DIY dinner party: lisuke

Ladataan...
Fanni ja Kaneli

Sitruunaisen uunikanan kaveriksi sopii loistavasti lisukesalaatti. Syksyn makuja salaattiin tuovat paahdetut vihannekset. Talvikurpitsa, punajuuri, ruusukaalit, tuoreet pinaatinlehdet, sinihomejuusto ja kevyt sinappinen kastike. Varmasti yksi illan suosikki!

Lisuke
Paahdettu vihannessalaatti (6:lle)

- 1 pieni talvikurpitsa
- kourallinen ruusukaaleja
- 2-3 punajuurta
- oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

- pala sinihomejuustoa
- pekaanipähkinöitä
- kulhollinen salaattisekoitusta (esim. frisee, pinaatti, rucola)

Sinappinen kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- puristus sitruunanmehua
- 1 tl dijonsinappia

Leikkaa talvikurpitsa paksuiksi siivuiksi ja poista siemenet. Poista uloimmat ruusukaalin lehdet ja halkaise kaalit. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Nosta vihannekset uunivuokaan ja pyörittele lorauksessa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia kunnes vihannekset ovat paahtuneita ja rapeita.

Sekoita vihannekset salaatin sekaan. Murenna pintaan sinihomejuustoa ja pekaanipähkinöitä. Sekoita kastikeainekset ja lusikoi kastiketta salaatin päälle.
 

Share
Ladataan...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

tosi kauniita kuvia otat, miten saatkin noin kauniin valon tällaisena pimeänä aikana?!

ja kiva resepti myös!

senni

Malla (Ei varmistettu)

Ja ah niin herkun oloisia ruokia. Ei auta kun testata, miltä maistuvat suussa.

Fanni ja Kaneli

Kiitos ihanista kommenteista! Valokuvakehut tuntuvat aina erityisen kivalta:) Valoa ei ole paljon tähän aikaan vuodesta, mutta yritän mahdollisuuksien mukaan kuvata päivällä ja tarvittaessa jalustan kanssa. Luonnonvalo on aina kauneinta!

Emeelia (Ei varmistettu)

Salaatti näyttää oikein herkulliselta, kiitos vinkistä! Taidan varioida tästä viikonlopun dinner partyihin oman version, eilisessä testisalaatissa oli leipäjuustoa ja kuivattuja karpaloita pinaattipedillä. Punajuuri ainakin sopisi niiden seuraan.
Juttutoiveena muuten ehdottaisin, että ainakin kertoisit, jos et ehdi kokonaisuutta kokkaamaan, oman suosikkisi hieman erilaisesta häämenusta. Hieman samalla idealla kuin tämä diy-dinner, eli diy-häämenu. Kaikki muutkin vinkkisi ovat olleet niin mainioita, että kuulisin mielellään tästäkin aiheesta lisää.

Fanni ja Kaneli

Emeelia / Leipäjuusto meni heti meidän viikonlopun ostoslistalle, kuivattuja karpaloita jo löytyy - aivan ihanan kuuloinen tämän vuodenajan salaatti! Ja kiitos juttutoiveesta! Tuota voisinkin lähteä pohtimaan. Onko hääjuhlan vuodenaika toiveita niin voisin miettiä jotain kivaa sesongin mukaan?

vanilla (Ei varmistettu)

Ihanan kuuloinen ohje! Täytyy testata tätä joskus, olen salaattifani ja näin ilmojen kylmetessä tavalliset vihersalaatit tuntuvat jotenkin liian kevyiltä ja no, kylmiltä. Lisäksi tässä ihastutti monen hieman vieraamman kasviksen yhdistelmä ja varmasti tasapainoisen vaihteleva suutuntuma. Tämänkaltaisia kausivihannes-reseptejä kaipaisin enemmänkin :)
Itse olen viime aikoina tykästynyt erityisesti lohisalaattiin, johon olen laittanut mausteeksi soijakastikkeessa pikaisesti marinoituja merileväsuikaleita ja seesaminsiemeniä. Ei mitenkään erikoista, mutta hiukan vaihtelua tavalliseen.
(lahale@utu.fi)

Emeelia (Ei varmistettu)

Oi, kiva että vinkistä oli hyötyä :) Itseäni kiinnostaisi talvinen häämenu, joten jos suinkin tulee inspiksiä siihen suuntaan, niin täällä ainakin ollaan kuulolla!
Leppoisaa ja maistuvaa viikonloppua!

Kommentoi

Ladataan...