Curry-bataattikeitto

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Tein reilun kattilallisen keittoa, josta riittää parin päivän lounaaksi. Tähän keittoon ei kyllästy parinkaan päivän jälkeen. Olen ollut tänä talvena hulluna erilaisiin curreihin. Tässäkin reseptissä curry on pääosassa. Lempeä bataatti ja tulinen punainen curry on aika mukava yhdistelmä.

Curry-bataattikeitto

- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1 kg bataattia
- 1 litra vettä
- 1 rkl kanafondia
- 4 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun
- turkkilaista jugurttia
- tuoretta korianteria

Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Nosta ne reilun kokoiseen kattilaan ja kuullota keskilämmössä pienessä määrässä öljyä pari minuuttia. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se hienoksi. Lisää kattilaan inkivääri ja currytahna. Kuullota seosta 1-2 minuuttia.

Lisää kattilaan kuorittu ja kuutioitu bataatti. Kaada sekaan vesi ja mausta kanafondilla. Voit käyttää halutessasi myös liemikuutiota. Anna keiton kiehua hiljalleen 20 minuuttia kunnes bataatit ovat pehmeitä.

Sekoita joukkoon kookosmaito ja kuumenna. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja tuoreen korianterin kanssa. Keitto sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Share
Ladataan...

Kommentit

Oivoi, kuulostaa taas ihanalta. Mä en kerkeä ikinä kokata mitään, voisitko sä tehdä tota mullekin? :D

Fanni ja Kaneli

Ida / :)

Salamatkustaja

Tämä keitto oli ihan huippuhyvä! Siinä on juuri sopivasti potkua, mutta ruoka ei kuitenkaan ole tulinen. Miten näin yksinkertaisista raaka-aineista voi saada näin hyvää. Kysyi mieheni.

 

Keitto säilyi tosi hyvänä kolme päivää jääkaapissa, ja minusta tuntui että maku vaan parani. Kiitos!

Fanni ja Kaneli

Salamatkustaja / Ihana kuulla! :) Tämä on yksi mun suosikkilounas kesät talvet.

Kommentoi

Ladataan...