Tunkekaa se joulunne jo sanonko minne

Etkaisäänymuavarte

Nyt ihan oikeasti, on vasta marraskuu. Miksi tuputatte mulle nyt jo kaikkia joulukoristeita ja joululahjajuttuja ja joulukortteja? Ei nyt vielä, just vasta selvittiin juhannuksesta.

Top5 vihalista joulu edition. Spesöl.

  • Pakotettu jouluruoka ennen joulua. Koitapa käydä joulun tienoilla missään syömässä buffettia. Pelkkää perunalaatikkoa vaan tarjotaan. Ja ne perinteiset jouluruuat on vielä pahojakin, oikeesti. (En tykkää kun meidän suvun jouluruuista, tietty. Muuten ovat ihan vääriä ruokia.)
  • Se hopeinen tai kultainen pörröisä koristenauha. Ai että, se näyttää enemmänkin sellaiselta discohiletuhatjalkaiselta. 
  • Tonttulakit. Rumia, eikä sovi kelleen. Etenkään jos tonttulakki soi, siinä on pörheä karvareunus ja/tai poronsarvet.
  • Porkkanalaatikko. Niinkun ihan oikeasti, tarviiko edes sanoa miksi vihaan?
  • Konvehtirasiat. Saman makuista suklaata eri lootissa. Poislukien ne Brunbergin suklaat ja Budapestit. Ne on hyviä ne. 
  • + 1 vihattava asia: Joulusuunnitelmien kysely marraskuussa. En minä vielä tiedä. Voi olla että haluan maata kotisohvalla ja syödä pitsaa koko joulun. Ja mennä joulupäivänä salille. Tai voi olla, että otan äkkilähdön Antarktikselle. Tosin mun tuurilla pingviinit siellä tanssii muovikuusen ympärillä.

Elkääpä käsittäkö mua ihan väärin, jouluna on kivaa. Saa syyä (omia) hyviä jouluruokia, saa vaan makoilla sohvalla ja lueskella ehkä kirjaa tai katsella jotain leffaa. Ja piparkakkuja saa syyä. Ja vähän tapella hyvistä Fazerin sekoituskarkeista äidin kanssa ja pikkuveljen kanssa voi kinata mistä vaan. Mutta ei nyt vielä ole joulu! 

Tänäkään vuonna en lähetä joulukortteja.

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mullapa on amerikkalainen tonttulakki jossa on vilkkuvat discovalot ja karvareunus. Ja yhtenä amerikanjouluna meillä syötiin vain kalaruokia ja sushia. Enkä tiedä miten nämä liittyi mitenkään mihinkään, mutta sanonpa vain, että joulu täällä on vähän syvältä, kun ei ole pelkoa räntäsateesta eikä sukua jonka kanssa kilpailla viimeisestä joulusuklaarasiasta. Ja sitten se vielä alkaa 1,5 kuukautta etuajassa.

A.Sinivaaran kommentista tuli oma ameriikan jouluni (au pair vuosi) mieleen. Se vasta syvältä olikin. Juutalaisen perheeni poika lähti neitsyt saarille isänsä kanssa ja äiti canadaan laskettelemaan. Minä vedin yksinäni vaan suomesta tulleita lahja suklaita. Se oli aika eeppistä jos totta puhutaan.

Mä oon aina kyllä rakastanut joulua ei siinä mitään, mut sen joulun jälkeen oon osannut arvostaa myös kaikkia ei niin kivoja juttuja, jotka jouluun liittyy. Ja nyt kun veljilleni on siunaantunut noita lapsia oon ymmärtänyt asian ytimen. Joulu on lasten juhla.

Dan
Kriitikot

Samaa mieltä kaikista paitsi... Budapestit on järkyttäviä! Konvehdeista kehnoin. Niissä on jokin outo kitalakeen tarttuva karheus.

Chic & Fit

Sä unohdit nyt ne ihanat kirkkaanvihreät ja siniset valoletkut, jotka on ihanasti päällä yötä-päivää etenkin lähiöiden parvekkeilla ja pihoilla <3

Noh, YÖK!

Tommi K
Isyyspakkaus

Porkkanalaatikko on herkkua! Mutta se pitää tehdä ilman riisiä. Ja voi kun niitä jouluruokia olisikin joka buffassa, mutta ilmeisesti paikalliset lounasravintolamme ovat niin joulutietoisia, että laatikot ja kinkut ovat pöydässä vain yhtenä päivänä, jos silloinkaan. Jos syö useammassa paikassa viikon aikana, voi hyvin suurella todennäköisyydellä missata koko joululounaan.

