Vauvojen vaatekaapilla

Etkaisäänymuavarte

Ajattelin joskus noin 9kk sitten että eikös ne vauvat pärjää ihan vaan perusvermeillä. Niinkun paita tai kaks per päivä ja sukkapöksyt ja sellasta. No ei ne oikeestaan kyllä pärjää. Pitää olla toppahaalaria ja vanuhaalaria ja lämpöpussia ties mitä. Ja sitten pitää olla mekkoja juhlapäiviin ja mekkoja normipäiviin ja sukkia ja tumppuja ja pipoja ja kypärämyssyjä ja töppösiä ja villasukkia ja takkeja ja huhhuh. 

Sain vihdoin aikaan järjestellä vauvojen vaatekaapin uusiksi.  Sen sijaan että kaikki vauvojen vaatteet ovat iloisessa sotkussa parilla hyllyllä eikä mistään tiedä mikä on sopiva ja mikä ei, kehittelin vähän paremman vaatekiertosysteemin. Nyt meillä on olkkarissa kori, jossa on x määrä bodyjä, potkuhousuja ja housuja. Sitten baby-changing-stationilla on vaippojen lisäksi sukkapöksyt, sukat ja yöpuvut. Yläkerrassa on yhdellä hyllyllä käytössä olevat vaatteet (roudaan täältä kasan alakertaan kun olkkarin kori näyttää tyhjältä, ja pestyt viedään sitten yläkertaan vuorostaan). Hieno kiertosysteemi, koska heräsin siihen että meiltä vaan jää käyttämättä hauskat vermeet kun vauvat kasvaa niistä ulos. Niin ja yhdellä hyllyllä on sitten ne vaatteet jotka ovat vielä vähän liian isoja, mutta ehkä kohta sopivia. Yläkerran vaatekaapissa on myös oikein henkariosasto, jossa on kaikki mekot kivasti roikkumassa (että ne löytyisivät sitten ihan melkein etsimättä ja tulisivat käyttöön. Ja on näemmä tuollainen ylisöpö pieni farkkuliivikin.

Toisaalta, yleensä meidän tytöt on vaan tällaisissa asuissa. Ainakin helpompi joogata sukkahousuissa kuin mekossa, luulisin.

Kauheen äkkiä ne vauvat kasvaa. Nyyh.

Share

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ei ääääk miten ihana kuva!!♥

Kuulostaa kyllä kätevältä systeemiltä. Mun pitäis taas kerran tehdä inventaario E:n kaappiin... nyt saa melkein joka pyykkikoneellisesta viikata muutaman liian pienen vaatteen pois. Buuuuhuuuu mun vauvani!

sanumaria

Mulla oli neljä muovikassillista vaatteita menossa pois. Ja yks kassi meni aikasemmin jo erääseen perheeseen johon odotettiin nelosia (hui).

AudreyN (Ei varmistettu)

Puhumattakaan siitä kuinka söpöjä ja värikkäitä ovat tyttöjen vaatteet verrattuna poikien vaatteiden valikoimaan ja väreihin. Mitä olen katsellut, niin päällimmäisenä on jäänyt mieleen tummansini-harmaa-musta-tummanvihreä -sävyt. Lisäksi kun tyttöjen vaatteissa on isosilmäisiä kissanpentuja tuntuu poikien vaatteissa näkyvän enemmän irvisteleviä action-hahmoja ja pääkalloja. Tämä huomio siis todella pintapuolisesti vilkaistuna, omia lapsia kun ei ole.

Kaveri taas oli ihan helisemässä poikavauvansa kanssa, koska jos pili osoittaa vaipassa hiukankin väärään suuntaan niin parhaassa tapauksessa kaikki tulvii yli :) Siinä tarvi yökyläänkin vaateparren jos toisenkin. Nykyään poika on jo kolmivuotias ja tää mun kaveri voi jo osittain huokaista helpotuksesta.

sanumaria

Onneks näin pienille löytyy kivoja vaatteita sekä tyttöjen että poikien puolilta. Faktahan on se että vauvat ei ite oo kauheesti sanomassa mitä niilllä on päällä, joten mää valkkaan sen mukaan mistä tykkään. Ainoot mistä en ihan älyttömästi tykkää on sellaset supertyttömäiset vaatteet, ja nekin menee niinkun juhlavaatteina. Me ollaan saatu vanhoina sekä tyttöjen että poikien vaatteita, ja sitten joitain on tullut lahjoina ja kaikista ollaan kyllä tykätty (helpottaa toki kun ei oo niin vaativa maku näissä asioissa) :)

Silkkitassu

Mäkin totesin että henkareista löytää paljon helpommin sopivan kokoista päälle kuin sekalaisesta kasasta. :) ihanat kuvat!

sanumaria

Sekalainen kasa, muovikassi, mitä näitä on :D

RainDrop (Ei varmistettu)

Hauska joogakuva :) Vahan hassu kysymys, mutta kun omia lapsia ei ole niin en tieda :) mutta siis onko teidan tytoilla "omat" vaatteet vai kayttaako molemmat kaikkea ristiin? :)

sanumaria

Käytetään kaikkee ristiin ihan sujuvasti. Ehkä sitten vähän vanhempana ne saa jotain ihan omiakin, mutta toistaiseksi vaan menee ristiin :)

Maisteri (Ei varmistettu)

Mä tulin sellaseen tulokseen, että mekoilla ei tee mitään (siis arkikäytössä) ennen kuin lapsi viettää suurimman osan ajastaan pystyasennossa. Eli siis n. vuodesta eteenpäin.

sanumaria

Mut ne on söpöjä X-)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.