sisään kun yhden kerran oli koko kerta keskusteltu siitä, että mihin kenenkäkin vanhemmat on kuolleet... 

sanumaria

Hahah :D Ehkä aakkoskurssilla ei päästä vielä siihen vaiheeseen :D

FFFifi
Fitness Führer

Mulla on tommonen. Mutta en kyllä pysty luopumaan siitä, sori :D Olisko kirppiksillä, omani on säästynyt 80-luvulta?

sanumaria

Dämit :D No pitää yrittää kaivaa jostain nettikaupasta tuollainen, eiköhän jostain löydy! 

Laara (Ei varmistettu)

Juu, ei oo nykylasten penaalit lainkaan noin hienoja! Eikä mullakaan ollut Hello Kittyä. Mutta ei kai sitä oltu keksittykään 80-luvulla. Muut lokerikkopenaalit on ehkä vielä tallella. Pitäisikin etsiä ja aiheuttaa ihmetystä omassa tytössä... ;)

Täällä tuo opisto on kansalaisopisto. Kerran aloin opiskella siellä ranskaa. Lukio oli silloin liian tuoreessa muistissa: pitkästyin lähes kuoliaaksi. Siitäpä aihetta keskustelukurssille...

Tänä syksynä yritän ennättää ulmoittautua valokuvauskurssille. Viimeksi jäin varasijalle.

Tsemppiä sinulle molempiin uusiin harrastuksiin! Onko venäjä työn vai huvin vuoksi?

Terkuin
Laara, joka pohtii myös josko ringettejäille tohtis palailla

sanumaria

Venäjä on ihan vaan huvin vuoksi. Aattelin että vois olla kiva jos osais ees vähän lukea sitä hassua aakkosta, ja sit toisaalta uudet kielet on aina kivoja. Ja hei, ringettejäille siitä! :)

Leppis (Ei varmistettu)

No olihan 80-luvulla Kittyjä!

Nyt on kyllä niin hieno penaali että kateellinen olen jos jostain tollasen löydät. Tai sellasen, missä on mopseja.

sanumaria

Lupaan heti kertoa jos löydän :D

Piipo79

Mä oon käynyt vuositolkulla työväenopiston elävän mallin piirrustustunneilla. Oli kyllä mukavaa, nykyisin lapsen kanssa kolmen tunnin piirrustusilta ei ole enää mahdollinen, harmi. Ehkä mä hankin tollasen penaalin ja raapustelen iltaisin keittiön pöydällä itsekseni! Opiskeluiloa!!

sanumaria

Piirtäminen olis kyllä hienoa, tai joku kuvataidehomma ylipäätään. Hmm, mitähän tuolla olis tarjolla noita kursseja, vois keväällä mennä :)

Piipo79

Suosittelen! Elävän mallin kurssit olivat ainakin ihania!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikä, mä olin unohtanu noi! Mulla oli joskus tommonen penaali! Vähänkö täytyy saada! Ja toi venäjän opiskelu, vähintäänkin yhtä hienoa! Oon jo pari vuotta ajatellut, että olis tosi kiva alottaa opiskelu, asiakaspalvelutyössä kun siitä olisi iloa. Ja muutenkin. Siihen vaan törmää niin usein, että olis ihan kiva itsekin hanskaa.

sanumaria

No sillä määkin vähän innostuin, että venäjä olis hyvä kieli jotenkin ees alkeiden tasolla hanskata. Jos menee käymään siellä niin osais lukee ruokalistaa :)

Eeru
Packing peanuts

Aikamoiset nostalgiat tuli tuosta penaalin kuvasta! Mutta oikeasti eihän se ollut mitenkään toimiva. Mitkään erikoiskynät eivät istuneet tuohon malliin ja luukut eivät sitten millään pysyneet kiinni, joten aina sai kaivella repun pohjalta niitä kyniä ja tuoksukumeja ;-)

Melkein yhtä hyvä keksintö olivat ne Body Shopin metalliset penaalit. Tosi käteviä... heti muistuu mieleen se kolina ja rikkoontuneiden lyijykynien määrä.

sanumaria

Hehe, joo ne aina toimi ehkä sen vartin ne magneettilukot. Sitten kun tarpeeks ränkläs niin ei ne tietenkää sitten pysyneet enää kiinni. Olin muuten unohtanut jo ne metalliset penaalit :D

Kao Kao

Jee, mä tajusin, että voin ilmoittatua piirrustuskurssille vihdoin ja viimein, kun ei tarvi työstää tutkintoa töiden ohella :D Tosin pääsin vasta jonoon, mutta jos se ei onnistu niin menen öljymaalauskurssille. Tää oli hyvä ja inspiroiva postaus!

sanumaria

Jee! Hyvää piirrustusinspiraatiota sinne, toivottavasti pääset jonosta kurssille :)

Leppis (Ei varmistettu)

Meidän kansalaisopistossa on kurssi nimeltä Nainen ja höyläpenkki. Melkeen en pystynyt vastustamaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ite mietin heprean kurssille menemistä ihan sen takia että saisin sanoa: "Täähän on ihan hepreaa."

Maria Hakkala

Englanniksi vastaava lause on it's all Greek to me, joten kreikan kurssikin varmasti toimisi.

hanska
Heppatic

mä lähetin just sähköpostia paikalliselle uintiseuralle että haluisin tekniikkakurssille. ei nyt sinänsä uusi harrastus mutta jos rupeis vähän paremmaksi siinä!

Maria Hakkala

Oon myös miettiny noita työväenopiston kielikursseja, mutta ainakaan toistaseks en oo saanu aikaseks. :D Oon nyt toista syksyä yhtäjaksoisesti töissä valmistumisen jälkeen, ja koulutarvikeangstini on pysynyt aisoissa huomattavan paljon viime vuotta paremmin (kesän ensimmäisellä palkallisella kesälomalla saattoi olla vaikutusta asiaan). Viime syksynä sain paljon nauruja osakseni kahvipöydässä ku huokailin Hesarin ja Turkkarin penaalikouluvaatekoulunalku-mainoksille. :)

SuviH (Ei varmistettu)

No kappas, osu-ja-uppos tämä postaus: ekaa kertaa ikinä mäkin ilmoittauduin Työväenopiston kurssille! :D Muttamutta, se kurssi, se on vauvamuskari :-/Oh shoot me now!! Oon kiven kovaa aina vannonu, et "muskariin en sitten mene", mut jotenkin nää päivät täytyis saada kuluun... ja pelkään, et tuo ipana viottuu lopullisesti jos se kuuntelee ainoastaan mun laulua :p
Ps. Ei enää kauaa kun pääsen siihen sun vierees istuun :-) Penaali täytyy hankkia, mätsäävät laukut jo onkin.

sanumaria

Tiimarista sellasia pörhökyniä! Ja hajukumeja! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.