Marraskuu on sentään ihan OK joulumainosaikaa, mutta miksi, oi miksi Nissen aloitti joulumainoskampanjansa jo lokakuun alussa. Ei tulisi mieleenkään ostaa "kolmet lasin yhden hintaan", kun mielessä soi se hirveä Kettu juoksi yli järven, jonka yhteyttä jouluun en ymmärrä muutenkaan.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Unohdin muuten mun erikoisvihajutun, rosollin. Jos ne ainesosat on omissa keoissaan lautasella, niin sitte käy. mut jos ne sotkee, en pysty syömään. Ja mikä helvetti se vaaleenpunainen EI-MAKEA kermavaahtohomma on. Jäätävää huijausta.

hanska
Heppatic

mä just eilen huomasin että kaupungin virallinen joulun avaus on nyt viikonloppuna. siis marraskuun puolessa välissä? eikö oikeampi aika olisi vaikka JOULUkuun puolessa välissä? tai edes JOULUkuussa? on multakin jo kyselty että joko pitäs laittaa joulukoristeita, siis varmaan pari viikkoa sitten. no EI pitäisi, ne laitetaan sitten jouluna. niinku vaikka aatonaattona on joulukoristeiden aika. voi niitä miettiä jo salaa vähän jos sattuu tykkäämään suunnittelusta ja jahkaamisesta, mutta kyllä ne laitetaan vasta sitten kun on joulu.

nyt mun täytyy mennä pelastamaan mun kengät yhdeltä riiviöltä. miks kissalla pitää olla pohjallisfetissi?

Rytsis (Ei varmistettu)

Jepjep, anoppi kävi just kylässä ja toi mukanaan porkkana- ja perunalaatikkoa ruuaksi. Ja jälkkäriksi Budapestejä. Joulu on taas...

mummo-laifstail

Porkkanalaatikko on ihanaa, mutta vain jos siihen laittaa kookosmaitoa. Se antaa mukavan pehmeän ja makean maun laatikkoon :>

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Rytsis, jos ei Budapestit uppoo niin mää voin ilmottautua vapaaehtoiseksi tuhoajaksi. 0=)

Tyhjä

Jouluruuista ainoastaan kinkku on hyvää. Ja tietysti, jos sattuu olemaan jotain lohta esim. Laatikkoruuat ei kyllä uppoa yhtään. Paitsi makaroonilaatikkoa tehdään mulle ja muille lapsille jouluna.

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Meillä tehään mulle ja muille lapsille maksalaatikkoo ja munalaatikkoa.

PSK
Insert Cool Phrase

Heiii, enää kuukausi jouluun!! Jee, eli oikein hyvä ajankohta ihastella ja hypistellä kaikkia jouluhärpäkkeitä. Juuri ostin ihanan joululiinan ja laitoin sen esille.

Mä oksensin lapsena autoon Budapestit, eli hyi ja yäk, mutta Wiener nougat, sitä menis laatikkotolkulla, mutta olen kieltänyt ostamasta sitä yhtä boksia enempää! Ja glögi, ai ettien että, se vasta hyvää onkin.

Joulu on ihmisen parasta aikaa :D

Hear Hear!

No höh, itse olen niin jouluihminen, että oon aina ihan ihastuksissani, kun joulu alkaa näkyä. TOSIN lokakuu on minustakin jo liioittelua mainoksissa ja koristeluissa.

Juuri pari päivä sitten todettiin serkkuni kanssa, että onhan se nyt pimeän harmaassa marraskuussa ihanaa, kun alkaa näkyä nättejä valoja ja saa alkaa ajatella joulua ja sen mukavuuksia. (Siis ajatella, itse valmistelut kukin aloittakoon milloin huvittaa.) Jotenkin sillä joulun tulon ajatuksella jaksaa sen julman marraskuunkin loppuun paljon paremmin. Kamala ajatus, että joulua ei olisi ja marraskuussa voisi vain kauhulla odottaa niitä epätoivoisen pitkiä talvikuukausia.

Ja joulun jälkeen uuden vuoden alkaessahan kevätkin tuntuu taas olevan paljon lähempänä.

 

Instrumentaariumin tai muun silmälasifirman jouluhoilottelu "kolmet kolmet kolmet yhen hinnalla" on NIIN ärsyttävä !

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.