New In

Fabulous Things

Matto ei yleensä ole heräteostos, mutta tänään kun näin tämän VM-Carpetin sisalmaton Stockmannin alen loppyrysässä -60%, en jäänyt kauaa miettimään. Minulle heti välähti mielikuva kesäisestä sisustuksesta, jossa valkoiset pellavakoristetyynyt, valkoiset verhot sekä simpukkakoristeita. Nyt pitääkin alkaa miettimään tarkemmin kokonaisuutta...

Minä vielä onnistuin saamaan samanlaisen matton myös ruokapöydän alle. Mattoja nimittäin oli saatavilla kahta eri kokoa ja koot olivat täydelliset meidän kodin mittoihin.

 

Kommentit

LadyBlue (Ei varmistettu)

Jälleen teit mahtavan löydön! Teillähän alkaa rakentua beach house -henkinen koti kovaa vauhtia :) Juuri tässä selailen RM:n vanhoja kevät- ja kesäkuvastoja, joita äitini oli kaikeksi onneksi jemmannut useammalta vuodelta. Mm. tuollaista mattoa tekisi kovasti mieli täälläkin..

Fabulous
Fabulous Things

Hei LadyBlue,

Joo tämä oli kyllä mahtava heräteostos! Olen miettinyt vaaleaa sisalmattoa ennenkin mutta en ole halunnut sellaista ympärivuotiseen käyttöön. Nyt kun nämä irtosivat niin edullisesti, voi niitä pitää kesä-mattoina ja talveksi vaihtaa jotkut muut. Nyt vaan pitänee alkaa muuttamaan värimaailmaa olohuoneessa mattoihin sopivaksi, joten tekemistä viikonlopuiksi on tiedossa. Vielä kuitenkaan ei voi simpukkakoristeita laittaa esille... 

Maikki1 (Ei varmistettu)

Meillä on eteisessä samanvärinen sisal-matto ja nyt se on täynnä tummempia länttejä kun kissa on päättänyt tyhjentää vatsalaukkunsa sisällön siihen...vaikka tavaran pyyhkisi heti pois niin jotenkin se vaan jää mattoon kiinni.

Eli toivottavasti M ei onnistu sihtaamaan matolle :)

Fabulous
Fabulous Things

Hei Maikki,

Ootteko koittanyt pestä mattoa? Meidän matossa luki, että sen voi pestä miedolla pesuaineella tasopesuna tai vaihtoehtoisesti vaahtopesuaineella. Tietäis vaan etukäteen millä keinolla kannattaa lähtee putsaamaan, jos vaikka vahinkoja pääsee sattumaan. Meidän taloudessa koiran lisäksi, omistajat saattavat kaataa/tiputtaa jotain matolle ;)

Eerika
Bättre liv

Meillä oli vastaavanlainen matto eteisessä pitkään, kunnes siihen oli osunut monenlaista sitä itseään kahden koiran taholta. Vaikka yritimme kotioloissa pestä vahingot samantein, jäi kohtiin pyöreät läntit. Kun näitä länttejä alkoi olemaan useampia, käytimme maton pesulassa, mutta niinpä ne läntit vaan jäivät mattoon. Hieman vaaleampina tosin. Eli hieman varauksella suosittelen lemmikki/lapsiperheisiin. Toivottavasti kestävät kuitenkin teillä käytössä pitkään ilman vahinkoja!

May

Meille tuli muutama vuosi sitten vastaavanlainen, hopean värinen ja tilauskoossa 200x300. Se oli kaunein ikinä omistamani mato, kunnes mieheni kaatoi siihen vahingossa suuren kupin kahvia. Sisal hörppäsi sen nanosekunnissa itseensä, eikä mitään ollut tehtävissä. Valmistaja jälkiviisaana opasti, että sisalmattoon täytyy AINA ennen käyttöönottoa suihkuttaa vettähylkivä pinta, esim Softcarella on hyvä aine tähän. Onneksi olin oman maton maksanut Visalla, jonka vakuutus korvasi lähes koko maton hinnan. Enää meille ei tule sisalia, vaikka mielestäni se on edelleen yksi parhaimmista matosta ikinä.

Fabulous
Fabulous Things

Hei Eerika ja May,

Kiitos kun laitoitte minulle kokemuksianne sisalmatoista. Olen saanut nyt paljon hyvää tietoa ja varoittavia esimerkkejä. Pitääkin mennä heti ostamaan tuota suoja-ainetta, sillä varmasti meilläkin sattuu jossain välissä vahinkoja. Ihme, että myyjä ei suositellut Stockmannilla suoja-aineen käyttöä. Katsotaan selvitäänkö syksyyn asti ilman tahroja, jolloin vaihdetaan sitten talvi-matot takaisin... 

 

Maikki1 (Ei varmistettu)

Joo matto on pesty muutamaan otteeseen mutta läntit ne vaan pysyy visusti siinä...ehkä tosiaan hieman haalistuneet mutta that's it.
Ehkä uusia länttejä ajatellen voisikin suihkia suoja-ainetta, nimittäin uutta mattoa ei ole vielä löytynyt vaikka kuinka oon yrittänyt etsiä...

Fabulous
Fabulous Things

Hei Maikki,

Onneksi VM-Carpetin myymälä on meidän toimiston vieressä. Menen kysymään vielä kaikki mahdolliset vinkit miten matto säilyisi mahdollisimman hyvänä pitkään. Jos ottais mustan sisalmaton eteiseen, luuletko että se kestäisi paremmin kaikkea likaa?

LadyBlue (Ei varmistettu)

Kävin eilen Stockalla ja isot matot olivat vaaleassa värissä loppuneet, höh!

Eteisessä meillä on ollut parisen vuotta VM-Carpetin Soul-paperinarumatto, maton väri on "musta" ja sitä kanttaukset ovatkin, mutta itse mattohan on sekoitus mustaa ja vaalemapaa väriä, ikäänkuin pikkuisia ruutuja. Vaikea selittää! (Löytyy kyllä heidän sivuiltaan).

Arvoimme pitkään sisalin ja paperinarun välillä, mutta tätä voin kyllä varauksetta suositella niin eteiseen kuin muuallekin. Mitään jälkiä ei näy vaikka sisään on lompsittu ties minkälaisen kuran kanssa välillä. Jos tulee mukana esim. lunta niin sen saa pyyhkäistyä pinnalta pois eikä matto ehdi imaista sitä. Mekin kyllä suihkutimme muistaakseni jotakin suoja-ainetta silloin kun matto oli uusi, joten olisikohan sitten sen ansiota ainakin osittain

Tosin en tiedä miten muut värit käyttäytyvät, meillä oli nimenomaan käytännön syistä valintana musta, eteisestä kun on kyse.

Fabulous
Fabulous Things

Hei LadyBlue,

Harmi, että ne matot oli kerennyt loppua. Mutta en kyllä ihmettele, sillä oli ne niin hyvässä tarjouksessa.

Mietin eteiseen kyllä juuri mustaa sisalmattoa, eiköhän se kestäisi paremmin tahroja. Mutta saa nähdä mikä sinne loppujen lopuksi päätyy. Mieli saattaa muuttua vielä...

Nyt on hommattu myös suoja-aine matoille!  Ollaan ainakin varauduttu mahdollisia vahinkoja vastaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.