Bedroom Details

Fabulous Things

Makuuhuoneen tummaa sisustusta päätin piristää valkoisella orkidealla. Se tuo mukavasti pehmeyttä linjakkaaseen kokonaisuuteen. Musta laatikosto toimii hyvin sen vastaparina. Tätä Boknäsin Villinki laatikostoa esittelin teille aikaisemmin tässä Bedroom Details -jutussa

Pöytälampunjalat / Laura Ashley

Lampunvarjostimet / Clas Ohlson

Peililipas / Zara Home

Laatikosto / Boknäs

En tiedä kauan saan tämän orkidean elämään mutta onneksi nykyään orkideat ovat suhteellisen edullisia, että niitä voi ostaa leikkokukkien tapaan. Hoitovinkkejä otetaan vastaan!

 

Kommentit

Susanna Koo (Ei varmistettu)

Hei,
hoitovinkkiä:
upota ruukku kerran viikossa muutamaksi tunniksi veteen melkein ruukun reunoja myöten. Minulla oli käytössä aina sama viikonpäivä.
Tärkeää on ettei lehtien tyveen pääse/jää vettä, seisova vesi lehtien tyvessä pilaa orkidean.
Juurista oppii aika hyvin näkemään myös kastelutilanteen.
Harmaat juuret muutuvat vihreäksi kun orkidea on saanut paljon vettä.
Valoa paljon, muttei suoraa auringonpaistetta, liian pimeässä tiputtaa kukat.

Minulla nyt elämäni toinen orkidea ja ensimmäinen kukki noin pari kuukautta em.vinkeillä näistä on myös oikealla hoidolla pidempi ilo kuin leikkokukista:) eli saattaa jopa haluta ostaa leikkokukkia välillä, enne kuin orkidean kukinta on ohi :)

Hoito-ohjeita on varmasti paljon, tuoreimmassa orkideassanikin oli hoito-ohjelapussa 5 min.kastelu aika, mutta näillä vinkeillä olen saanut omani kestämään kukinnassa sen reilun pari-kolme kuukautta.. Onnea orkidea hoitoon!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.