Ladataan...
Fabulous Things

Perjantaina kutsumme muutaman ystävän kylään ja pöytä olisi tarkoitus kattaa kauniisti. Etsin jälleen inspiraatiota The White Companyn sivuilta, josta löysin kauniita inspiraatiokuvia. Kattauksessa on tarkoitus yhdistää valkoista ja hopeaa. Pitkääkin käydä läpi mitä kaikkea laatikoiden pohjalta löytyy... Mieli tekisi kyllä hankkia jotain uuttakin! Kattaus olisi myös tarkoitus viimeistellä kukilla ja kynttilöillä. Juhlavan valkoisen kattauksen esittelin teille aikaisemmin tässä Kitchen Details -jutussa.

Nuo kattauksessa olevat peililasiset tabletit ovat mahtavat, ne ovat kuin tehty tällaiselle peilihullulle! Pitääköhän laittaa tilaukseen? Meiltähän löytyy jo Laura Ashleyn peilipintaiset lasinaluset. Nämä olivat esillä esimerkikisi tässä Livingroom Details -jutussa.

Kuvat / www.thewhitecompany.com

 

Ladataan...
Fabulous Things

Katsellessani kamerassa olevia kuvia törmäsin näihin Göteborgissa otettuhin kuviin. Olin täysin unohtanut vinkata teille hieman erikoisemmasta hotellista, nimittäin laivahotelli Barken Vikingistä. Tämä mahtava laivahotelli sijaitsee pienen kävelymatkan päästä rautatieasemalta, joten on senkin vuoksi varsin varteenotettava hotellivaihtoehto Göteborgissa. Laivan ravintolassa tarjoillaan myös lounasta arkipäivisin, joten hotelliin voi käydä tutustumassa vain lounaan merkeissä.

Tämä laiva on luokiteltu kolmen tähden hotelliksi ja se pitää sisällään 29 superior huonetta. Valitettavasti tällä kertaa en päässyt nauttimaan noista superior hyteistä, mutta tarkemmat kuvat hyteistä näet tästä. Tämä hotelli olisi kyllä hauska vaihtoehto, jos suuntaisi kesäaikaan Göteborgiin. 

Laivan historia ulottuu 1907 vuoteen asti. Tässä on ote laivan historiasta hotellin nettisivuilta: "Barken Viking was built in 1907 at Burmeister & Wain in Copenhagen, Denmark. She is a four-masted bark, and today there are only ten four-masted barks in the world, five of which are still flying. Barken Viking was built to educate and train future sailors to a growing fleet in Denmark.

In 1921 the freight market was so bad that the then owner DFDS put the ship in mothballs. Two years later she was brought back into use by transporting wood from Sundsvall to Melbourne, but in 1927 it was again difficult times and the business was put on hold.

In the summer of 1929 took shipowner Gustaf Erikson of the ship and port became Mariehamn in Åland. Since it was important for Gustavus to finance the business they built a number of passenger cabins on board and sold berths. When the owner felt it was no longer possible to continue the business tried to find a suitable buyer.Some serious buyers turned out not and destruction seemed to be the only option. Finally, she was towed instead of scrapping to Holland and came to be included in the Rotterdam Maritime Exhibition 1950.

After shipping the exhibition she was bought by the association "Maritime House" and the following year the City of Gothenburg. After shipping the exhibition she was bought by the association "Maritime House" and the following year the City of Gothenburg. Sjömansskolan, which came to be conducted at Viking, was inaugurated by Prince Bertil. Since 2013 operated Barken Viking Hotel of ESS AB.

Hotellin lisäksi laivalta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokouksia tai juhlia varten. Meidän kokouksen jälkeen söimme myös illallista laivalla, jonka jälkeen oli mahdollisuus ihastella kaunista auringonlaskua laivan kannella.

 

Ladataan...
Fabulous Things

Kuten viime viikolla teille kerroin, että ostin orkidean koristamaan meidän olohuonetta. Tästä voit lukea lisää tästä Livingroom Details -jutusta. Orkidea on sellainen kukka, jotta emme ole saaneet pidettyä aikaisemmin hengissä. Toivottavasti tällä kertaa saamme nauttia sen kukinnasta mahdollisimman pitkään. Otankin ilomielellä vinkkejä vastaan, millä keinoilla orkidean saa kukkimaan mahdollisimman pitkään. Keräsin tähän hieman tietoutta ja hoito-ohjeita, joita löysin Suomen Orkideayhdistyksen sivuilta.

Perhosorkidea tarvitsee hieman enemmän valoa kuin tavallinen viherkasvi, mutta suoraan auringonpaisteeseen sitä ei pidä laittaa. Lyhyestä aamu- tai ilta-auringosta ei ole haittaa. Hyvä valinta on itä- tai länsi-ikkuna, johon tulee runsas hajavalo. Älä siirtele kasvia turhaan paikasta toiseen, se haittaa kasvin viihtymistä ja hidastaa uuden kukinnan alkamista. Normaali 20 – 23 asteteen huonelämpö on perhosorkidealle sopiva. Ammattikasvattajat pitävät taimivaiheen perhosorkideat kasvun nopeuttamiseksi 27 - 32 asteen lämpötilassa, mutta näin korkeassa lämpötilasa ne eivät kuki. Lämmin alusta on eduksi viihtymiselle. Vetoa perhosorkidea ei siedä.

Perhosorkidea kestää melko hyvin kuivuutta, sillä se kykenee varastoimaan jonkin verran vettä lehtiinsä ja juuriinsa. Varsinainen juuri on vain ohut säie paksun ja vettä imevän juuripurjeen sisällä. Kastelun idea on kyllästää tämä juuripurje vedellä. Läpinäkyvä ruukku helpottaa tilanteen arviointia. Kuiva juuri on hopean harmaa ja itsensä vettä täyteen imenyt juuri on kirkkaan vihreä (kuvat oikealla). Odota siis niin kauan kun juuri hopeoituu. Upota sitten koko ruukku  hetkeksi kädenlämpöiseen veteen kunnes vesi on imeytynyt juuriin ja niiden väri on muuttunut jälleen vihreäksi. Voit kastella myös päältäpäin kannusta vettä kaatamalla, mutta on parempi kastella kerralla kunnolla ja antaa alustan sitten kuivahtaa. Jos ruukku ei ole läpinäkyvä, opettele tunnistamaan kastelutarve ruukun painosta.

Kasteluväli on normaalisti viikosta kahteen. Katso sopiva väli kuitenkin juurista eikä kalenterista. Siihen vaikuttavat mm. huonelämpötila, valon määrä, purkin koko ja kasvualustan tiiviys. Liian harva kastelutahti on yleensä parempi kuin liian tiheä.  Suomalainen hanavesi on yleensä hyvälaatuista, joten,sadeveden kerääminen tai lumien sulattelu on harvoin tarpeen. Perhosorkidea kestää hyvin sen kalkkimäärän, jonka vesijohtolaitokset lisäävät putkistoon. Veden seisottamisesta ei ole hyötyä.

Perhosorkideoita ei tarvitse sumutella. Kaikkein kuivimpana talviaikana siitä saattaa olla hyötyä, mutta varo, ettei vettä jää lehtihankaan. Tämä mädännyttää herkästi uuden lehtiverson. Haihduttavasta vesiastiasta kasvien alapuolella saattaa olla hieman apua kuivana talviaikana.

Pages