Ladataan...

Tahmea tanssilattia. Kymppi-illat. Salmaria pitkin pöytiä. Viimeiset hitaat, eikä tanssilattia ollut edes puolillaan.

Paikkaan oli tunnetusti todella (todella) vaikea saada porttikieltoa. Tarina kertoo, että vuodeksi sai porttarin sillä että yritti heittää pyörärallia ikkunasta sisälle. 

Portsaritkaan eivät olleet ihan tehtäviensä ajantasalla.

"Saisinko laukkuni narikasta hetkeksi?" "En mä oo täällä sua palvelemassa." 

Joulupäivänä Jouluhovi oli legendaarinen. Kaikki, aivan kaikki olivat siellä. Monet eivät muuten ikinä käyneet Hovissa, mutta Jouluhovi oli eri asia. Parasta oli ehdottomasti Hovin narikka. Se kun tuli täyteen, annettiin lappu käteen ja käskettiin viedä takki käyttämättömään ravintolan keittiöön. Hinta oli toki sama, vaikka palvelua ei saanutkaan.

 

(kuva)

Mutta nyt se sitten palaa. Ilmeisen isolla liekillä. Viimeksi kun Hovi paloi, mummi pisti mulle asiasta tekstiviestin. Viimeksi kun Hovi paloi, meni ehkä viikko ja se oli taas auki. Muistan erityisen hyvin miten eräs nuori mies innoissaan kuvaili Uutta Hovia.

"No siis ennen tää oli vähän sellanen paikka että vois vaan paskoo nurkkaan ja mitään ei huomais. Mut nyt ei vois paskoo, pitäs ulostaa. On tää sen verran hienompi niinku."

Hovi oli vähän sellainen paikka että ei sinne oikeastaan koskaan (paitsi joulupäivänä) menty tarkoituksella. Sinne aina vähän joutui. Ja muut tunsivat sympatiaa että "ai sulla oli sellanen ilta, ymmärrän." Joskus se oli hienokin ravintola, samettiverhot, yritysten pikkujouluja ja sellaista. Ne samat samettiverhot varmaan tänään sitten paloivat.

Paikan tärkeydestä naantalilaisille kertonee jotain se, että FB-seinä on täynnä aiheeseen liittyviä päivityksiä. Erityisesti muutamat kommentit kiteyttävät naantalilaisten rakkauden kyseiseen baariin erinomaisen hyvin.

"Uutisissa sanottiin Hovia just arvokiinteistöksi? Siis mikä siel Naantalis oikein palaa?"

"Vissiin kerrankin hyvät bileet?"

"Siellä on monella pala kurkussa että mihin vloppuna menis."

"Niin ja taitaa olla enemmän porukkaa paikalla kun viime vuonna yhteensä."

Tähän on pakko linkata kaksi biisiä, jotka omissa muistoissa liittyvät joka ikiseen Hovi-iltaan, ja nostavat suuhun vähän Tequilan makua. 

Hyvästi Hovi. Oli kivaa kuitenkin tuntea. Ja ehkä ovet on lauantaina auki, pientä pintaremonttia vaan!

Ladataan...

Ladataan...

Ihan vaan mietin, että mikä ihmeen idea on pistää vessapaperille rakkaustarinoita?

(kuva)

Toihan on ihan vähän ristiriitaista viestintää. Vai onko se symbolinen ele pyyhkiä rakkaustarinoilla hanurinsa?

Näitä vessapapereita minäkin suosisin:

Fitness motivation -vessapaperi

..and this is who I am -vessapaperi:

(kuva, kuva)

Ladataan...

Ladataan...

Tammikuun ruuhkan lisäksi salilla ottaa päähän muutama muukin asia. Nimittäin toisten ihmisten huonot salikäytöstavat.

1. Karlos Kiertotreenaaja. Treenaa toki kiertoharjoittelulla, mutta voisitko säästää kolmen treenipaikan varaamisen sellaiseen hetkeen kun salilla ei ole lisäksesi noin sata ja kaksi muuta treenaria? 

2. Ja Karlos, voit tehdä hauiskääntöjä, punnerruksia ja pystysoutua muuallakin kun salin toisella kyykkypaikalla. Kiertoharjoittele vaikka vapaapainoalueen suuntaan.

3. Leena Läheisyydenkaipaaja. Ymmärrän, että salilla on ruuhkaa ja jossain kohtaa laitteiden vuoksi ahdasta. Mutta voisitko antaa ihan vähän omaa tilaa, etkä kulje niin läheltä että hipaiset hihaani kun olen tekemässä käsipainoilla penkkiä?

4. Maija Mä-haluun-noi-painot-heti. Painotelineessä ovat vapaina juuri ne painot, joita tarvitset. Mutta siinä edessä sattuu olemaan joku tekemässä vipunostoja. Ensi kerralla, odota että toisen sarja on loppu ja rynni vasta sitten painojen luo. Ettei sen tekijän tarvitse lopettaa sarjaansa kesken. 

Ja viimeisenä, vaan ei mitenkään vähäisimpänä, saanko esitellä:

5. Joona Juoksumaton-varaaja. Sattuipa tänään käymään siten että ajoitin itseni ruuhkahuippuaikaan (oma virhe, mutta ei voinut muutakaan) salille. Lämmittelyalueella oli vapaana yksi (1) vitkutin (sellainen missä istutaan ja poljetaan ja heilutellaan jotain vipuja käsillä, en tajua sitä). 6 juoksumattoa, 7 crossaria, 8 kuntopyörää ja pari muuta vekotinta, kaikki käytössä. Noh, eipä siinä, suuntasin juoksumatoille odottaakseni että joku lähtee pois ja pääsen tekemään siihen. Ja kas, vain minuutin odottelun jälkeen yksi laite vapautui. Kiipesin matolle, pistin päälle ja kaveri alkaa huutamaan että "hei se oli varattu mulle". Anteeksi mitä? Kaveria ei näkynyt mailla halmeilla, hengaili ihan muualla ja tulee mulle huutamaan että kyseinen juoksumatto oli hänelle varattu. Kun sanoin että et sä ollut tässä niin vastaus oli että "no en voi tässä olla hei puolta tuntia venaamassa". Hah, kun niin se vaan toimii. Jos haluat tietyn laitteen, niin sitten odotat siinä laitteen lähellä niin että kaikki tajuavat että haluat siihen seuraavaksi. Perkele. Kaverin kiivetessä siihen maton reunalle luovutin. Joku ystävällinen crossaaja antoi minulle oman laitteensa (lopetti oman lämppänsä lyhyempään) kun näki tilanteen, kiitokset siitä vaan kuka olitkin.

Kylläpä ottaa päähän. Oikeesti. 

Ladataan...

Pages