Tassut muun maan poluille, mutta minne?

Pitäisi keksiä sellainen kaupunki, johon haluaisi mennä neljäksi päivää. Parhausmies on jo ilmottanut että mihin kaupunkiin se haluaa, mun pitäs nyt päättää kanssa. Niin voidaan sitten katsoa päädytäänkö samaan vai lähetelläänkö kortteja lomalta.

Mulla on muutama kriteeri kaupungille:

  • sen pitää olla joku sellainen missä en ole käynyt
  • jos olen käynyt, sen pitää olla sellainen mihin haluaa uusiksi
  • siellä pitää olla eläintarha

Nyt tarvisin vähän teidän hyviä ideoita, koska täällä on kuitenkin hyviä ehdotuksia tietäviä ihmisiä. Yllättävän monta kylää ja kirkkoa onvielä näkemättä, mutta on sitä jotain jo ehditty. Näitäkin saa ehdottaa uusiksi, jos on jotain ihan killerisuosituksia ja "sun on pakko pakko pakko mennä sinne eläintarhaan kattoon niitä lepardeja"-ehdotuksia. Krhm.

Belgrad, Budapest, Berliini ja Bled on jo listalla. Budapestissa on itse asiassa käyty pariinkin kertaan, joten ehkä ei kolmatta enää. 

Kigali, Gikongoro ja Ljubljana. Näistä jälkimmäiseen voisin mennä ilolla uusiksikin, kaksi ekaa ovat pikkusen kaukana neljän päivän pitkää viikonloppua ajatellen.

Venetsia, Varsova  ja San Francisco ovat listalla myöskin. Venetsiaan ei ole mitään hinkua kyllä uusiksi, että sitä ei tarvitse ehdottaa :)

Praha ja Riika on myöskin käyty. Riikassa on käyty jo yhdellä pitkällä viikonlopulla ihan äidin ja muun perheen kanssa, se oli kyllä kiva reissu se. Mutta en tiiä onko siellä enää sitten nähtävää. 

Lisäksi on käyty kyllä Tallinnaa ja Tukholmaa ja Pärnua ja Reykjavikia, enkä vaan osaa päättää mikä olisi kiva kaupunki ja mitä siellä olisi tekemistä.

Olisko jollain teistä ehdotuksia? Saa kehua suosikkejaan estottomasti ja jos haluaa niin vähän lesota että "mää oonkin käynyt näissä kaikissa paikoissa" (koska määkin tein niin tässä). 

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Amsterdam on aina kiva paikka. Ja siellä on eläintarha, ja eläintarhan portin vieressä mainio lounaspaikka jossa on halpaa skumppaa. Nuff said.

Anna Karhubear

Mun suosikkikaupunki pikavisiiteille on Lontoo, jonne voi kyllä mennä vaikka MILJUUUNA kertaa (ja josta oon kirjoittanut aika paljon ravintola/kahvilavinkkejä palstalleni). Plus siellä on paras eläintarha keskellä isoa puistoa, lenkkeilijät siellä juoksee kirahvien kaulojen kurotellessa aidan yli. Zoossa on ihan mahetsu uus pingviiniallas ja ainakin kesäiltaisin siellä oli joku päivä viikosta sellainen "aikuisten ilta" että on drinkkejä ja ruokakojuja ja musaa yms. Paremman eläintarhan oon nähnyt vain Singaporessa, mutta se on pikkasen kaukana pikavisiitille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Wien. Maribor (ehkä turhan vaikea matka pitkälle viikonlopulle). Lissabon (eläintarha JA merimaailma!).

Mites olis Edinburgh, siellä on eläintarha, jossa tosin itse en käynyt joten en osaa sitä arvioida, mutta muuten kaupunki oli varsin kiva sillain synkällä tavalla. Kannattaa mennä jos tykkää vesisateesta ja kylmästä ilmasta kesälläkin... Ei vaan, on se kyllä oikeesti kiva! :D

Wienissä on tosi hieno ja iso eläintarha. Mun lempparipaikka siellä oli ötökkätalo, mutta oli siellä myös hassuja virtahepoja.

sanumaria

Lotta Katariina: eläintarha ja skumppaa! Mahtavuutta :D

Anna: Lontoo olis kyllä hienoa, mutta mää taidan siirtää sen sellaseen aikaan kun siellä ei oo olympialaisia. Tai hmmm. 10-ottelijat. Hmmmmmm.

Vierailija: onko merimaailmassa saukkoja? Jos on niin heti menee listalle.

Vim: Mä yritin tyrkyttää jo Edinburghia, mutta "siellä on kylmä". Pyh. Tuputan sitä ja Wieniä varmasti ehdotuksiksi :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Madrid, ehdottomasti. Iso eläintarha löytyy hieman keskustan ulkopuolelta, mutta sinne pääsee kätevästi metrolla. Keskustasta löytyy iso puisto (Retiro) jossa voi tehdä jotain niinkin eksoottista kuin soutaa venettä ;) Viini on halpaa ja tapaksia saa useasta paikasta maksutta rinnalle. Lounaan voi nauttia tyyliin Menu del dia, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka, jälkkäri ja juoma. Juoman saa valita, joskus se on lasillinen viiniä ja joissain paikoissa eteen istutetaan kokonainen pullo. Shoppailumahdollisuudetkin on aika mainiot, kun peruskaupat sijaitsevat suht lähellä toisiaan Gran Vian ja Solin alueella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Barcelona. Kaunis ja romanttinen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja siellä on eläintarha ja jonkunlainen akvaario/merimaailma.

