Tuplat-howto: Yösyömiset

Aattelin että kirjoittelisin vähän näistä episodeista, joita kaksosten kanssa saa käydä läpi. Näitä joita toiset ehkä kutsuvat normaaliksi elämäksi. Meillä (johtuen vanhempien rutinoitumisen puutteesta) jokainen päivä on elämys. Aloitetaan yösyömisistä. Ja sanottakoon heti alkuun, että en täysimetä. Imetän enemmänkin läheisyyden vuoksi, mutta pääasiassa lapset saavat ruokansa monikansallisilta yhtiöiltä ja pullosta. Kahden vauvan imetys yhtäaikaa ei kyllä multa suju, en oo ihan niin fakiiri.

Sitten asiaan. Yösyöttöihin varaudutaan huolella. Illalla vaihdetaan kavereille yöpuvut päälle, ja tehdään muutenkin iltatoimet. Sitten maitoa niin paljon kun pieneen vaan mahtuu, eli tyyppi nukahtaa onnellisena maha pullollaan. Vauvat petiin peiton alle tuhisemaan ja aloitetaan roudaus. Ensin tarkistetaan alakerrassa että onhan tarpeeksi pulloja steriloitu. No ei ikinä ole (paitsi kun äiti oli täällä). Ensimmäisenä tehtävänä on etsiä kaikki pullot ja kerätä ne tiskipöydälle. Sen jälkeen putelit mikroon tai kattilaan.

Seuraavaksi poltetaan näpit pari kertaa kun koitetaan pistää kuumaa tuttipulloa kasaan, otetaan kaapista tarvittava määrä maitoa, keitetään vettä termariin, etsitään jostain päin alakertaa lämmityskeppo ja roudataan koko setti tyttöjen huoneeseen. Asetellaan harsot sinne sun tänne jotta niitä ei varmasti löydä keskellä yötä ja tarkistetaan noin viidesti että hengittäähän ne bebet vielä. Parhaassa tapauksessa nukutetaan hengitystarkastukseen herännyt vauva. Tässä kohtaa saa mennä itse nukkumaan. Mies yleensä nukkuu jo, koska allekirjoittanut on saattanut hieman katsella jalkapalloakin alkuyön ratoksi.

Nukutaan sujuvasti kello noin 01:30 syöttö ohi. Mies hoitaa.

04 ja 05 välillä herätään omaan syöttövuoroon. Parhaassa tapauksessa vain toinen vauvoista on hereillä. Vauva syliin, vaipan tarkistus (ja ehkä vaihto), pullo lämpiämään termarista kaadettuun veteen ja vauvan hermojen rauhoittelua. "Et sinä kuole nälkään jos nyt minuutin maltat odottaa. Et siis malta. No ei auta, pitää odottaa silti." Maitoa naamariin, röyhtäytys ja vauva nukkumaan. Samat toimet toiselle. Sitten on nitä kertoja kun tyypit herää yhtä aikaa. Vaihtoehtoina on sama toimintatapa kuin yllä, mutta pitää jaksaa kuunnella kun toinen huutaa taustamusiikit. Jos ei jaksa kuunnella, voi hoitaa syötön yhtä aikaa. Tarpeeksi peittoja ja tyynyjä, jotta vauvat saa propattua sopivaan asentoon ja sitten vaan pullot ääntä kohden (tästä ei voi erehtyä, ääni on yleensä kova). Tilanne on ohi kun kumpikin vauva näyttää tyytyväiseltä, pistää silmät kiinni ja nukahtaa. Vauvat vaan sitten sänkyyn ja kömmitään itsekin omaan petiin peiton alle jatkamaan unia.

06:30 käydään keskustelu "Meeksää vai meenkö mää? Jaa ne molemmat heräs". Toistetaan joka yö.

Kommentit

SuviH (Ei varmistettu)

Mintsa sai huonelämmintä maitoa päivästä 1. En keksinyt tuota sun nerokasta termari-ideaa, enkä todellakaan jaksanu lähteä yöllä mikrottaan.
Mutta mun korvaan te kuullostatte melkoisen rutinoituneilta jo :-) Prosessi kunnossa!!

sanumaria

Joskus näillä on niin hermot kireellä ettei kerkee oottaan lämmitystä. Sit mennään huoneenlämpösellä maidolla :)

TiaB (Ei varmistettu)

Joo, meilla myos huoneenlampoista alusta alkaen. aina valmis!

Jenni.. (Ei varmistettu)

Mun korvaan kans tää teidän järjestely kuulostaa mukavan rutinoituneelta :)
Miksei mekin tajuttu tota termarisysteemiä, loistava juttu. :D
Oikiaakin asiaa oli, mikä on tuo aivan ihana pöllölamppu?

sanumaria

Pöllölamppu löytyi Kodin Anttilasta, näköjään netistä voi kans tilata täältä

Hehe, mää luulen että termariajatus synty siitä sisäisestä laiskuudesta, ettei tarvi liikaa ite herätä yöllä ;)

PSK
Insert Cool Phrase

Onnittelut Edenin lahjakortista ;)

sanumaria

Kiitos :)

Maisteri (Ei varmistettu)

Siis todellakin kuulostaa jo hyvin hioutuneelta rutiinilta! Me oltiin (yhden vauvan kanssa) tossa tilanteessa ehkä n. 3-kuukautisena :D (Nerokas termari-idea tosiaan, eipä tullu itellekään mieleen)

Ja siis jotta keskittyisin jälleen oleelliseen, sanonpahan että i-ha-na pilvihuone! Tulee tosi levollinen olo kuvasta. Ja pöllölampusta myös pisteet.

Hurmosmamma

Hei ihan mieletön rutiini! Haikara tuo selvästi kaksoset niihin osoitteisiin, jossa osataan asiansa. Meillä näkyy ovella lähinnä lokkeja :D

sanumaria

Mein ilta alkaa joskus välillä 22-23. Ei noi mitenkään säännöllisesti nuku pidempään kun 3h, joskus käy tuuri ja tyypit koisii neljä tuntia :)

(Ja en ihan joka välissä keitä pulloja, kerran tai kaks päivässä vaan. Mut oon viel vähän hysteerinen niiden kanssa.)

SuviH (Ei varmistettu)

... ellei joku pieni terroristi tule ja syö pienemmän ihmisen pulloa :D
Kyllä mäkin taisin keitellä noita joka välissä. Siihen jää vähän koukkuun ;-)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.