Travel

Fabulous Things

Teimme eilen pienen kesäretken Porvooseen. Lounastimme bistroravintola Sinnessä, joka sijaitsee Porvoon Taidetehtaalla. Valoisa ravintola on sisustettu todella kauniisti käyttäen vaaleaa puuta, rouheaa betonia ja vihreitä kasveja. Ravintolan sisustus oli täynnä tarkoin harkittuja yksityiskohtia, jotka tekivät tilasta mielenkiintoisen ja trendikkään. Sinnessä tuli hieman sellainen olo, että olisi ollut matkalla kauempanakin.

Ravintola Sinnessä hyvät raaka-aineet ovat tärkeä asia ravintolan konseptia. Nettisivuillaan he kertovat ravintolastaan näin: "Huippuraaka-aineiden käyttö on meille kunnia-asia. Pyrimme aina henkilökohtaiseen kontaktiin tuottajien kanssa, jotta voimme varmistaa raaka-aineiden korkealuokkaisuuden. Lähiruoka on meille leimallista ja ensisijaisesti pyrimme löytämään lähialueen parhaat tuottajat ja raaka-aineet. Tuotamme osan raaka-aineistamme omalla pellollamme Ruotsinpyhtäällä, jossa viljelemme salaatteja, yrttejä, vihanneksia ja juureksia. Olemme tuoneet yrttien viljelyn myös osaksi ravintolan sisustusta. Omasta viherseinästä saamme satoa, jolla viimeistelemme annokset. Voidaan siis puhua todellisesta lähiruoasta, joka tuotetaan ravintolan sisällä."

Ruokalistalta valitsin Sinnen hampurilaisen mikä oli todella mehevä ja täyttävä. Suosittelen! Ranskalaiset tarjoiltiin hauskasti metallisesta kannusta sanomalehtipaperin kera. Ravintolan tarjontaan pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Koska ravintolassa oli tarjolla paljon lähituotteita, päätin kokeilla Malmgårdin lähipanimon vaaleaa olutta. Tämä sopi hyvin hampurilaisaterian pariksi.

Ravintolan yhteydessä on myös pieni puoti, josta saa ostaa kaikkea herkullista kotiin. Puodin valikoimaa kuvaillaan ravintolan nettisivuilla näin: "Bistro Sinnen putiikista löydät parhaat paikalliset herkut, joita käytämme myös ravintolassa. Leivomme putiikkiin joka päivä tuoretta Sinnen maalaisleipää. Meiltä saat mukaasi Wildemansin luomukaramellit, Hommanäsin hillot ja mehut, Åbyn kartanon näkkileipää, Marbackan hunajaa, Malmgårdin jauhoja ja paljon muuta. Putiikista voit hakea ennakkovarausta vastaan myös take away-kassin, johon on tilattavissa sesongin parhaita herkkuja. Miltä kuulostaa mm. luomu entrecôte, caesar-salaatti, varhaisperunat ja aioli. Kaikki tämä sinua varten esivalmisteltuna, lihat grilliin ja ateria on valmis."

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.