Travel

Fabulous Things

Varoitus! Tämä juttu sisältää paljon ruokakuvia, joten älä lue tätä nälkäisenä ;). Ensimmäisenä iltana risteilyllä illastimme uudessa italialaisessa ravintola Tavolatassa. Risteilyn varauksen yhteydessä ostimme myös vine&dine-paketin. Pakettiin kuului viiden ruokalajin illallinen viineineen Tavolatassa sekä viiden ruokalajin season menun Bon Vivantissa. Ensimmäinen ruokalaji oli Salmone marinato, eli merilohta ja tattimoussea. Todella herkullinen aloitus illalliselle. Kalan kanssa nautittiin valkoviiniä (8 cl Masianco, Masi).

Leivät tarjoiltiin rennosti paperipussissa oliiviöljyn ja oliivien kanssa. Oliiviöljy oli todella maukasta. Öljyä olisi voinut ostaa myös kotiinviemiseksi.

Seuraava ruokalaji oli pasta-annos Pappardella del primavera. Pastassa oli parsaa, tomaattia, basilikaa, pinaattia, pinjansiemeniä ja parmesania. Pasta oli ihan ok, mutta annos oli minusta ehkä hieman suuri ollakseen väliruoka. Pastan kanssa tarjoiltiin 12 cl Pinot Grigio Casali Roncalia.

Pääruoka oli Filetto di toro, eli grillattua härän sisäfilettä, murskattua perunaa ja valkosipulilla maustettua pinaattia. Pääruuan kanssa juotiin 16 cl punaviiniä (Rosso di Montalcino, Argiano). Ennen jälkiruokaa oli vuorossa vielä palat herkullista italialilaista juutoa. Voin sanoa, että tämän annoksen jälkeen olin jo aivan täynnä.

Menun viimeisteli raikas jälkiruoka Rabarbaro Lesso, jossa mansikkajäätelöä ja kirpsakkaa raparperia. Jälkiruuan kanssa tarjoiltiin herkullista jälkiruokaviiniä (12cl Brachetto D'Acqui Gastelgaro, Piemonte). Tätä jälkiruokaviiniä suosittelen ehdottomasto maistamaan! Tämä menu oli varsin onnistunut kokonaisuus. Suosittelen tutustumaan, sillä viinien kanssa tämä menu on varsin kohtuuhintainen.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.