Vettä ja hiekkaa polvissa

Tunnetusti intternetistä saa kaiken avun ja tiedon, niin ajattelinpa kysäistä täällä oliskohan paikalla joku jolla on sama vika polvissa kun mulla ja ennenkaikkea että voiko asialle tehdä mitään. Mun polvet (tai tarkemmin sanottuna oikeassa polvessa) nimittäin rahisevat. Ja naksuvat. Ihan kuin olisi hiekkaa siellä sisällä. Joskus yläasteen alussa oli ihan vettäkin polvessa, niin paljon että sitä piti sieltä yrittää lääkärin voimin ottaa pois. Polvi aiheutti vaivoja vielä jälkeenkin päin, ja sain lähetteen polven tähystykseen. 

"Ei ihme että on ollut vähän kipee, täällähän on luun siruja ja kuivunutta verta." 

totesi kirurgi tähystyksleikkauksen aikana. Sen jälkeen kyllä joo kivut loppuivat kun polvi putsattiin, mutta sen jälkeen ja edelleenkin polvi rahisee ja naksuu. Eniten ehkä on kyseessä sellainen ei-haittaava-ongelma, mutta välillä kuulostaa siltä että polvi pamahtaa tasan seuraavassa kyykyssä tuhannen päreiksi. Ainakin siltä ne vieressä kyykkäävien ilmeet ovat näyttäneet. 

Mutta niin, onko jollain vastaavat äänekkäät polvet ja jos on, niin onko tohon jotain mitä sille voisi ihan itse tehdä? :D Yst.vast.kom.box.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsellä ei ole polviongelmia, mutta heti muistin Nelliinan kirjoittaneen samasta asiasta: http://www.evitalehti.fi/blogit/liikunnanvihaaja/2013/01/18/ennakkotuomio/

sanumaria

Reeniä vaan sitten, ei sille oikeen muutakaan voi. Ylirasitusta tuo ei sinällään ole, rutinaa on kuulunut ~aina.. Oon varmaan vaan hakannut polvia jäähän liikaa luisteluaikoina :D

Mulla rutisee polvet kuten muutkin nivelet ihan huolella. Tähän mennessä ei ainakaan mitään vammoja ole tullut, tosin meikäläisen kyykkypainot on varmaan alle puolet sun painoista ;)

sanumaria

Mun polvethan rutisee kyykkäsin sitten ilman lisäpainoja, 20 kilolla tai 45 kilolla. Rutinan määrä on vakio :D

emeli (Ei varmistettu)

Mullakin oli lapsena vettä oikeassa polvessa ja siitä lähtien polvet rahissu niin pahasti että kanssaeläjillä tekee pahaa :D Enkä kyllä yhtään ihmettele, kun se ei oo mitenkään normaalin kuuloista nivelten paukahtelua. Kuulostaa just siltä miten kuvasitkin: ihan ku olis hiekkaa polvessa. Olin myös vesitapauksen jälkeen lääkärissä näyttämässä, mutta mä en kyllä päässyt tähystykseen... Lähiaikoina polvi on alkanu taas vaivaamaan enemmän mut en kyllä osaa yhdistää sitä liikkumattomuuteen, sillä samanverran liikun nyt kun aina ennenkin. Eli en nyt osaa neuvoa yhtään, vaikka kohtalotoveri oonkin :D Mut joskus kun on oikeen kunnolla jomottanut, oon laittanu lämpöhauteen polven päälle. Tietty nivelystävällisen liikunnan vois aatella auttavan, esim pyöräilyn.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulehan kylään ja kävele rappusissa meidän isännän kanssa. Voisi kuulua vaikka Beethovenin sinfonia kaksi äänisesti :)

Manuu (Ei varmistettu)

Mun toinen polvi naksuu ihan kävellessä, fyssarin mukaan kun pohkeet ja muut lihakset niin tiukat niin vetävät nivelen väärälle uralle ja siitä kuuluu naksuva ääni...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.