-edellinen

Vierailija (Ei varmistettu)

BARCELONA!!!!!!!!!!!!! Se eläintarha, parhautta, et kadu.

mrht (Ei varmistettu)

Musta Barcelonan eläintarha oli aika köykäinen ja mua pelotti kun ne eläimet oli niin huonosti eristetty turistiparasta. Oikeesti, polvenkorkuinen aita virtahevoille?! Ne tappais mut sekunneissa! Muuten kyllä komppaan kohdetta, tosin 4 päivää menee toooosi nopsaan kun siellä on niin paljon fiilisteltävää.

Nade
Aurinkosadetanssia

Hyviä ehdotuksia yllä, esim. Edinburgh on mahtis kaupunki! Dublinin voisin lisätä listaan. Kiva eläintarha ja "oikean kokoinen" kaupunki, missä luulisi osaavansa kieltä, mutta ei kuitenkaan tajua mitään paikallisten puheista (opiskelen englantia yliopistossa ja olen asunut pari vuotta Englannissa, että juu). Siellä on semmoinen kotoisa ja lämmin tunnelma :) Kaunistakin on.

Itsehän lähtisin heti Barcelonaan, koska en ole vielä käynyt ja pitäähän se nyt kokea.

Nade
Aurinkosadetanssia

Niin se piti vielä sanoa, että Dublin on ehkä juuri hyvän kokoinen kaupunki tuollaiselle neljän päivän reissulle :)

SuviH (Ei varmistettu)

Lontoota olisin ehdottanut minäkin, mutta ne skabat... Mut riippuu millon oot menossa, ei ne kisat koko kesää kestä.

No sitten: NEW YORK!! Siellä on KAIKKEA mitä nainen tarvii: panttereita, Converseja ja Victoria's Secret ;-)

Hampuri? Duunimatkalla oon ollu useasti, oon kyllä tykännytkin.
Köpis? Siellä on legoja :D

Ranskaan älä mee... Äläkä Kiinaan.

RainDrop (Ei varmistettu)

Jos tänne saarelle matkaat, etkä halua Lontooseen niin Chesterissä on kanssa kiva eläintarha ja on se kaupunkikin ihan hieno tollaselle lyhyelle pyrähdykselle. Tai voi tietty olla vaikka Manchesterissä ja käydä tuolla Chesterissä vaan eläintarhassa.

Rva K-M (Ei varmistettu)

Menkää Dubliniin. Voin kysyä kuumimmat menovinkit siltä melkein-aborginaali-dublinilainen-sukulaiselta.

München, Wien, Berliini tai Köpis :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lissabon! Oceanario on ihan huippu, ja kyllä, siellä on myös saukkoja. Ite ainakin tykkäsin Lissabonista paaaaljon enemmän kuin Barcelonasta. Ihmiset on ystävällisempiä ja kaupunki on jotenkin paljon symppiksempi. Mielestäni Lissabon on just sopivan kokonen pitkän viikonlopun reissulle. Plus sieltä saa hyvää ja edullista ruokaa ja halpaa viiniä :)

so out of glamour

Puuttuko tosta Lontoo? Se on kyl aina kiva kaupunki ja olettasin että elintarha löytyy kans :P ja on kyl kadehdittava lista! Varsinkin San Francisco, voi vitsi sinne ois päästävä...

eskimo_ (Ei varmistettu)

Lissabon saa myös minun ääneni. Aivan ihana kaupunki - ja se eläintarha on yksi ehdottomasti parhaimmista missä olen käynyt (hylje pussasi mua siellä poskelle ja siellä on köysirata millä näkee eläimet ylhäältä!!) ja Oceanario on myös huippu.

Ostoksia, baareja, nähtävyyksiä. Ihmiset ovat todella ystävällisiä.

Siellä on myös paljon kakuja ja leivoksia. Oikeastaan ihan mitä vain.

Vierailija (Ei varmistettu)

Roomassa on ihana eläintarha ja 4 päivää aivan passeli aika nähtävyyksiä varten. Tosin itse viettäisin 4 päivää siellä eläintarhassa ja sitä ympäröivässä puistossa :)

Miia_pau
Kolmas linja

Minun ääneni menevät myös jo ehdotetuille Lissabonille ja Barcelonalle. Eläintarhoista en tiedä, kun en tapaa niissä käydä, mutta kuulemma molemmissa on (no Barcelonassa varmasti ainakin, kun kotimatkani siellä kulki sen aidan takaa, haisi elikon kakka ja kuului outoa mylvintää öisin). Barcelona on kaupunkirakkauteni no 1, mutta myös Lissabon on kaunis ja leppoisa, edullisempi kuin Barcelona, kaikinpuolin kiva ja ihmiset symppiksiä.

Myös Madrid on kiva, mutta en kyllä kesällä menisi sinne läkähtymään ehkä. Kööpenhaminaan suuntaan itse, sekin on ihan kelpo paikka, tai ainakin viime käynnillä 11 vuotta sitten (!) oli. Berliinistä ja Lontoostakaan ei voi ihminen saada tarpeekseen. Ja New York! Mikä matkakuume iski!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.