Uuden tuvan metsästys (ja vanhan kaupittelu)

2011 heinäkuussa otin kisaa että kumpi löytyy nopeammin, parhausihminen vai oma asunto. No oma asunto tietenkin. Tässä on nyt kevään yhtenä projektina monista (muita projekteja työn alla: venäjän kurssi, yksi improvisaatioteatterihomma ja se mahan kasvatus) uuden kodin löytäminen. Tämä nykyinen on ihana ja rakaskin, mutta auttamattomasti liian pieni tulevaisuudessa. Harmittaa ihan sikana ettei tähän voi noin vaan taikoa paria huonetta lisää jostain. Pöh. 

Mutta ei voi muuta kun pistää tämä myyntiin ja lähteä shoppausreissulle Tampereen lähiseuduille. Tämän postauksen voi ottaa myös sellaisena pienenä mainospostina, eli jos joku haaveilee omasta puutalokämpästä Viinikassa Tampereella niin mulla olis myynnissä. Missä virallisessa tää ei oo (vielä), mutta sivupalkin kautta voi lähettää sähköpostia ja kysellä lisää! 

Mutta se mitä oikeastaan halusin tällä postauksella irti, oli erinnäiset vinkit siitä että mitä pitää syynätä kun menee ostamaan uutta kotia? Mitkä on sellaisia asioita talossa kersojen kanssa mitkä harmittaa joka päivä? Entäs sellaiset jutut mitkä on hyviä mutta ei pakollisia? Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Kommentit

No kun me etittiin kotia, ni kattelin sellasia asioita kuin että ollaan ekassa kerroksessa, eli vähän rappuja, vaunuvarasto check ja ulkoiluvälinevarasto check. Puistojen ja leikkikenttien ja koulujen ja päiväkotien läheisyys. Semmonen kylppäri että siellä mahtuu pesemään sekä muksua että pyykkivuorta. 

 

Mut toisaalta, emmä mitään tiiä, mulla muksuja oo. 

sanumaria

Toi etäisyys noista puistoista ja kouluista ja muista on kyllä tärkee. Ja kylppärin koko! Ja siksi määkin kyselen kun ei oo mitään muksuja viä :)

Marsublog

Siilin koppi <3

sanumaria

Tässä pihassa asuu ainakin yksi siili :) Se hiippailee tossa iltaisin ja öisin kesällä <3

sanumaria

Haa, muutatte melkein naapuriin siis :)

Mutta joo, meillä taas ei oo sillai väliä onko kävelymatka Tampereen keskustaan, kun halutaan talo. Niin siinä on se vähän ongelma että sopiva koko/hintasuhde tulee vastaan jossain Lempäälässä :D

Mut noi muut kaikki kyllä niinko osuu kohdilleen. Ja toi ovien leveys oli hyvä pointti!

sanumaria

Mä oon ite kerrostalokasvatti, eikä se siinä mielessä oo poissuljettu. Mutta syystä tai toisesta halutaan oma talo :D

Eniten mua on ärsyttäny, jos matka ulko-ovelta kylpyhuoneeseen on ollu liian pitkä. Kuraisten lasten (tai koiran, molemmista kokemusta useammassa kodissa) kanssa sitä haluis sotkea mahdollisimman vähän lattioita...

Tästä tuli mieleen et meidän pihapiirissä on päiväkoti ja oon nähnyt kun yks nainen nostaa kuraisen taaperonsa kokonaisuudessaan ikean jättikassiin ja riisuu kuravaatteet siihen. Nerokasta, sanon ma. 

Hiksu (Ei varmistettu)

Itse pienten lasten kanssa tykkäisin että kaikki oli samassa tasossa. Portaiden kulkeminen on hrrrrr... toisaalta taas isompien kanssa on kiva kun on ns näkyvät tilat siististi yhdessä tasossa ja esim yläkerrassa voi olla kaaos. Tykkäsin pienten kanssa myös siitä että oli tupakeittiö. Ihana kuulla ja nähdä mitä tapahtuu kun laittelee ruokaa. Isompien kanssa erillinen keittiö taas on ihan ok.

Tilaa ja vessoja ei voi olla liikaa. Pikku pallerot nukkuu samassa makkarissa ja onhan se söpöä kun ne pötköttelee leikkimatolla olkkarissa mutta sitten joku 5vee omistaa jo semmoisen omaisuuden että kyllä niille rojuille haluaa oman huoneen ja makkariakin kaipaa ihan omaan käyttöön ;) Minusta mitkään Brion leikkihellat ei ole mitään olohuoneen kaunistuksia ja kaipaan että saan nauttia iltaisella viinilasin ilman että se juominen tuntuu lastenhuoneessa olemiselta. Kyllä meillä lapset saa leluja kantaa ympäri taloa mutta ihana kun ne saa tarvittaessa siivota paikoilleen muualle kuin olohuoneen nurkkaan.

Muut tossa kai jo mainittiinkin, mutta tilava eteinen helpottaa elämää!

Tyhjä

Paljon hyviä pointteja tuossa jo olikin. Meillä omakotitalo, ja on ihan kiva kyllä lapsen kanssa, kun voi tarvittaessa ihan omassakin pihassa olla. Kesällä varsinkin. Toki nytkin kun lumi tuli. Omalle hiekkalaatikolle voi jättää tavarat odottamaan seuraavaa kertaa ja talvella pulkat yms. voi vain nostaa seinustalle. Itse en kyllä vaunuja ole sisälle vienyt sen jälkeen, kun niillä ensimmäinen lenkki tehtiin. En viitsi alkaa renkaita siivoamaan. Ja hankala niitä olisi tunkeakin tuulikaapista, joka on täynnä kenkiä yms. :-D Meillä vaunut on autotallin yhteydessä olevassa varastossa. Helppo kantaa sinne vaunuihin ja lähteä lykkimään. Yksi mikä on ollut hyvä, niin katettu oma terassi. Sinne suoraan lenkiltä nukkumaan. Ei tarvitse mitään ylimääräistä häsläämistä, joka herättää lapsen.

Vierailija (Ei varmistettu)

- Portaat - itse ei harmita, toista aikuista vähäsen, vanhempaa lasta ei ja nuorin kiipeää itsestään ylös
- Eteinen/kuravaatteet -ulottuvuus
- Keittiön varustelu, pakastintila on aina loppu täällä
- Vaunut, miten kulkee päiväunille tai muuten. Täällä pääsee suoraan olohuoneessa olevasta ovesta pihalle nukkumaan, tosin vaunut on sitten olohuoneessa.
- Pyykinpesukone ja kuivausrumpu (jos tuntee tarvitsevansa, täällä tunnetaan), löytyykö tila? Pyykinkuivaustila? Kodinhoitohuone?
- Säilytystilaa, lasten vaatteet on pieniä mutta niitä kertyy paljon kun on nykyinen koko, vanhat koot ja tulevat koot.
- Työhuone? Lapsivapaan tilan tarve?
- Onko sellaista pihaa missä voi leikkiä ja näkyy vielä ikkunasta?

sanumaria

Kiitos kaikille hyvistä kommenteista. Näissä on jo paljon sellaisia juttuja mitä ei olisi tullut kyllä itelle mieleenkään! Nyt voi heti katsella ihan uusin silmin talotarjokkaita, kiitos!

anna-liisa (Ei varmistettu)

Keittiö on tärkeä paikka, elämä keskittyy sinne. Jos on mahdisuus kodinhoitohuoneeseen, on ihanteellista, jos se on keittiön lähellä. Ei varmaan ole huono myöskään, jos lastenhuone on keittiön lähellä (tosin meillä ei ollut). Pyykinkuivatustila kannattaa tosiaan miettiä. Meillä oli aikanaan kuivauskaappi, josta tykkäsin tosi paljon (lapset jo aikuisia, olen tulossa isoäidiksi just kohta, siitä mennyt aikamuoto); käytin sitä hyvn hyvin harvoin päällä, mutta se toimi loistavana kuivaustilana ja pykki kuivui siellä aika nopsaan ilman moottoriakin, eikä se kuluta vaatteita. Se vie tietysti tilaa, sitä ei voi laittaa pesukoneen päälle. Kuivaustelineen kanssa eläminen olisi ollut ihan kamalaa.
Rivariasuntomme oli rakennettu -80/-90-luvun taitteessa ja se oli käytännössä sokkeliton = vaunut/rattaat saattoi työntää suoraan sisään. Oli kyllä hirmu kätevää (vaikka ei varmaan joka tavalla järkevää).
Varmaan ihanteellisinta olisi, jos kaikki olisi yhdessä tasossa, mutta rappuset tuottivat yllättävän vähän ongelmaa, lapset oppivat kulkemaan niissä pieninä ja nopeasti (toki sitä aina hoettiin, että varovasti varovasti...).
Mulle oli todella tärkeää, että pääsin suht helposti lasten kanssa kauppaan/puistoon/kerhoon/bussiin(=kaupungille). Asuttiin alkuun omakotitalossa ihan metsässä (paljon kauniita neliöitä edullisesti), kaikki kolme lasta syntyivät siellä, mutta siellähän olin ihan jumissa, oli tosi työlästä vyöttää aina kaikki lapset autoon, kun lähti johonkin, vaikka vain kauppaan, ja aina kuskata lapsia kavereilleen/kavereita sinne. Siihen halpaan menee helposti, ihastuu kotiin eikä ajattele yhtään sitä käytännön elämää pienten lasten kanssa. Melkein tärkeintä kodissa on se sijainti, sitä ei paikkaa, vaikka koti olisi kuinka ihana muuten. Usko vaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.